daksel31
02-02-2017, 21:35
Siemano, mam problem , od kilku dni radio podczas odtwarzania piosenki z pendriva zarzymalo sie na 1 uworze nr 122 i nic sie niedzieje, zero glosu i nie odtwarza , nie mozna przelaczyc utworu, radio po odpieciu pena i wlozeniu innego nie czyta go, non top pokazuje na tej konkretnej zablokowanej piosence nr 122,,,, , odpinalem akumulaor i bezpiecznik radia , po wpisaniu kodu radia stacje dalej sa zakodowane i po przejsciu na UsB dalej ta wkurzajaca piosenka 122 i nic sie nie dzieje, pomocy
daksel31
03-02-2017, 07:37
Inne funkcje działają?
Tak . Tylko po przełączeniu na usb jest ta zablokowana piosenka
A innego pendrive próbowałeś ?
Wysłane z mojego XT1039 przy użyciu Tapatalka
daksel31
03-02-2017, 08:35
A innego pendrive próbowałeś ?
Wysłane z mojego XT1039 przy użyciu Tapatalka
Tak bez efektu
Bump: Czy ktoś ma jakiś pomysł jak zresetować radio może
Jeśli odłączenie od prądu radia przez odpięcie akumulatora nie pomogło, to obawiam się, że uszkodzona jest pamięć odpowiedzialna za pamiętanie ścieżki/utworu (najwyraźniej jest nieulotna). Moim zdaniem pozostaje naprawa przez elektronika. Może wystarczy wymienić samą kość? Tylko to może być karkołomne, jeśli elementy są małe lub zintegrowane w jakiś jeden układ. Części też mogą być nie do dostania. Potrzebny byłby dobry schemat i ogarnięty człowiek.
Jeśli jest to standardowe fordowskie radio (6000CD z USB), to powinno wyczyścić pamięć po dłuższym odłączeniu od prądu. Zapyta też o kod radia, więc warto go mieć pod ręką.
Nie widzę innego rozwiązania. Pendrive'a profilaktycznie bym przeskanował scandiskiem ze sprawdzeniem indeksów itp.
daksel31
04-02-2017, 15:29
Oby. Odpialem Aku na Ok 2 godz . Po podl radio poprosiło o kod. Po wpisaniu stacje radiowe były zapamiętane.wiec usb dalej zablokowane. Dziwne. Ile czasu musi minąć zeby radio zgubiło wszystkie ustawienia? mysle ze wtedy problem zniknie. Hindus a jak taka ścieżkę / kość pamięci odnaleźć ewentualnie .? Zostawię odliczony Alu na cała noc . Oby rano wszystko było wyzerowane .
jarek7721
04-02-2017, 16:09
Witam. U mnie pomogło jak wyjołem pendriva i postępowałem jak przy aktualizacji. puste usb
daksel31
04-02-2017, 16:33
Witam. U mnie pomogło jak wyjołem pendriva i postępowałem jak przy aktualizacji. puste usb
Hmm . Jak to sie robi konkretnie ta aktualizacje?
daksel31
04-02-2017, 20:43
Koledzy hula. Zrobiłem upgrade przez Usb i problem rozwiązany .
Też mi się coś podobnego dzieje, opiszesz szerzej ten upgrade...
daksel31
04-02-2017, 22:18
U mnie zrobiło sie książkowego. Pobrałem katalog pobrany z forum p aktualizacji . Wlozylem pena z plikami do Usb. Włączyłem radio . Ważne ! Potem zapłon i upgrade ruszył. Po 15 min upgrade succesfull i śmiga. Wył i wł radio i od razu ruszyło wszystko. Usb. Muzyka z iPhone. Jest git
opiszesz szerzej ten upgrade...Opisano tu: http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=142818
daksel31
07-04-2017, 18:54
2 uwagi. Po aktualizacji radio swieci duzo ciemniej niż poprzednio. W porównaniu z wyświetlaczem climatronic poprostu jest ciemny. 2 sprawa. Po wlaceniu zapłonu usb sie uruchamia piosenka i gra . Kiedy zapale samochód nic nie słychać . Piosenka zatrzymuje sie. Musze wył i wl radio zeby dalej grało. Wkurzające to. Jakieś pomysły?