Dzień dobry,
Czytałem (w wielu miejscach), że silniki Ford Focus 1.6TDCi 90KM nie mają DPF, niemniej jednak zdziwiłem się gdy dzisiaj sprzedawca mi powiedział, że te z drugiej połowy 2010 roku mają? Akurat upatrzyłem sobie takiego z listopada 2010 ;/ Czy to prawda? Próbowałem coś wypatrzyć pod autem, ale w sumie nie bardzo wiedziałem czego szukać.
Dziękuję za pomoc.
vin auta podaj i się wyjaśni
Cześć,
z bazy VIN wyszło coś takiego:
Marka: FORD
Model: FOCUS
Linia: FOCUS 2008-
Typ nadwozia: KOMBI
Seria: SERIA 32
Silnik: 1.6L DURATORQ CR TC (90PS) - DV6T
Skrzynia biegów: 5-BIEGOWA RęCZNA - MTX75
Emisja spalin: EMISJA ETAPU V
Typ napedu: LHD FWD
Kraj pochodzenia: NIEMCY
Pochodzenie podzespołów: COLOGNE, GERMANY (OWN ASSEMBLY)
Miejsce montażu: SAARLOUIS, LANGLEY
wejdz pod auto i zobacz czy mam dodatkowy zbiorniczek na plyn obok zbiornika paliwa ... i wszystko stanie sie jasne
Wg. ETISa jest spełniona norma Euro V więc DPF powinien być. Ostatnie serie Focusów mają filtr suchy, który działa inaczej i nie ma w nim zbiorniczka na płyn. Ostatnio przerabiałem temat jak sprawdzić czy jest DPF w tym samochodzie i bardzo pomocny był post kolegi 1endzi z podforum Mondeo. http://forum.fordclubpolska.org/showpost.php?p=2201741&postcount=251. Od siebie dodam że jak otworzysz maskę to katalizator z filtrem DPF umieszczony jest pionowo w przedniej części komory (pomiędzy blokiem silnika i chłodnicą). Jest na nim osłona termiczna, ale przewody dobrze widać. Dwa niebieskie oraz jeden czarny w oplocie są mniej więcej u góry po lewej stronie, a dwie metalowe rurki do których są podłączone gumowe węże na samym dole z prawej strony.
Wg. ETISa jest spełniona norma Euro V więc DPF powinien być. Ostatnie serie Focusów mają filtr suchy, który działa inaczej i nie ma w nim zbiorniczka na płyn. Ostatnio przerabiałem temat jak sprawdzić czy jest DPF w tym samochodzie i bardzo pomocny był post kolegi 1endzi z podforum Mondeo. http://forum.fordclubpolska.org/showpost.php?p=2201741&postcount=251. Od siebie dodam że jak otworzysz maskę to katalizator z filtrem DPF umieszczony jest pionowo w przedniej części komory (pomiędzy blokiem silnika i chłodnicą). Jest na nim osłona termiczna, ale przewody dobrze widać. Dwa niebieskie oraz jeden czarny w oplocie są mniej więcej u góry po lewej stronie, a dwie metalowe rurki do których są podłączone gumowe węże na samym dole z prawej strony.
Dziękuję.
Tak, sprzedawca powiedział, że jest to filtr bezobsługowy, bez płynu. Czym się on różni od typowych, czy rzeczywiście jest tak uciążliwy w użytkowaniu? Jechałem raz nowszym Mondeo z DPF i jak się włączył to myślałem, że samochód, gumy i plastiki się palą .. okropny zapach :-(