![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::beginner
![]() Imię: Adam
Model: Galaxy
Silnik: 2,3
Rocznik: 1997
|
![]()
Witam.
Jak panowie wiecie jestem tu nowy, Galaktykę posiadam od ponad 2-óch tygodni, więc jestem świeżakiem, wcześniej pisałem post o liczniku ale ten problem już rozwiązałem. Mam większy. Wracając do tematu mojego postu "Silnik 2.3 "krwawi" " Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., już tłumaczę dlaczego taki temat postu; - po wymianie oleju silnikowego (nie wiem jaki i kiedy był ostatnio wymieniany) na GM 10W/40 półsyntetyk oraz filtr oleju silnik zaczą wypluwać olej wzdłuż alternatora, pompy wody, pompy wspomagania oraz kompresora klimy. Moje pytanie brzmi; - co jest przyczyną tego, oraz czy przez niechlujstwo jakiegoś psełdo mechaniora, który grzebał przy rozrządzie i nie po dokręcał śrub dekla od niego będą takie objawy? Od razu zaznaczę, że Galaktykę oddałem już do mechanika, a post założyłem aby zweryfikować objawy mechanika. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::average
![]() Imię: Tomek
Model: Focus II FL Kombi, Focus II Kombi
Silnik: 2.0 tdci/136, 1.6 tdci/110
Rocznik: 2008, 2007
|
![]()
Podejrzewam że wyciek jest w jednym miejscu a olej rozrzucany jest po innych elementach. Szoda ,że nie wrzuciłeś fotki.
Android |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Silnik do wymiany.
Były właściciel zaniedbał go całkowicie. Przetarty przez łańcuch blok plus rozleciał się napinacz. W tej chwili szukam silnika, bloku. Jestem załamany Temat do zamknięcia. Ostatnio edytowane przez litwin370 ; 07-03-2016 o 18:26 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]() |
![]() |