Zobacz pełną wersję : [Mondeo 2007-2014] Akumulator czy elektronika?
Witam dziś rano chcąc jadąc do pracy, pierwszy raz zawiodłem się na moim mondku. Przed świętami przestało działać radio blaupunkt fx bezpiecznik od radia ok. Wczoraj auto odpalało a dziś rano jakaś dziwna choinka zaczęła się dziać w samochodzie. Światła i migacze same się włączały. Czy to objawy wyładowania akumulatora w naszych fordach?
https://www.youtube.com/watch?v=ItGe1r5g8CI
radek9103 29-12-2014, 11:43 Padł akumulator. Spróbuj naładować i sprawdź ładowanie alternatora.
Dokładnie to co napisał Radek. Padł akumulator. Najprawdopodobniej nawigacja go rozładowała praktycznie do zera. Mam ten sam problem. Do momentu jej naprawy najlepiej wypnij z niej zasilanie. Oszczędzisz sobie takich niespodzianek z rana :)
Podziękowania dla radka oraz badyla za pomoc w akcji związanej z akumulatorem, mieliście Panowie rację. Stary akumulator umarł śmiercią naturalną. A teraz przejdę do sedna sprawy, odnośnie radia a mianowicie tydzień przed problemem z akumulatorem przestało działać radio Blaupunkt fx(nie można było go włączyć czarny ekran). Gdy wymieniłem akumulator radio także nie działało. Po nie całym tygodniu od wymiany aku wsiadam do samochodu patrzę a radio znów zaczęło działać. Pytanie czy mondeo posiada jakieś systemy odcinające niepotrzebne urządzenia w przypadku słabego napięcia z akumulatora? Cała sytuacja z radiem jest dość zaskakująca i niewytłumaczalna.
Pytanie czy mondeo posiada jakieś systemy odcinające niepotrzebne urządzenia w przypadku słabego napięcia z akumulatora?
Kolego, a jakie urządzenia niby ma Ci odciąć w przypadku słabego napięcia ? Światła, ABS ? No już bez przesady :p Nic Ci nie odcina i to w gestii Twojej (użytkownika) jest, by zdiagnozować ewentualny lewy pobór prądu podczas nieużywania auta i głównymi powodami są:
- pozostawione światła
- pozostawione włączone radio (jeżeli nie ma odcięcia na stacyjce)
- podłączona ładowarka samochodowa pod zapalniczkę lub inne urządzenie
Skup się na tym radyjku swoim, bo ewidentnie coś Ci się z nim dzieje, a to że wyświetlacz był czarny nie oznaczało akurat, że radyjko nie działało i nie pobierało prądu :p
Abback Nie wszyscy muszą wiedzieć o tym, że nie ma systemu, który całkowicie odcinałby pobór prądu po wyłączeniu auta więc nie wiem skąd u Ciebie ten ton. Skoro ktoś pyta to chyba ma prawo nie wiedzieć. Kawior Niestety Ford (jak i inne auta chyba też) nie posiada systemu odcinania prądu po wyjęciu kluczyka ani też przy słabym akumulatorze. Niby szyna CAN chyba powinna wszystkie urządzenia wyciszać, ale tak do końca nie jest. U Ciebie ewidentnie padło radio i to ono ciągnie prąd mimo, że ekran może być czarny. U mnie było tak samo. Po wypięciu klem radio przez jakiś czas działało poprawnie po czym znów padało i tak w koło aż do momentu kiedy klemy nic nie dawały i teraz jest padnięte całkowicie. Proponuję Ci wypięcie go z samochodu i znalezienie serwisu, który będzie w stanie go naprawić.
Witam. Nie wiem jak jest w poprzednich modelach ale w moim mk4 są systemy ograniczające pobór prądu. Po zamknięciu auta, po określonym czasie zostają odcięte wszystkie odbiorniki. W pierwszej kolejności gniazda zapalniczek i oświetlenie kabinowe. Po trochę dłuższym czasie radio (gdy by celowo zostało włączone przed zamknięciem auta) co ciekawe system selektywnie odcina odbiorniki nawet jeśli nie zamkniemy auta. Trwa to trochę dłużej ale do 30 minut jeśli nie trzaskamy drzwiami nawet radio zostanie odcięte. W przypadku komunikatu na Convers + o rozładowanym akumulatorze nie działa odladzanie szyb te automatyczne przy ujemnej temp. dla jasności. W przypadku nawigacji która jest bardziej prądożerna i zaawansowana być może przy z byt niskim napięciu też zostaje wyłączona.
Norb Dzięki za info. Dobrze wiedzieć. Widać Ford wziął to pod uwagę w nowszych rocznikach. Szkoda tylko, że w starszych wersjach jest z tym problem. Przede wszystkim my jako użytkownicy cierpimy przez to, że producent przyznając się do błędu nie jest w stanie objąć jego rozwiązaniem całą Europę a jedynie wybrane przez niego kraje. Dziwne podejście.
W mk 3 jest podobnie. Odłaczanie zapalniczki, radia po 30 min. Nawet bezpiecznik od zapalniczki ma dwa położenia - jedna to stałe zasilanie, drugie tylko 30 min po wyłaczeniu zapłonu
Norb Widać Ford wziął to pod uwagę w nowszych rocznikach. Szkoda tylko, że w starszych wersjach jest z tym problem.
W przedliftach też tak jest (wyłączanie świateł, radia i zapalniczek), nawet w mk3 częściowo było (w mk3 nie odcinało zapalniczki, przynajmniej w moim ambiente, ale radio wyłączało się po godzinie).
pjakusz W Focusie MK2 radio też wyłącza się po godzinie z tym, że w przypadku jego awarii jak to ma miejsce u mnie czy też Kawiora prąd nadal jest pobierany przez co rozładowuje do końca akumulator.
Witam przejechałem się do salonu Forda w Poznaniu opowiedziałem o całej zaistniałej sytuacji serwisantowi, dostałem poniższą odpowiedź:
Roczniki Mondeo od 2008-2010 produkowane w fabrykach w Niemczech tzw. wersje górskie wyposażone w pakiet ICE mogły posiadać system "oszczędności energii". Jeżeli przy 3 następnych rozruchach komputer dostawał informację o słabym napięciu z akumulatora mógł samoczynnie odcinać systemy multimediów oraz dodatków. Systemy które mogły być wyłączane automatycznie to:
- automatycznie domykane szyby z kluczyka
- podświetlenie nóg kierowcy oraz pasażerów
- automatycznie składane lusterka
- podświetlanie wnętrza samochodu
- centralny zamek
- podświetlanie obszarów bagażnika
- systemy nawigacji oraz audio
- elektrycznie regulowane siedzenia
- podgrzewanie kierownicy
- podgrzewanie fotelów
- podgrzewanie przedniej szyby
P.S. Sprawdzili mi radio i wygląda na to ,że jest wszystko w porządku.
Kawior Czy mam rozumieć, że nawigację masz sprawną a prąd nie jest przez nią pobierany ?
A dlaczego nie ma pobierać prądu?
Kawior przepraszam bardzo ale te pseudo oszczędzanie energii ma się nijak do stanu faktycznego, bowiem odnosi się to tylko i wyłącznie do prób odpalenia auta, gdzie napięcie podczas rozruchu może być niskie i w tym momencie odcina coś, by podczas 4 rozruchu czy też kolejnego inne odbiorniki prądu go nie pobierały, a więc albo źle przedstawiłeś problem albo po prostu chłopaki w ASO Cię spławili :D
Ewidentnie powinni najpierw sprawdzić stan alternatora oraz zrobić pomiary napięcia ładowanego na akumulator oraz szukać ubytku prądu na zgaszonym samochodzie oraz sprawdzić to radio czy faktycznie jest odłączane (tryb czuwania lub całkowite odcięcie) po opuszczeniu pojazdu :)
Ps. U mnie w Mk3 radio się wyłącza natychmiast po zgaszeniu auta więc nie rozumiem za bardzo jak piszecie, że u Was po 30 min. się wyłącza :D
Kawior Chodzi mi o czas kiedy samochód jest w stanie spoczynku. Sprawdzałeś jaki prąd pobierany jest z akumulatora po wyłączeniu silnika, zaryglowaniu drzwi i odczekaniu ok. 20 minut ? To mnie najbardziej interesuje.
Turbovolv 01-07-2020, 08:06 Witam
Podepnę się pod temat by nie zakładać nowego wątku, odpowiedzi szukając na forum nie znalazłem....
Mianowicie padł mi akumulator i tak auto stało bodajże kilka dni nie ruszane bo nie było potrzebne. Ja nie wiedząc o tym fakcie siadam chcę odpalić a tu zonk, no to kable drugie auto i po chwili silnik odpalony z tym że : otwieranie szyb (wszystkich) przyciskami wewnętrznymi nie ma reakcji, nadmuch nie działa.... ESP się świeci i nie wiem co jeszcze. Tyle odkryłem od razu. Rozkodowało się cuś czy inny problem. Miał już tak ktoś?
Turbovolv 01-07-2020, 09:34 Mam rozwiązanie które samo się rozwiązało. Auto doładowało sobie baterię po drodze, postało ponad godzinę i się naprawiło / ożyło czy co tam zadziało... W każdym razie działa. Niebawem jadę po nowy akumulator.
|