![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::advanced
![]() Imię: Marcin
Model: FORD FOCUS MKIII TREND SPORT KOMBI
Silnik: 1.6 Ecoboost 150KM -> 182KM
Rocznik: 2012
|
![]()
niedawno kupilem UCDS i zrobiłem sobie moc w moim 1.6EB na 182KM - jestem w ostrym szoku, bo spalanie średnie w miescie mam 6.4/100km, a do tej pory zawsze miałem 7,9-8,1/100km. To musi być wpływ lekkiej stopy, bo nie widzę żadnego innego wytłumaczenia. Muszę jeszcze pojeździć i potestować
Modyfikacje w moim aucie: Moc 182 KM + Radio sync2 + Nawigacja + Kamera wsteczna ![]() <tu wszystko o moim aucie> §23 Ostatnio edytowane przez BrudnyHenryk ; 07-08-2016 o 15:09 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
FCP member
![]() Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#3 | |
Moderator
![]() Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012 / 4/2011
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#4 | |
FCP member
![]() Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Imię: Marcin
Model: FORD FOCUS MKIII TREND SPORT KOMBI
Silnik: 1.6 Ecoboost 150KM -> 182KM
|
![]()
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
sam jestem zdziwiony
![]() |
#6 | |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]() Cytat:
Mój komputer pokazuje mi 7,6l/100km a na stacji ostatnio miałem 6,66l/100km...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W drugą stronę także potrafi... BTW - w EB w mieście nie bardzo jest jak mieć jakiś uzysk - silnik 150PS i 182PS w mieście zachowują się praktycznie identycznie...
------------------------------------------------------------------------------------------------ Nadal tu jestem ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 07-08-2016 o 23:03 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
ford::professional
![]() Imię: Grzegorz
Model: Focus RS
Silnik: 2.3EB
Rocznik: 2017
|
![]()
Zrobiłem EB kilkadziesiąt i pierwsze slysze zeby 2lmniej po chipsie palił ... a co dopiero po upgrade ktory nie dodaje momementu, a jedynie moc w górnym zakresie prędkości obrotowej ...
![]() |
#8 | ||
![]() Imię: Piotr
Model: Focus mk3
Silnik: 1.6 EB
Rocznik: '14
|
![]()
Zgadzam się z tym co napisał
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
.
Potwierdzam, spalanie po zmianie 150->182 spada. Może nie tak spektakularnie jak kolega podaje, ale jest niższe (u mnie ok 0.5-0.7l /100). Cytat:
Poza tym raz korek, a innym razem zielona fala i jazda bez zatrzymywania. Z wykresu nie wynika by były jakiekolwiek różnice w niższym zakresie obrotów, ale w praktyce jest inaczej. Nie ma mocniejszego wciskania w fotel (bo niutów jest prawie tyle samo, może tylko ciut więcej), ale jest inna reakcja na gaz. Turbina inaczej doładowuje. Cytat:
Jednakże kiedy robiłem chipsa 150->200 to spalanie nigdy nie zbliżyło się do tego co było wcześniej (a zrobiłem na chipsie ok 40k km). Zawsze było wyższe czy to w mieście czy w trasie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Niezależnie od stylu jazdy. Coś za coś. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
ford::average
![]() Imię: Tomasz
Model: Focus mk3
Silnik: 1.6 ecoboost 150 hp.
Rocznik: 2011
|
![]()
Nie mogę po prostu słuchać tych bajek jakie to ludzie opowiadają ile im pali ecoboost w mieście. Jeżeli ktoś pćim dolny z liczbą mieszkańców 5 tyś nazywa miastem to może i mu pali w takim mieście 7-8 litrów ale jeżeli mówimy o jeździe typowo miejskiej to bądźmy poważni i weźmy pod uwagę: Warszawę, Łódź, Kraków, Poznań, Wrocław czy inne miasta gdzie korki są chlebem powszednim. I gwarantuję wszystkim, że jeżdząć ecoboostem w korkach nie da się zejść poniżej 10 l. Oczywiście można i w Warszawie zejść teoretycznie do 8 litrów jeśli się będzie jeździło w niedziele albo w tygodniu o 6 rano. Ale jeżdżąc w ciągu dnia w centrum nie ma opcji aby spalanie było niższe niż 10 litrów. I jeśli ktoś piszę inaczej to zwyczajnie kłamie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 12-02-2013
Model: Focus III
Silnik: 1.6 Ecoboost 182 KM
|
![]()
To fakt - bajki o spalaniu to chleb powszedni na wszystkich forach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
|