![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 14-03-2009
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2003
|
Witam mam pytanko jestem właścicielem Forda Mondeo 2003 rok 2.0 TDCI 90 KM, samochód przerywa w czasie jazdy wymieniłem wszystkie filtry, lecz objawy się nie skończyły. W tym czasie zaczęły szaleć wskazania na wyświetlaczu zużycia paliwa i wskazania kilometrów jaki zostały do przejechania.
Prawdopodobnie jest uszkodzony czujnik prędkości, więc czy ktoś może mi powiedzieć gdzie on jest umieszczony i jaki są koszty wymiany. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Andrzej
Model: Mondeo MK4 Kombi
Silnik: 2.2 TDCI
Rocznik: 2009
|
szczerze - filtry to tak nie za bardzo.... ktoś kiedyś pisał na forum o podobnych objawach i był to tylko błąd w kompie....
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 14-03-2009
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2003
|
Sprawdzałem na komputerze i właśnie wykazało błąd czujnika prędkości, po wykasowaniu i przejechaniu kilku kilometrów objawy powróciły i znowu wykazywało błąd tego czujnika. Więc sądze że jest on uszkodzony i wysyła błędny sygnał do komutera.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Imię: Andrzej
Model: Mondeo MK4 Kombi
Silnik: 2.2 TDCI
Rocznik: 2009
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::professional
![]() Imię: KRIS
Model: MONDEO MK5 ST LINE
Silnik: 2,0 TDCI 218KM 476NM
Rocznik: 2016
|
kolego czujnik prędkościomierza jest na skrzyni biegów ,od góry skrzynii troszkę nad lewą półosią , żeby go wyjąć trzeba wyciągnąć zabezpieczenie taki drucik i dopiero wyjdzie jak poruszasz go troszkę na boki lubi się przyssać na uszczelce ,kosztuje gdzieś około 150 zł
|
|
|
|