Zobacz pełną wersję : [Focus 2011-2014] Sync Applink jak to rozkminić

eRosso
04-03-2016, 14:11
Witam serdecznie,

przeszukałem już cały internet w sprawie jakiejkowiek informacji dotyczącej połączenia mojego telefonu z SYNC w moim focusie. Niestety nadal nie mogę znaleźć żadnej pomocy.

Gdy jestem podłączony przez bluetooth próbuję wejść w menu 'SYNC-Aplikacje' i niestety otrzymuję informację 'Brak zainstalowanych aplikacji SYNC'. Następnie jak próbuję zainstalować aplikacje to znów otrzymuję informację 'Nie znaleziono pliku'.

Czy może mi ktoś wytłumaczyć czy po połączeniu mojego telefonu przez bluetooth potrzebuję również uruchomić jakąś aplikację na telefonie? Próbowałem już szukać na internecie aplikacji 'SYNC AppLink' na androida, ale niestety nic nie znalazłem :(.

Z drugiej strony po połączeniu mojego telefonu przez bluetooth jestem w stanie słuchać muzyki, ale na wyświetlaczu nie pojawiają mi się tytuły utworów.

Bardzo proszę Was o pomoc ewentualnie proszę o kontakt priw.

pankrakus
05-03-2016, 10:45
Witam

Jakby Ci tu powiedzieć - nie dokładnie czytałeś instrukcję

Najpierw w telefonie musisz zainstalować aplikację z Google Sklepu,
która jest zgodna z Ford Sync, a dopiero potem możesz ją obsługiwać

Przykładem takiej aplikacji jest SPOTIFY

tu masz instrukcje
(u dołu strony)
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=176996

Obsługa aplikacji Ford Sync, to "zawracanie głowy" => teoretycznie powinna być możliwość głosowej obsługi programu
- dla mnie żadna rewelacja

Kolejna sprawa - Ford wiele obiecywał i kicha z tego wyszła
W nowszych Fordach jest Sync 2 i są informacje o Sync 3, który raczej będzie nie zgodny z w dół

[...]
Następnie jak próbuję zainstalować aplikacje to znów otrzymuję informację 'Nie znaleziono pliku'.
[...]
funkcja INSTALL służy instalacji aktualizacji
http://chomikuj.pl/a_krakow/FORD/Focus_3/bluetooth_Sync-aktualizacja,5265572527.rar(archive)

http://chomikuj.pl/a_krakow/FORD/Focus_3/Ford_Sync_system_update_manual,5266049358.pdf

[...]
Z drugiej strony po połączeniu mojego telefonu przez bluetooth jestem w stanie słuchać muzyki, ale na wyświetlaczu nie pojawiają mi się tytuły utworów.
[...].

tak to działa
Jeśli chcesz widzieć tytuły utworów, to podepnij pendriva
Lub wymiana modułu na nowszy Sync 1.1

[...]
Bardzo proszę Was o pomoc ewentualnie proszę o kontakt priw.

od pomocy jest forum => informacje są przydatne, także dla innych forumowiczów

Kolejny problem na którym "utkniesz"
Po sparowaniu telefonu z samochodem, jeśli włączysz radio lub CD, a na smartfonie program nawigacyjny,
to nie będzie głosu lektora z nawigacji

pozdrawiam
pankrakus

Teisejas
13-06-2016, 13:19
Czy komuś w ogóle udało się uruchomić jakąś aplikację przez funkcję AppLink? Ja próbowałem ze Spotify i Audioteką i nic- po sparowaniu smartfona na Androidzie i SYNCa włączam program i kiszka- wcale aplikacja nie pojawia się na liście SYNC AppLink...

MichuP
13-06-2016, 16:24
U mnie działa Audioteka na Sync2 w FF3. Jest dostępne menu za pomocą przycisków radia i chyba z kierownicy. Jakoś nie wzbudza to mojego entuzjazmu, liczyłem na jakąś nawigację z grafiką na środkowym ekranie auta ale nic z tego. Smartfon jest ciągle niezastąpiony...

Teisejas
13-06-2016, 23:08
Ok, czyli generalnie nie ma za czym płakać... Dzięki za opinię.

MaKania
21-10-2016, 12:27
Szczerze powiedziawszy to przereklamowany temat, aplikacji jak na lekarstwo albo jeszcze mniej. Ja używam czasami tylko Spotify i to faktycznie działa. Wkurzające jest jednak to ze za każdym razem muszę szukać tej aplikacji tak jakby Sync nie był wstanie zapamiętać że na tym telefonie już jest taka apka i można ją odpalić. Próbowałem poszukać czy po kilku latach pojawiły się nowe ciekawe aplikacje to jest jedno wielkie nic pod Sync1