Zobacz pełną wersję : [Fiesta 2001-2008] Synchronizacja alarmu Cobra 3100 z pilotem 7777

Mariusz.C
22-02-2016, 18:00
Cześć!
Kilka dni temu stałem się właścicielem Fiesty MK6 i już pierwszego dnia pojawił się problem :( : po wymianie baterii w pilocie, nie mogę zsynchronizować go na nowo. Pozwólcie, że opiszę jak to się stało ponieważ coś może mieć znaczenie do rozwiązania problemu:
Alarm: Cobra AC3178 z pilotem Cobra 7777
1. Po zamknięciu samochodu z pilota (jedynego działającego) wymieniłem w nim baterie.
2. Następnego dnia nie mogłem otworzyć pilotem samochodu więc zrobiłem to z kluczyka (włączając alarm) i następnie rozbroiłem go używając pinu i przycisku ATTN.
3. Stosując się do procedury 9.3 z instrukcji obsługi alarmu (http://ecommerce.logic.eu/strefa/upload-new/Instrukcje_obslugi/Cobra/3100/3100%20u%C5%BCytkownik_06_11_2012.pdf) lub filmu https://www.youtube.com/watch?v=obFco5z3OA8 żaden z dwóch pilotów (jeden nie działał od początku) nie komunikuje się z alarmem.

Czy poza kontaktem z autoryzowanym sprzedawcą Cobra mogę zakodować piloty, np. kablem OBDII ?

Rafał A.(antek)
24-02-2016, 00:07
Niestety tylko serwisy COBRA, ale może tylko coś źle robisz.

Mariusz.C
24-02-2016, 08:06
Dodam, że po wymianie baterii w działającym pilocie znajdował się on w jakimś dziwnym stanie: objawiało się to tym, że po naciśnięciu przycisków A i B naraz (pierwszy krok w synchronizacji), dioda zamiast migać świeciła się światłem ciągłym. Znalazłem gdzieś instrukcję żeby:
wyjąć baterię -> przycisnąć oba przyciski jednocześnie na ok 10s -> włożyć baterie -> (dioda powinna się świecić światłem ciągłym) przycisnąć na przemian po 5razy przycisk A i B.

Po tym zabiegu, teraz podczas synchronizacji dioda zachowuje się jak na wrzuconym przeze mnie filmie, lecz i tak samochód nie reaguje.. Być może to jeszcze nie ten stan pilota, który być powinien?

Druga rzecz: czy rozbrojenie alarmu pinem nie wyłącza go w ogóle lub też zmienia jego stan? Jest to równoznaczne z rozbrojeniem go przyciskiem A na pilocie?

Rafał A.(antek)
24-02-2016, 21:55
wrzuciłeś link do instrukcji tam przeciez opisano co i jak