![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Bartek
Model: Hatchback/ Kombi
Silnik: 1.6 100 km /1.5 120km
Rocznik: 2001/ 2016
|
witam
Dzisiaj rano zaobserwowałem ze sprężarka się załącza po chwili poprzestaje działać. Jak autko się trochę nagrzało to sprężarka rozłączała się tylko przy wysokich obrotach. Jutro jadę na urlop wiec chciałbym żeby autko chłodziło. podjechałem wiec do serwisu. pierwsze co zrobił to odzyskał gaz z układu wyleciało 640 powinno być 740 wiec nie było tak źle ale do rzeczy. Dobił 500 i test klimy przy obrotach powyżej 3.5 rozłącza sprężarkę postawił diagnozę że winny czujnik wysokiego ciśnienia klimatyzacji. Wyją wtyczkę spiją na ostro drutem i teraz i nic nie rozłącza. I teraz moje pytanie czy można używać klimatyzacji tak jakby czujnika nie było ( dopiero będzie na środęGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) a jutro jadę na urlop. I czy w układzie może być tak wysokie ciśnienie ze coś może nie wytrzymać. |
|
|
|