![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 17-10-2009
Model: focus c-max
Silnik: 1.6 tdci 109km
Rocznik: 2004
|
Mam pytanie do znających temat...w moim c-maxie od kilku miesięcy zaczęło coś trzeszczeć pod deską rozdzielczą w środkowej górnej części,,jakiś czas temu wziąłem się do roboty , zdemontowałem górną półkę pod przednią szybą i z lewej strony atrapę ,,dalej pokazały się śruby , które odkręciłem i nic nie szło ruszyć, to było wszystko więc utknąłem w martwym punkcie...CZY WIE KTOŚ co należy dalej wykonać ,żeby wymontować następny element???? z góry dzięki
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Dominik
Model: Focus MK4 ST
Silnik: 2.3 ecoboost 280
Rocznik: 2019.75
|
Cytat:
instrukcja dla serwisu aso [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] pdf |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Zarejestrowany: 17-10-2009
Model: focus c-max
Silnik: 1.6 tdci 109km
|
Dzięki , bardzo czytelne jest wszystko , po świętach dobiorę się do niego.!!
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 05-11-2009
Model: Focus C-MAX,Fiesta
Silnik: 2.0 TDCI Duratorq,1,3Duratec
Rocznik: 2004,2006
|
jak zrobisz to powiedz to tam
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::average
![]() Imię: Arek
Model: Focus C-max GHIA
Silnik: 1.6 TDCI 109 KM
|
Witam, niedawno zakupiłem c-maxa i chciałem zmienić podświetlenie zegarów, jednak nie wiem jak dostać się do nich. Proszę o pomoc.
Możesz odświeżyć link do instrukcji bo już wygasł. Ostatnio edytowane przez Milsik ; 21-08-2013 o 09:48 |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
1) zdjąć górną osłonę kolumny kierownicy - dwa zaczepy widoczne jak się przekręci koło kierownicy na godz. 2 i 10-tą. Schodzi lekko, ta część za dermą, wpięta w zegary wychodzi łatwo po pociągnięciu do siebie. 2) widoczne dwie śruby torx trzymające zegary na dole - odkręcić. 3) od góry zegary zablokowane są takim dość dużym zaczepem - trzeba dość spory płaski śrubokręt owinąć taśmą izolacyjną by nie kaleczył plastików, następnie włożyć mały płaski śrubokręt na środu u góry pomiędzy zegary a daszek dla zrobienia szczeliny i w tę szczelinę włożyć głęboko ten duży śrubokręt owinięty taśmą a następnie dość konkretnie manipulować aż wypnie się ten górny zaczep.
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 22-08-2013 o 11:06 |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::average
![]() Imię: Arek
Silnik: 1.6 TDCI 109 KM
|
Udało się dziekiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
![]() Zarejestrowany: 19-05-2010
Silnik: 2.0 16V Benzyna
Rocznik: 2004/2005
|
Możesz odświeżyć link do instrukcji bo już wygasł.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 24-02-2013
Model: Focus C-max
Silnik: 1.8 PB
Rocznik: 2005
|
Jeśli ktoś może to poproszę odświeżyć link.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
![]() Zarejestrowany: 18-06-2014
Model: mondeo
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2008
|
prosiłbym o odświeżenie linku do demontażu deski. Strasznie mi trzeszczy deska i chciałbym rozwiązać problem (tak myślę, że może wciśnięcie cienkiej pianki tapicerskiej jest jakimś wyjściem)
|
|
|
|