Zobacz pełną wersję : [Escape - Kuga USA] szyfr kodowy na drzwiach auta z USA

paskal100
10-02-2016, 20:59
Czy posiada ktoś instrukcję programowania szyfru kodowego który jest na słupku drzwi forda escape? Jeśli tak to byłbym wdzięczny.

SRS
10-02-2016, 21:45
po angielsku pasuje

tedi_k
10-02-2016, 22:16
Czy posiada ktoś instrukcję programowania szyfru kodowego który jest na słupku drzwi forda escape? ...

Najpierw to trzeba mieć kod fabryczny... Da się go odczytać przez IDS.

paskal100
11-02-2016, 18:45
Kolego SRS Może być i po anglikańsku :)
Kolego tedi_k ma się rozumieć że wiesz jak go odczytać?

tedi_k
11-02-2016, 22:59
...Kolego tedi_k ma się rozumieć że wiesz jak go odczytać?

Napisałem - IDSem... Jest specjalna funkcja w elektryce... Powinna być też nalepka na module BCMi (skrzynka bezpieczników nad nogami pasażera). Kod ma 5 cyfr.

SRS
13-02-2016, 16:21
tak jak obiecałem zamieszczam opis
https://www.dropbox.com/s/v2hj5w10mwnqd85/zamki%20Escape%20USA.pdf?dl=0

paskal100
28-02-2016, 08:10
Wielkie dzięki

piotrmeble
09-03-2016, 21:18
Witam.Mam pytanko.Mimo,że mam kod kod dostępu odczytany z BCM -kod nie działa.
Działają tylko 7-8 i 9-0 zamykające drzwi.Ktoś ma jakiś pomysł?

tedi_k
09-03-2016, 21:32
...Ktoś ma jakiś pomysł?

Pewnie kod został zmieniony. Trzeba odczytać IDSem.

piotrmeble
09-03-2016, 21:42
Ale czy można zmienić kod firmowy? Ponoć jest wpisany na stałe.

Wacman
05-04-2016, 19:07
Powinna być też nalepka na module BCMi (skrzynka bezpieczników nad nogami pasażera). Kod ma 5 cyfr.
Potwierdzam są trzy naklejki i na jednej z nich jest ten kod i nawet działa:)
Dzięki za info kolego:wink: mam jeszcze pytanko: czy można go jakoś zmienić bez podłączania IDS?

elSEZAM
24-01-2017, 22:12
Witam czy jest jakaś metoda wpisywania?? bo mam kod i niemal pewność że nie jest zmieniony a mimo to nie wiem może źle wprowadzam :( dzięki za pomoc

tedi_k
24-01-2017, 22:50
Witam czy jest jakaś metoda wpisywania?? ...

Wpisuje się na klawiaturze na słupku (jak samochód jest zamknięty). Wtedy kod otwiera. Najpierw należy palcem przeciągnąć po klawiaturze aby się podświetliła.
Zamyka się samochód naciskając jednocześnie dwa dolne przyciski (7-8 i 9-0) i trzymając naciśnięte przez 2-3 sekundy.

APeZet
25-01-2017, 20:05
Na YouTube jest sporo filmików wprawdzie po angielsku z tą tematyką. Fabryczny kod jest umiejscowiony przy skrzynce bezpieczników nad kolanami pasażera. Ja u siebie znalazłem zmieniłem przy pomocy filmiku i wszystko gra.

tedi_k
25-01-2017, 20:26
...Ja u siebie znalazłem zmieniłem przy pomocy filmiku i wszystko gra.

A po co zmieniałeś? Jak zapomnisz przekazać to jak potem go ktoś odtworzy?
Przecież ten "z fabryki" jest tak samo dobry jak ten Twój "zmieniony". Dokładnie żadnej różnicy...
Złodziej raczej nie będzie Ci szyby wybijał po to, by dowiedzieć się jaki masz kod do otwarcia drzwi...:568:

APeZet
26-01-2017, 12:49
A po co zmieniałeś? Jak zapomnisz przekazać to jak potem go ktoś odtworzy?
Przecież ten "z fabryki" jest tak samo dobry jak ten Twój "zmieniony". Dokładnie żadnej różnicy...
Złodziej raczej nie będzie Ci szyby wybijał po to, by dowiedzieć się jaki masz kod do otwarcia drzwi...:568:

Spokojna Twoja rozczochrana. Wszystko jest wpisane w odpowiednim miejscu i nie ma opcji coby kiedyś kolejny użytkownik go nie znalazł.
Przezorny zawsze dobrze zabezpieczony👍

elSEZAM
28-01-2017, 21:58
Wpisuje się na klawiaturze na słupku (jak samochód jest zamknięty). Wtedy kod otwiera. Najpierw należy palcem przeciągnąć po klawiaturze aby się podświetliła.
Zamyka się samochód naciskając jednocześnie dwa dolne przyciski (7-8 i 9-0) i trzymając naciśnięte przez 2-3 sekundy.

dzięki wielkie za odpowiedź dokładnie tak to działa a numer fabryczny znaleziony i nie zmieniony

danwit2
21-02-2017, 09:36
szukałem, szukałem i znalazłem. U mnie był tak schowany że już się prawie poddałem. Ale mam i działa. Co do zmiany kodu to spokojnie można wprowadzić swoje 4 lub 5 kodów niezależnych, można skasować wszystkie kody które były dotychczas. Za każdym razem jak się zapomni swoje kody to kod fabryczny działa - jego nie można skasować - Wiec podstawa to znaleźć kod fabryczny.

mike_misza
30-03-2017, 12:43
Ponawiam pytanie, chodzi o Forda Eskape z 2015 sprowadzonego z USA, gdzie szukać pierwotnego kodu, może ktoś jakies zdjęcie zamieści.
Dziękuję

Bump: Ja u siebie znalazłem zmieniłem przy pomocy filmiku.
poproszę link do tych filmików

SRS
30-03-2017, 18:32
gdzie szukać pierwotnego kodu tak jak w Fusionie na BCMI ,

mike_misza
31-03-2017, 13:41
SRS : Piszcie może trochę jaśniej, Forda mam pierwszy raz i nie mam pojecia co to znaczy " tak jak w Fusionie na BCMI ?
i kto mi edytuje post wrzucając jakieś instrukcje rejestracji...Jestem zarejestrowany bo inaczej postów bym nie mógł umieszczać?
Proszę o odpowiedź na pierwotne pytanie.

SRS
31-03-2017, 16:33
Piszcie może trochę jaśniej, Forda mam pierwszy raz i nie mam pojecia co to znaczy " tak jak w Fusionie na BCMI ? normalnie pisząc BCMI to jest skrzynka bezpieczników znajdująca się w kabinie , a poprawiałem ja , bo miałeś w poście 2 razy to samo napisane.

danwit2
03-04-2017, 08:27
niestety trzeba się ostro nagimnastykować. Trzeba schylić się pod schowek pasażera tam jest skrzynka bezpieczników głowe trzeba wsadzić pod ten schowek i szukac. Najlepiej albo mieć lusterko albo telefonem klikając ile wlezie zdjęc i zawsze coś się uchwyci. U mnie jest to naklejka z 4 cyfrowym kodem. A najwygodniej to jest zdemontować schowek pasażera - 1,5 minuty roboty i wszystko jak na dłoni.

mike_misza
03-04-2017, 13:52
danwit2 Dzięki,

wreszcie konkretna odpowiedź :)
Jutro rano zanurkuję i będę szukał, bardzo mi zależy , żeby uruchomić ten kod.
Czy ten samochód ma wogóle immobilajzer i dlaczego nie ma blokady kierownicy, czy możliwejest, żeby samochody z XXI wieku nie miały blokady kierownicy?
I jeszcze jedno głupie pytanie czy ten samochód może miec alarm?
Na pilocie mam przycisk do odnajdowania samochodu na parkingach galeryjnych i jak go włączę to nieźle się wydziera ale raz mi się pod oknem alarm włączył i teraz nie wiem czy przypadkiem w kieszeni nacisnąłem przycisk czy jak spadł uchwyt do telefonu to się wzbudził alarm , jak sprawdzić czy ten samochód ma alarm?

Pozdrawiam

APeZet
03-04-2017, 21:35
mike_misza czy to jest Twoje pierwsze auto zza oceanu? Brak blokady jest tal samo normalny jak brak tylnych świateł przeciwmgielnych, radio z nieparzystymi częstotliwościami, przycisk PANIC na kluczyku i wiele innych. Poczytaj forum zanim o cokolwiek zapytasz bo temat ESCAPE'a wałkowany wiele razy ale odpowiedzi nie zawsze znajdziesz bo jest to auto niszowe i mimo wyglądu znacznie różniące się od Kugi. Nawet forumowi znawcy nie znają odpowiedzi na wiele pytań dotyczących ESCAPE'a Up 2013.

mike_misza
11-02-2018, 14:13

Można jeszcze raz prosić o odnośnik bo tu pojawia sie błąd 404

Dzięki
Michał

tedi_k
11-02-2018, 17:42
...U mnie jest to naklejka z 4 cyfrowym kodem. ...

Czyli to nie ta...:one:
Kod do klawiatury na słupku ma 5 cyfr. I takiego 5-cio cyfrowego kodu trzeba szukać na naklejce na skrzynce bezpieczników.
Tylko proszę nie pytać mnie "a gdzie dokładnie", bo ja jestem leniwy, mam do tego narzędzia i zawsze kod odczytuję komputerem...:P

danwit2
12-02-2018, 13:40
Czyli to nie ta...:one:
Kod do klawiatury na słupku ma 5 cyfr. I takiego 5-cio cyfrowego kodu trzeba szukać na naklejce na skrzynce bezpieczników.
Tylko proszę nie pytać mnie "a gdzie dokładnie", bo ja jestem leniwy, mam do tego narzędzia i zawsze kod odczytuję komputerem...:P

Tak, przepraszam, mój błąd - oczywiście że nr do drzwi nie posiada 4 cyfr a 5:))

griszamen
16-07-2018, 13:37
Czy ktoś ma pomysł co mogło się stać, przestał u mnie działać ten wyświetlacz z kodem (choć kiedyś działał)? Nie podświetla go, nie reaguje na dotyk.

sawoj
14-09-2018, 05:41
Witam
Proszę o odnowienie linka
Pozdrawiam
Wojtek

defektpl
16-12-2018, 16:05
Pewnie kod został zmieniony. Trzeba odczytać IDSem.A UCDS em się da?

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

tedi_k
16-12-2018, 16:07
UCDSem...?
W Escape się nie da. BCMy z Escape/Kugi nie mają dostępnego do odczytu tego parametru.

totek2
20-12-2018, 22:35
No i w ids trwa to trochę, nie to co ucds i fusiony.

tedi_k
21-12-2018, 10:49
...w ids trwa to trochę...

Dokładnie 10 minut na odczyt samego kodu. Escape ma "dostęp czasowy" do robienia IMMO i wszytko co z nim związane daje 10 minut czasu na zastanowienie czy to dobry pomysł...:one:

defektpl
21-12-2018, 12:35
Dzięki za informację. Pozostaje standardowo wczołgać się pod skrzynkę z bezpiecznikami i odczytać kod.

Escap
22-12-2018, 14:42
no ale to chyba to najszybsze rozwiązanie wczołgać się pod skrzynkę z bezpiecznikami i odczytać kod
Mi cała operacja z telefonem nagrywającym obraz zajęła dosłownie 5 minut

sylwekce
14-01-2019, 09:51
Dzień dobry wszystkim.

Chciałbym opisać problem jaki pojawił się w moim Ford Escape 2014 2,0 EB.
Autko kupiłem uszkodzone, sprowadzone z USA - uderzenie z boku w prawe przednie koło. Niestety poduszka pasażera i kierowcy były wystrzelone, więc zleciłem wymianę kokpitu i poduszek mechanikowi (częśći z demontażu, nie regenerowane).
Problem polega na tym, że po wymianie kokpitu mam nieaktywne pole dotykowe do wpisywania kodu dostępu - klawiatura wogóle się nie podświetla. Przed naprawą funkcja ta działała poprawnie.
Mechanik umywa ręce. Myślałem, że może czegoś nie podłączył, ale zarzeka się, że wszystkie kostki podłączył.
Sprawdziłem przez Forscan błedy i pokazuje błędy dla drzwi przednich prawych i lewych mówiące o braku informacji dla położenia krańcowego szyby.
Macie może jakiś pomysł na usunięcie takiej usterki?
Z góry dziękuję za pomoc.

defektpl
14-01-2019, 10:41
Sprawdź bezpiecznik w skrzynce pod maską.

sylwekce
14-01-2019, 10:48
Nie wiem, który bezpiecznik odpowiada za ten obwód, więc sprawdziłem wszystkie w skrzynce pod maską - są ok.

kzmuda1
14-01-2019, 22:24
a ja mam propozycje zdjęcia tapicerki drzwi i sprawdzenia wszystkiego ......

tedi_k
15-01-2019, 11:59
...po wymianie kokpitu mam nieaktywne pole dotykowe do wpisywania kodu dostępu ...

Nie wiem czy się Krzysztofie kzmuda1 zgodzisz, ale moim zdaniem wygląda, że "mechanik" wymienił deskę wraz z wiązką. Wiząki europejskie nie mają podłączenia do drzwi kierowcy sygnałów do klawiatury na słupku.
Tak więc przed rozbieraniem tapicerki drzwi, najpierw wziąłbym mechanika na poważną rozmowę, co i jak było zrobione...

sylwekce
15-01-2019, 12:33
... wygląda, że "mechanik" wymienił deskę wraz z wiązką.

Dzięki za zainteresowanie, jednak operacja zmiany deski przeprowadzona była u mnie na podwórku dwuetapowo: demontaż deski potem autko pojechało do lakiernika i po malowaniu nastąpił ponowny montaż kokpitu.

Co prawda nie było mnie cały czas przy pracy mechanika, ale nie zauważyłem, żeby przyjechał z nową wiązką.
Deskę i poduszki osobiście kupowałem w Białystoku zdemontowaną z Escape. Poduszki powietrzne zastosowane w wersji USA są dwunabojowe i takie są zamontowane.
Drzwi/boczek kierowcy nie były demontowane.
Demontowane jednak były drzwi pasażera u lakiernika (malowane razem z przednim błotnikiem).
Dodam, że inne systemy związane z drzwiami (keyless entry, central lock, cross-traffic w lusterkach, oświetlenie klamek i przycisków) działają poprawnie. W aucie jest system bezkluczykowy.

tedi_k
15-01-2019, 13:14
...
Drzwi/boczek kierowcy nie były demontowane.
...

Bezpiecznik od klawiatury to F48 w skrzynce w komorze silnika. Proszę sprawdzić jeszcze raz.
Alternatywnie, może masa od klawiatury się kolegom przy wymianie deski gdzieś "podziała"? Masa jest na pinie 11 z złączce B w przejściu pomiędzy drzwiami kierowcy a nadwoziem. To zasilanie jest na pinie 9 w tej samej złączce.
Trzeba pomierzyć.

kzmuda1
16-01-2019, 20:52
tedi_k masz rację nie pomyślałem logicznie. Tak.jak Tadeusz pisze.bezpiecznik keypada, a.jak.nie to miernik etc,

sylwekce
17-01-2019, 08:02
Dziękuję za podpowiedzi. Wieczorem to sobie pomierzę.

sylwekce
19-01-2019, 11:56
Bezpiecznik od klawiatury to F48 w skrzynce w komorze silnika.

Sprawa się wyjaśniła :)
Wczoraj wieczorem wziąłem multimetr w garść i poszdłem do garażu mierzyć instalację w złączu B. Jednak zanim rozłączyłem wiązkę w słupku to zajrzałem do skrzynki, żeby sprawdzić konkretnie bezpiecznik F48 (wcześniej sprawdziłem wszystkie, bo nie wiedziałem, który jest od klawiatury słupka drzwi) i okazało się, że w porcie F48 bezpiecznika nie ma wogóle. Zarówno mechanik, jak i lakiernik nie przyznają się do wyjęcia tego zabezpieczenia.

Jak widać, przyczyna była banalna. Wszystkim bardzo dziękuję za podpowiedzi.

grzymala100
25-01-2019, 17:53
mike_misza czy to jest Twoje pierwsze auto zza oceanu? Brak blokady jest tal samo normalny jak brak tylnych świateł przeciwmgielnych, radio z nieparzystymi częstotliwościami, przycisk PANIC na kluczyku i wiele innych. Poczytaj forum zanim o cokolwiek zapytasz bo temat ESCAPE'a wałkowany wiele razy ale odpowiedzi nie zawsze znajdziesz bo jest to auto niszowe i mimo wyglądu znacznie różniące się od Kugi. Nawet forumowi znawcy nie znają odpowiedzi na wiele pytań dotyczących ESCAPE'a Up 2013.

Powyższe nie jest prawdą, a jedynie domysłem prawdopodobnie spowodowanym niewiedzą, mam Escape 2015 r i wszystkie części jakie kupowałem pochodzą od kugi, zawieszenie, błotnik, łącznik stabilizatora, zderzak, chłodnica, lampy dosłownie wszystko poza napisem na tylnej klapie :), radio trzeba przeprogramować dokupić lampę przeciwmgielną i śmigać o dziwo escape z USA nawet tylne lampy ma przystosowane do EU.
Ale wracając do tematu, wzorem fusiona podejrzewam że kod można odczytać na wyświetlaczu o ile posiada się obydwa kluczyki, gdzieś widziałem filmik i według niego odnalazłem kod w fusionie bo na BCM nic nie było. To chyba ten film był, sprawdzę czy w escape to zadziała. https://www.youtube.com/watch?v=sm_lnKyfcbU

tedi_k
25-01-2019, 18:29
...podejrzewam ...[/URL]

Nie warto pisać jak się NIE WIE tylko PODEJRZEWA. Wtedy najpierw SPRAWDZAMY a potem piszemy.
Fusion to Fusion a nie ESCAPE.:568:

grzymala100
26-01-2019, 13:39
Nie warto pisać jak się NIE WIE tylko PODEJRZEWA. Wtedy najpierw SPRAWDZAMY a potem piszemy.
Fusion to Fusion a nie ESCAPE.:568:
Właśnie że warto, jak pisałem sprawdziłem metoda z fusiona w escape nie działa lub wymaga innej kombinacji szkoda bo jest bardzo wygodna, odczytałem kod z tablicy bezpiecznikowej pod schowkiem, konieczny był demontaż schowka, w tym celu trzeba też zdjąć plastikowy boczek inaczej można schowek pocharatać.

danwit2
26-01-2019, 19:39
Ale po co było demontować schowek??? Jak kolega ESCAP - 4 posty wyżej napisał (zresztą nie tylko on) wystarczy wczołgać się pod schowek z telefonem i pstrykać zdjęcia skrzynce bezpieczników albo nagrywać ją i kod się ma jak na dłoni

grzymala100
27-01-2019, 09:31
Jak na dłoni to on jest jak się wyjmie schowek, mi się po prostu nie chciało ćwiczyć wygibusów pod schowkiem dla tego go wymontowałem, próbowałem zrobić to telefonem ale może po prostu mam za duży telefon bo za chiny nie mogłem go tam wepchnąć.

APeZet
02-02-2019, 17:22
Powyższe nie jest prawdą, a jedynie domysłem prawdopodobnie spowodowanym niewiedzą, mam Escape 2015 r i wszystkie części jakie kupowałem pochodzą od kugi, zawieszenie, błotnik, łącznik stabilizatora, zderzak, chłodnica, lampy dosłownie wszystko poza napisem na tylnej klapie :), radio trzeba przeprogramować dokupić lampę przeciwmgielną i śmigać o dziwo escape z USA nawet tylne lampy ma przystosowane do EU.
Ale wracając do tematu, wzorem fusiona podejrzewam że kod można odczytać na wyświetlaczu o ile posiada się obydwa kluczyki, gdzieś widziałem filmik i według niego odnalazłem kod w fusionie bo na BCM nic nie było. To chyba ten film był, sprawdzę czy w escape to zadziała. https://www.youtube.com/watch?v=sm_lnKyfcbU

Moja odpowiedź była w 2016 roku a ty swojego "mądrego" posta piszesz w 2019. Gdybyś był na forum w 2016 roku to byś wiedział, że wówczas wiedza na temat Escape była dopiero rozwijana. Myślę, że wiele tematów "rozdziewiczyliśmy" wspólnie z tedi_k.

grzymala100
08-02-2019, 20:50
Kolego nie potrzebnie się spinasz:wink:. Aczkolwiek skoro w 2016 roku nie miałeś wiedzy na temat escape to musisz przyznać że trochę niepotrzebnie poczarowałeś swoimi newsami na temat jego "inności". Jeżeli ktoś prześledzi cały wątek to zostanie w tym błędnym przekonaniu, co chciałem wyprostować ot i cała "mądrość".

imil4
10-02-2019, 10:37
witam, mam problem z escape 2013 rok,
kod na dzwiach podświetlał się i dało się zamykać (bo jeszcze nie znalem kodu otwierania),
i nagle przestał się podświetlać i nie dzial- czy jest jakiś bezpiecznik do kodu na drzwiach?

Empe
10-02-2019, 15:17
Takie podstawowe informacje są w instrukcji obsługi, którą ściągasz z netu.
Nie wiem jak można jeździć autem nie mając świadomości podstawowej obsługi pojazdu, konkretnego modelu.

imil4
10-02-2019, 22:05
Empe jakim trzeba byc ***WYMODEROWANO*** czlowiekiem zeby poswiecac swoj czas na na niekonstruktywny hejt. Pewnie jestes najmondrzejszy u siebie na wiosce ale jesli nie masz zadnej podpowiedzi to nie udzielaj sie globalnie bo wychodzisz na typowego janusza.

instrukcje ma od kugi(bo jest po polsku) wiec nie ma w niej bezpiecznika kodu, a auto od tygodnia nie liczac dwoch dni jak stalo zanim pojechalo na warsztat bo wiadomo z usa obite, tak ze oczekuje odpowiedzi ktora moze pomoc. ;]

Empe
11-02-2019, 09:25
Przecież nie masz Kugi tylko Escape, więc informację znajdziesz w instrukcji Forda Escape.
Nie trzeba być "najmondrzejszym" , wystarczy pomyśleć !
Pozostaję pod wrażeniem Twojej kultury osobistej.

sawoj
19-03-2019, 14:18
Zapytam z ciekawości czy w Escape da się kod odczytać forscanem tak jak w Fusionie czy tylko UCDS

totek2
19-03-2019, 17:23
Można ids, forscanem nie sprawdzałem

tedi_k
19-03-2019, 21:07
Zapytam z ciekawości czy w Escape da się kod odczytać forscanem ...

Ani FORScanem ani UCDS w Escape kodu się nie przeczyta. Jedynie IDS - tyle, ze do tego trzeba mieć 10 minut wolnego czasu... Szybciej przeczyta się z naklejki na BCMi....

leszcz
24-05-2019, 21:20
dziś taka historia . Rano jedna Pani rozstrzęsiona dzwoni że spuściła kluczyk w kibelku . A to był jeden kluczyk jaki miała :( . Dodatkowo Pani była z innego miasta . Nie znała kodu do otwierania auta :( . Płacz i lament . Troszkę psychologii i udało się nawet telefonicznie uspokoić Panią i jakoś kod się znalazł słupka aby otworzyć autko (uff jeden krok z głowy i $ zaoszczędzone) . Pojawił się jednak problem w postaci 0 kluczyków w Bydzi .. dosłowne 0 . Troszkę telefonów i udało się namierzyć kluczyki w sąsiednim mieście i ktoś z rodziny Pani pojechał i zakupił dwa :one: . Reszta to było już z górki i finalnie autko z Panią pojechało ;) .

Andpie
02-06-2019, 13:00
Witam wszystkich
Czy szyfr kodowy na drzwiach to cyfry z SecuriCode

leszcz
02-06-2019, 14:13
szyfr kodowy na drzwiach to cyfry z SecuriCode
jak masz kod to sprawdź nic się nie stanie :one:

Andpie
02-06-2019, 21:27
Dzięki
Sprawdziłem, działa jak otwieram.
Kodem nie mogę zamknąć.
Robię jakiś błąd czy kodem nie można zamykać?

totek2
02-06-2019, 21:29
Zamykasz trzymając naciśnięte razem dwa dolne rzędy.
7-8
9-0

leszcz
03-06-2019, 11:31
Robię jakiś błąd czy kodem nie można zamykać?
tak jak napisał kolega powyżej

a i ciekawostka spróbuj po wpisaniu kodu kolejno nacisnąć pierwszy i trzeci rząd

keplak
12-06-2019, 12:43
Panowie a jak wygląda ten moduł z kodem fabrycznym do drzwi . Mniejszy niż paczka zapałek ? Bezpieczniki widzę ale nic po za tym

Escap
12-06-2019, 13:34
Panowie a jak wygląda ten moduł z kodem fabrycznym do drzwi . Mniejszy niż paczka zapałek ? Bezpieczniki widzę ale nic po za tym

Na skrzynce bezpieczników u góry jest naklejka z kodem 5 cyfr i L xxxxxL

keplak
12-06-2019, 14:38
I to jest konkret . Serdeczne dzięki .

aki1
19-06-2019, 07:27
teraz to i ja znajdę.Dzięki:)

Krzychu Królik
02-07-2019, 10:30
cześć . instrukcja na linku do dropboxa już nie działa. a mam ten sam problem. jak wpisać te cyfry

Escap
02-07-2019, 10:40
jak wpisać te cyfry może video na yt pomoże, w prawdzie po angielsku ale to bardzo proste. https://youtu.be/4wgQ0GDn6aQ

Krzychu Królik
05-07-2019, 10:00
Dzięki. Pomogło

kwiatek_83
09-11-2023, 21:24
Witam, jestem świeżym posiadaczem Forda Escape 2021 hybrid. Czy ktoś podpowie jak odzyskać fabryczny kod do zamka drzwi. Dziękuję

Szuryga
13-11-2023, 13:45
https://youtu.be/tJklL8s02AY?si=JqD6srIkcB3gwHFK
Może komuś się przyda