![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Grzesiek
Model: Focus MK2 lift
Silnik: 1,6 100KM
Rocznik: 2008
|
Witam,
Pytałem już o to w dziale Kupię, ale chyba mało osób go odwiedza. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zwracam się z pytaniem do posiadaczy Focusa, może już ktoś to sprawdzał bądź wie. Chciałbym zamontować tunel środkowy z podłokietnikiem w Focusie MK2 po liftingu (2008 r.). Ciężko znaleźć taki w dobry stanie na popularnych aukcjach bez przycisku Ford Power. Moje pytanie brzmi: Czy jeśli zamontuję tunel z dziurą na przycisk Ford Power, a nie posiadam go w wyposażeniu, czy da się go zastąpić na przykład gniazdem 12V? Może da się go zasłonić czymś, panelem z innego tunelu? Wiem, że do niego trzeba podpiąć wtyczkę, czy będzie ona w moim Focusie skoro nie mam tego przycisku? Czasem w schowku w podłokietniku jest gniazdo 12V, skąd bierze zasilanie? Również są wersję z gniazdem AUX. Na pewno potrzeba tam jakiegoś kabla Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Łatwiej znaleźć chyba tunel z tym przyciskiem, dlatego rozważam montaż takiego. Bo domyślam się, że będzie pasował. Z góry dzięki! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
|
Zasilanie do zapalniczki jest za panelikiem z przyciskami do grzania szyb. Możesz zobaczyć zawinięte pomarańczowe złącza po zdjęciu osłony przy lewej stopie pasażera. A masz 12V w popielniczce? Bo stamtąd tez możesz "pobrać" plusa.
Ostatnio edytowane przez weuek ; 14-04-2015 o 20:55 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Tak, tzn nie mam popielniczki, tylko w jej miejscu nie ma nic, taka wnęka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale jest tam gniazdo 12V.
Więc wszystko będzie pasować, dokupię sobie gniazdo i już? Więc do czego, a raczej co mam zrobić z tymi wtyczkami: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jak są, to może da się je wykorzystać? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Hubert
Model: Ford Focus II FL
Silnik: 1,6 TDCI ECOnetic
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
|
No i wszystko jasne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Że tak pozwolę sobie Ciebie zacytować: Cytat:
EDIT: A powiedz mi, te tunele z gniazdem często mają taką ramkę choćby karbon. Zmieniłeś tunel na taki? Jak to pasuje do reszty? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Zgadza się.
Po pierwsze nie kupuj z anglika bo nie będzie pasował, jest inaczej wyprofilowany. Po drugie jak znajdziesz to poproś sprzedającego o dodatkowe i bardziej szczegółowe zdjęcia. Po trzecie szukaj sprzedawcy w swojej okolicy. Podjedziesz do gościa i towar sam oblukasz. I nie zapomnij o specjalnej blasze do mocowania w tylnej części tunelu. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
W okolicy (opolskie) ciężko, ale mam punkt zaczepienia. A sprzedawcy na allegro najczęściej czasu nie mają na zdjęcia.
Dzięki jeszcze raz, teraz tylko go znaleźć... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Dobra, kupiłem, udało się jakimś cudem w okolicy znaleźć i to pod kolor Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pytanie mam, co jest na dnie tych wszystkich (dwóch) "schowków"? Mam na myśli tego uchwytu na kubek, okrągłego i na dnie schowka pod samym podłokietnikiem? U mnie nie ma tam nic, tak jakby brakuje jakiejś wkładki. A w samym podłokietniku na dnie mam goły plastik z dwiema dziurami (czyli też wygląda na to że brakuje "podłogi"). |
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Też tak miałem jak kupiłem. Teraz kombinuję z jakąś wykładziną lub gąbką. Niestety zdobycie oryginalnych wkładów graniczy z cudem.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
A pytałeś w ASO? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jak za ten uchwyt do mocowania chcą tak mało, to może za wkład też?
Chociaż jak pytałem o ceny tunelu całego, to lecą grubymi setkami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
![]() |
|
|
|