Zobacz pełną wersję : [Ogólne] SYNC3 - aktualizacja map
Strony :
1
2
3
4
[ 5]
6
7
8
9
Jak nie chcesz pomóc daruj sobie te bzdurne odpowiedzi
no sciągnij poprostu poprawną paczkę . Pzreciez sciągasz coś złego skoro masz taki błąd . Jak mam Ci pomóc ?
te bzdurne odpowiedzi
Zgadza się :(
Woytas,co do Twojego błędu,tutaj są spisane wszystkie błędy,które mogą być wygenerowane przez sync:
NAVVOICE_ERR01 - Error is NAV_VOICE_ERROR
BGMAP_ERR01 - Error is BGMAP_ERROR
LIC_ERR01 - Error is MAP_LICENSE_MISMATCH_ERROR
LIC_ERR02 - Error is LICENSE_READING_ERROR
INSTL_ERR03 - Error is SCRIPT_PERMISSION_CHANGE_ERROR
INSTL_ERR04 - Error is SCRIPT_FILE_NOT_PRESENT_ERROR
INSTL_ERR05 - Error is POPUP_UTILITY_EXECUTION_ERROR
INSTL_ERR06 - Error is IMAGE_MOVING_ERROR
INSTL_ERR07 - Error is WRITING_NAV_LICENSE_TO_DPS_ERROR
INSTL_ERR08 - Error is APPS_TOGGLE_ERROR
INSTL_ERR09 - Error is IMAGE_TOGGLE_ERROR
INSTL_ERR10 - Error is APPS_UPDATE_BOOT_ERROR
INSTL_ERR11 - Error is APPS_UPDATE_PART_ERROR
INSTL_ERR12 - Error is DIR_CREATION_ERROR
INSTL_ERR13 - Error is UNMOUNT_ERROR
INSTL_ERR14 - Error is ACTIVATION_PENDING_ERROR
INSTL_ERR15 - Error is UNABLE_TO_FIND_PASSIVE_PARTITION_ERROR
LST_ERR03 - Error is LST_ERR_NO_APPROPRIATE_SECTION
LST_ERR04 - Error is LST_ERR_NO_SECTION
LST_ERR05 - Error is LST_PKG_FILE_NOT_FOUND
LST_ERR06 - Error is LST_ERR_MALICIOUS_CHAR
LST_ERR07 - Error is LST_ERR_NO_OPEN1_PARAM
LST_ERR08 - Error is LST_ERR_OPEN_LIMIT_EXCEEDED
VER_ERR01 - Error is VER_UNABLE_TO_FIND_VER_FILE
VER_ERR02 - Error is VER_FPN_EMPTY
VER_ERR03 - Error is VER_ERR_PARSE_VER_INF
VER_ERR04 - Error is VER_FILENAME_EMPTY
VER_ERR05 - Error is VER_VIN_MISMATCH
VER_ERR06 - Error is VER_ESN_MISMATCH
VER_ERR07 - Error is VER_TIME_LIMIT_EXCEED
VER_ERR08 - Error is VER_SETTING_VER_INFO_ERROR
VER_ERR09 - Error is VER_SAVE_LOCATION_EMPTY_INVALID_ERROR
VER_ERR10 - Error is VER_FPN_VERSION_MOVING_IN_TMP_ERROR
VER_ERR11 - Error is VER_FPN_IMAGE_FILE_NOT_PRESENT
VER_ERR12 - Error is VER_FILE_HASH_VALUE_NOT_PRESENT
VER_ERR13 - Error is VER_FILE_SIZE_NOT_PRESENT
VER_ERR14 - Error is VER_PKG_TYPE_NOT_PRESENT
VER_ERR15 - Error is VER_FILE_NOT_PRESENT_TO_CALC_HASH
MEM_ERR01 - Error is MEM_NOSPACE_TO_COPY
MEM_ERR03 - Error is MEM_NOSPACE_TO_EXTRACT
PKG_ERR02 - Error is PKG_DWNLD_PKG_NOT_FOUND
PKG_ERR03 - Error is PKG_UNTAR_FAILURE
PKG_ERR04 - Error is PKG_REVOKED
SIGN_ERR01 - Error is UNSIGN_ERROR
SIGN_ERR02 - Error is SIGN_HASH_VALUE_MISMATCH
SIGN_ERR03 - Error is SIGN_CERTS_NOT_PRESENT_ON_SYNC
SIGN_ERR04 - Error is INSTALL_ERROR
SIGN_ERR05 - Error is SCRIPT_INSTALL_ERROR
no sciągnij poprostu poprawną paczkę . Pzreciez sciągasz coś złego skoro masz taki błąd . Jak mam Ci pomóc ?
Czytanie ze zrozumieniem .. , pobieram poprawną paczkę po vin-nie ze strony producenta , dopowiem tylko , że mnóstwo ludzi ma z tym problem i nie chodzi tu , że chce tu zaktualizować jakiś pakiet z jakiegoś tam źródła lub podnieść do jakiejś wyższej wersji zwykła kolejna akt sync-a żeby potem pobrać mapy o ile pamiętam f8
Czytanie ze zrozumieniem .. , pobieram poprawną paczkę po vin-nie ze strony producenta ,
szczerze to w czasie ściągania mogą się potem sumy kontrolne nie zgadzać w danych pakietach . Pisano o tym wiele razy . Coś masz nie tak w tych paczkach . Acha zrób reset S3 w menu i spróbuj jeszcze raz
Jak sobie radzicie podczas aktualizacjj z błędem pkg error ...
... te pseudo rady ...
Zaręczam Koledze, że te "pseudo opisy" są zdecydowanie bardziej irytujące...
1) Brak info co za pakiet został ściągnięty.
2) Brak info kiedy został ściągnięty.
3) Brak info co wchodzi w skład pakietu, jakie są długości i daty poszczególnych plików
4) brak treści pliku autoinstall.lst.
Jedyne co z wynika z opisu to: "mam problem i oczekuję pomocy".
Jedyne co na takie teksty można z sensem napisać to "Współczujemy. Nasza rada - musisz zrobić tak, by było dobrze!".:568::569:
Zgadza się
jakie dane Pan ma tu podane ? żadne ! Ściągnąłem tylko paczki ,jak sobie radzicie z tym i mam problem i nic więcej. Szklanej kuli to ja nie mam i nie wiem jak pomóc . Tak więc tekst "sprawdzone paczki" jak najbardziej odpowiedni . A resztę z Pańskiej strony uważam jako zwykłe zaczepki .
i nie wiem jak pomóc
No to jak nie wiesz to po co piszesz ?
Ja uważam,że jednak coś tam możesz podpowiedzieć koledze bo Twój post #1006 był już pomocny,jak nie dla kolegi Woytas to na pewno dla wielu innych,tylko tak na prawdę w/w post powinien paść już wcześniej,np za miast Twojego postu #999.
Inna sprawa to jeśli kolega podał mało informacji to można zawsze poprosić go o więcej(kolega nie musi wiedzieć wszystkiego o aktualizacji s3) o ile chce mu się pomóc ;)
zip sprawdzony - poprawny , pliki też właściwych rozmiarów , Tadeusz z całym szacunkiem do twojej wiedzy i wymienionych punktów, posiadacza forda guzik powinno interesować jakie pliki wchodzą w skład archiwum i jak wygląda autoinstall , konsument ma podać vin na stronie pobrać pliki , rozpakować na pendrive, wlożyć w usb i automatycznie auto powinno zaktualizować soft czego nie robi a ta operacja to nie lot w kosmos, patrząc na skalę nie powodzeń w tym temacie ktoś dał du....py, stąd moje pytanie jak sobie radzicie a najwyraźniej nie zetkneliście się z tym problemem, a nie polega na uszkodzonym pobranym pliku
... posiadacza forda guzik powinno interesować jakie pliki wchodzą w skład archiwum i jak wygląda autoinstall , konsument ma podać vin na stronie pobrać pliki , rozpakować na pendrive, wlożyć w usb i automatycznie auto powinno zaktualizować soft czego nie robi a ta operacja to nie lot w kosmos,...
Przy takim podejściu to trzeba pisać do Ford Polska/Europa czy wręcz "na Berdyczów" a nie na forum...
Jeśli ja mam pomagać, to potrzebuję niezbędnych info - najlepiej wręcz link do pobrania "feralnego" pakietu. Wtedy jestem w stanie wydać opinię czy winny generator pakietów czy winny "pobierający".
Inaczej, to robi się dyskusja typu "jak sobie radzicie ze złym humorem żony"... 8) A jak wiadomo - w tej dyskusji najlepsza i zawsze kończąca dyskusję jest odpowiedź - "przecież Twoja żona wg mnie nie ma nigdy złych humorów"...:D
ołowiany 03-02-2020, 00:50 Nie widzę sensu w ściąganiu " nowych " map do nawigacji fabrycznej. One są zawsze opóźnione w stosunku do faktycznego przebiegu róg. Nie płaćcie za to nikomu, bo szkoda pieniędzy. Są inne aplikacje.
zip sprawdzony - poprawny , pliki też właściwych rozmiarów a to tylko błąd strony ford-a i spróbować ponownie pobrać pliki Przy takim podejściu to trzeba pisać do Ford Polska/Europa czy wręcz "na Berdyczów"
" Pliki oprogramowania systemu Sync pobierane za pośrednictwem stron głównych firmy Ford znowu działają. Problem rozwiązany.
Informujemy, że problem z portalem z materiałami do pobrania dla klientów został rozwiązany. Info. dotyczy uszkodzonych plików "
a to tylko błąd strony ford-a i spróbować ponownie pobrać pliki
" Pliki oprogramowania systemu Sync pobierane za pośrednictwem stron głównych firmy Ford znowu działają. Problem rozwiązany.
Informujemy, że problem z portalem z materiałami do pobrania dla klientów został rozwiązany. Info. dotyczy uszkodzonych plików "
A to infobz kiedy ?
A to infobz kiedy ? z wczoraj
Dzięki pobierałem w zeszłym tygodniu
Dzięki
Jak nie chcesz pomóc daruj sobie te bzdurne odpowiedzi
pisałem Ci ,że sprawdzone pakiety i dostałem po głowie :( a nie chciałem źle :one:
pisałem Ci ,że sprawdzone pakiety...nie chciałem źle :one:
Jak na pytanie "jak zrobić" zdarzy mi się odpowiedzieć "no tak żeby było dobrze" :one: to też często jest niezadowolenie zamiast podziękowań i entuzjazmu...8) No cóż - często ludzie nie potrafią docenić szczerej życzliwości i poświęcenia przy niesieniu pomocy...8) Taki los...
Jak na pytanie "jak zrobić" zdarzy mi się odpowiedzieć "no tak żeby było dobrze" :one: to też często jest niezadowolenie zamiast podziękowań i entuzjazmu...8) No cóż - często ludzie nie potrafią docenić szczerej życzliwości i poświęcenia przy niesieniu pomocy...8) Taki los...
powoli wasze wywody są lekko żenujące , co dla was znaczy sprawdzony pakiet czy sprawdzone źródło , konsument powinien pobrać źródło ze strony producenta i powinno się poprawnie zainstalować , jak instalujecie jakiś soft to pobieracie go ze strony producenta czy szukacie po jakiś krzywych ruskich ftp-ach , forach czy może torrentach ... no litości
a najwyraźniej jest jakiś z tym problem bo znalazłem bardzo dużo wątków z tym problemem zresztą powyższe informacje od producenta mówiące o jakiś poprawkach plików czegoś jednak dowodzą
teraz merytorycznie SRS niestety pliki z zeszłego tygodnia jak i obecne są dokładnie identyczne , bajtem się nie różnią
autoinstall wygląda tak
[SYNCGen3.0_3.0.19205_PRODUCT]
Item1 = HB5T-14G386-THA
Open1 = SyncMyRide\HB5T-14G386-THA.tar.gz
Item2 = HB5T-14G386-TCB
Open2 = SyncMyRide\HB5T-14G386-TCB.tar.gz
Item3 = JR3T-14G391-AE
Open3 = SyncMyRide\JR3T-14G391-AE.tar.gz
Item4 = JR3T-14G381-AS
Open4 = SyncMyRide\JR3T-14G381-AS.tar.gz
Item5 = JR3T-14G423-AB
Open5 = SyncMyRide\JR3T-14G423-AB.tar.gz
Item6 = HB5T-14G387-AAB
Open6 = SyncMyRide\HB5T-14G387-AAB.tar.gz
Item7 = GB5T-14G386-AB
Open7 = SyncMyRide\GB5T-14G386-AB.tar.gz
Options = AutoInstall,Delay
... lekko żenujące ...
"Żenujący" brak zdolności rozpoznania ironii...:D
"Żenujący" upór w wałkowaniu tematu bez podania danych niezbędnych do oceny "co się dzieje" - czyli linku do "felernego" pakietu.
Chce Kolega wiedzieć co Ford "psuje" - wystarczy podać link. Nie chce Kolega wiedzieć i nadal będzie generował posty filozoficzne - nie mam z tym problemu.
Ja potrafię powiedzieć co w pakiecie jest popsute - jak inni na innych forach jedynie narzekają - ich problem.
Tak na "dzień dobry" można spróbować puścić tę aktualizację z takim autoinstall.lst:
Item1 = JR3T-14G391-AE
Open1 = SyncMyRide\JR3T-14G391-AE.tar.gz
Item2 = JR3T-14G381-AS
Open2 = SyncMyRide\JR3T-14G381-AS.tar.gz
Item3 = JR3T-14G423-AB
Open3 = SyncMyRide\JR3T-14G423-AB.tar.gz
Item4 = GB5T-14G386-AB
Open4 = SyncMyRide\GB5T-14G386-AB.tar.gz
Nie jest wykluczone, że "bruździ" pakiet HB5T-14G387-AAB do kasowania overlay'i
"Żenujący" brak zdolności rozpoznania ironii...:D
"Żenujący" upór w wałkowaniu tematu bez podania danych niezbędnych do oceny "co się dzieje" - czyli linku do "felernego" pakietu.
Chce Kolega wiedzieć co Ford "psuje" - wystarczy podać link. Nie chce Kolega wiedzieć i nadal będzie generował posty filozoficzne - nie mam z tym problemu.
Ja potrafię powiedzieć co w pakiecie jest popsute - jak inni na innych forach jedynie narzekają - ich problem.
Tak na "dzień dobry" można spróbować puścić tę aktualizację z takim autoinstall.lst:
Item1 = JR3T-14G391-AE
Open1 = SyncMyRide\JR3T-14G391-AE.tar.gz
Item2 = JR3T-14G381-AS
Open2 = SyncMyRide\JR3T-14G381-AS.tar.gz
Item3 = JR3T-14G423-AB
Item4 = GB5T-14G386-AB
Open4 = SyncMyRide\GB5T-14G386-AB.tar.gz
Nie jest wykluczone, że "bruździ" pakiet HB5T-14G387-AAB do kasowania overlay'i
to już jest jakieś info , za to ten pakiet odpowiada ?
link strona generuje taki
https://ivsubinaries.azureedge.net/owner-package/14738157636462714960/SYNC3_2807656394_Update.zip
za to ten pakiet odpowiada
system .głos aplikacji i gracenote
to już jest jakieś info , za to ten pakiet odpowiada ?
...
Pakiet HB5T-14G387-AAB kasuje overlay'a (rodzaj "małego" update wprowadzonego swego czasu dla wersji 2.x - lista takich update poniżej).
Bardzo rzadko to było instalowane, bo wtedy nie było dystrybucji internetowej, więc praktycznie Sync3 mógł jedynie wyjść z fabryki z takim "patchem".
Muszę zerknąć, czy w tym pakiecie kasującym jest potencjalna jakaś dziura na okoliczność śladu po zainstalowanym patchu. Mało jest Sync3 z patchem, a bez patcha ten pakiet raczej przechodzi bez błędu.
Lista pakietów patchy:
# HB5T-14G386-AHA
# HB5T-14G386-AHB
# HB5T-14G386-AHC
# HB5T-14G386-AHD
# HB5T-14G386-AHE
# HB5T-14G386-AHF
# HB5T-14G386-AJA
# HB5T-14G386-AKA
# HB5T-14G386-ALA
--------------------Edit -----------------
Woytas - proszę puścić tę aktualizację z takim "minimalistycznym" autoinstall.lst:
[SYNCGen3.0_ALL]
Item1 = HB5T-14G387-AAB
Open1 = SyncMyRide\HB5T-14G387-AAB.tar.gz
Zobaczymy czy za problemy u Kolegi odpowiada właśnie pakiet kasowania overlay'i
Potencjanie ten pakiet może być "problematyczny" bo używa technicznej binarki, która może wygenerować błąd jednak - jak to w przypadku binarki... - trzeba by ja debugować by coś bliższego powiedzieć...
Jeśli ten "minimalistyczny" autoinstall wygeneruje błąd, to oznaczać będzie, że urządzenia Sync3 z zainstalowanym w przeszłości jakimś patchem dla systemów 2.x mogą stwarzać problem w aktualizacji.
teraz merytorycznie @SRS niestety pliki z zeszłego tygodnia jak i obecne są dokładnie identyczne to co sprawdzałeś bit po bicie ??? , pobierz ponownie pakiet i spróbuj zainstalować.
...dopowiem tylko , że mnóstwo ludzi ma z tym problem i nie chodzi tu , że chce tu zaktualizować jakiś pakiet z jakiegoś tam źródła lub podnieść do jakiejś wyższej wersji zwykła kolejna akt sync-a żeby potem pobrać mapy o ile pamiętam f8
No więc po kolei...
Jest jak podejrzewałem - pobierany pakiet (ten z Kolegi linku powyżej) JEST JAK NAJBARDZIEJ POPRAWNY. Instaluje się bez najmniejszego problemu. Nie wymaga STANDARDOWO żadnych modyfikacji. Stosowny plik XML do wysłania do Forda też się wygenerował.
Czyli pakiet jest "niewinny".
Prosty wniosek - "problem" lub "wina" jest po stronie Sync3 Kolegi. A dokładniej problemem jest "przeszłość" tego konkretnego Sync3 - w jakiej wersji wyszedł z fabryki oraz jaka była historia jego aktualizacji.
Krótko mówiąc - Sync3 Kolegi jest "przypadkiem, jakiego do tej pory nie spotkali programiści Forda piszący na Sync3". A więc Kolega może nie doczekać w dającej się przewidzieć przyszłości fabrycznego pakietu aktualizacyjnego poprawnie instalującego się u Kolegi (ach te "porady" w sprawie pobierania "właściwego pakietu" :lol:...).
Czyli to "mnóstwo ludzi na zagranicznych forach" to raczej "pechowcy" (w dość skończonej liczbie...) jak Kolega, co to mają "specyficzny Sync3"...
Trzeba więc trochę poeksperymentować z pakietami jak się chce "doprowadzić do normalności" swój egzemplarz Sync3 bez użycia reformatera.
Oczywiście reformater załatwia te problemy "radykalnie", bo "unieważnia" całą "przeszłość" urządzenia.
BTW - jak widać warto było wykazać się odrobiną staranności ze swojej strony, bo jak mam dane to jestem w stanie coś stwierdzić...:one: Może jako jeden z niewielu, którzy to ogarniają i im się chce...8)
Kolega Woytas coś odpowie czy też bez sensu poświęciłem sporo czasu na wyjaśnienie Jego problemu?
Kolega Woytas coś odpowie czy też bez sensu poświęciłem sporo czasu na wyjaśnienie Jego problemu?
źródła , pakiety wszystko było OK, po raz n-ty pobrana aktualizacja ( choć pliki były zawsze identyczne ) , sformatowany pendrive itd. ... generalnie pomogło wyłączenie WIFI, BT i reset do fabrycznych ustawień
Są nowe mapy do Sync3 3.4.2.20
https://mondeo-mk5.de/forum/index.php?thread/2932-updates-zum-sync3-apim-xu5t/&pageNo=19 , post #370
...nowe mapy...
Edit - link nie był do postu... Na razie brak ciągle pakietów językowych.
Faktycznie mapy są nowe - data w sufixach z 19 lutego br...
Aplikacja też jest nowa, jeszcze nie sprawdzałem co się zmieniło. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200227/3cf29c664f6dcc40488fabe7092acf11.jpg
Greg Poznań 27-02-2020, 19:17 No no, to teraz koledzy macie żniwa przez tydzień :D
Linki są tu na forum więc każdy może sobie sam ogarnąć.
Greg Poznań 27-02-2020, 21:02 Linki są tu na forum więc każdy może sobie sam ogarnąć.
Ale że to żartobliwie napisałem, to już tej mordki na końcu ie ogarnąłeś, a szkoda ...
Tapatalk różnie pokazuje buźki ale luzzz :)
Greg Poznań 27-02-2020, 21:20 Tapatalk różnie pokazuje buźki ale luzzz :)
No wiem :-) Niepotrzebnie śmiecimy, ale przynajmniej ruch jest :D
miniupiniu 27-02-2020, 22:01 Linki są tu na forum więc każdy może sobie sam ogarnąć.Możesz tutaj podlinkować lub napisać w prywatnej wiadomości?
Już znalazłem.[emoji16]
Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka
Linki są tu na forum więc każdy może sobie sam ogarnąć.
A jest może link do najnowszego pakietu VOICE_NAV z językiem PL ?
Witam. Aktualizacja systemu zrobiona teraz czas na mapy :)
Czy ktoś z Was byłby taki uprzejmy i wrzucił autoinstall.lst do aktualizacji F9 i drugie pytanie co z voice?
miniupiniu 28-02-2020, 10:05 No dobra aktualizacja zakończona powodzeniem. Posprawdzałem tak na szybko i chyba wszystko działa.
W punkcie 6 tutorialu jest optional extras aktualizacja do 3.4.19274. Jest to wymagane po wgraniu 3.4.19101 czy jest to poprostu nowsza wersja która coś tam poprawia. Jakieś zmiany ona wprowadza?https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200228/33a4d2c68c974113f6d31093e34ea732.jpg
Im nowsza tym lepsza. Zainstaluj od razu najnowsza 20021. Nie ma sensu bawic sie w te pomiędzy
miniupiniu 28-02-2020, 10:21 A gdzie znajdę tą wersję?
Chodzi mi link do pewnego źródła by nic nie zepsuć.
A mapy F9 z pendraka są już dostępne?
No no, to teraz koledzy macie żniwa przez tydzień :D
Patrząc jakie pytania pojawiają się powyżej mam wrażenia, że żniwa będą trwać w nieskończoność ;)
Proponuję wrzucać info o zauważonych poprawkach w mapach F9.
miniupiniu 28-02-2020, 23:01 Patrząc jakie pytania pojawiają się powyżej mam wrażenia, że żniwa będą trwać w nieskończoność ;)
Proponuję wrzucać info o zauważonych poprawkach w mapach F9.Nie każdy jest tak zdolny jak wy i nie każdy ma na to czas. A forum jest chyba po to by pomagać a nie pluć jadem jak ktoś potrzebuje pomocy.
...pluć jadem ...
Przy takim podejściu, to Kolega raczej na pomoc "poczeka"... Życzę miłego czekania!:D
Powyżej kolega Polarny sobie zażartował w odpowiedzi na żart Kolegi Greg Poznań.
BTW - postawa "nie mam czasu na czytanie, ŻĄDAM PODANIA NA TACY" zaczyna być mocno wkurzająca.
Parę razy zauważyłem u Kolegi pytanie dotyczące kwestii wyjaśnionych parę postów wyżej.
LENI NIE TOLERUJEMY!.
miniupiniu 29-02-2020, 07:19 Bez łaski. Są też inne fora,ludzie bardziej przyjaźni i tam nikt nie stawia się ponad wszystkimi.
Mimo wszystko dzięki za dotychczasową pomoc.
Mapa F9 zainstalowana :) ale problem z wybieraniem głosowym mam tylko 3 komendy. Podpowiecie jak to opanować? Na forum niemieckim z linku podanego wcześniej jest wiele wpisów ale to nie mój język i translator nie zawsze chce pomóc
mam tylko 3 komendy
jakie ?
jakie ?
Zaktualizowałem system
[SYNCGen3.0_3.4.20021]
Item1 = 5U5T-14G381-EB_1581452369000.TAR.GZ
Open1 = SyncMyRide\5U5T-14G381-EB_1581452369000.TAR.GZ
zaktualizowałem mapy
[SYNCGen3.0_3.4.19200_PRODUCT]
Item1= 1U5T-14G424-BH
Open1 = SyncMyRide\1U5T-14G424-BH_1582138650000.TAR.GZ
Item2= 1U5T-14G421-BAF
Open2 = SyncMyRide\1U5T-14G421-BAF_1580858019000.TAR.GZ
Item3 = 1U5T-14G421-BBF
Open3 = SyncMyRide\1U5T-14G421-BBF_1580858113000.TAR.GZ
Item4 = 1U5T-14G421-BCF
Open4 = SyncMyRide\1U5T-14G421-BCF_1580858198000.TAR.GZ
Item5 = 1U5T-14G421-BDF
Open5 = SyncMyRide\1U5T-14G421-BDF_1580858255000.TAR.GZ
Item6 = 1U5T-14G421-BEF
Open6 = SyncMyRide\1U5T-14G421-BEF_1580858316000.TAR.GZ
Item7 = 1U5T-14G421-BFF
Open7 = SyncMyRide\1U5T-14G421-BFF_1580858475000.TAR.GZ
Item8 = 1U5T-14G421-BGF
Open8 = SyncMyRide\1U5T-14G421-BGF_1580858524000.TAR.GZ
Item9 = 1U5T-14G421-BHF
Open9 = SyncMyRide\1U5T-14G421-BHF_1580858580000.TAR.GZ
Item10 = 1U5T-14G421-BJF
Open10 = SyncMyRide\1U5T-14G421-BJF_1580858694000.TAR.GZ
Options = Delay,Include,Transaction
i mam coś takiego
...zaktualizowałem mapy
...
Same mapy "nie gadają"... Brak jest pakietów językowych mapy.
lukkii899 29-02-2020, 15:46 Witam wszystkich.
Jestem nowym posiadaczem Mondeo (kupione msc temu z salonu). Jako że lubię być na bieżąco sprawdziłem aktualizacje i do mojego autka była paczka która pobrałem. Zgodnie z instrukcja przygotowałem pendrive i następnie udałem się do auta gdzie czekała mnie nie miła niespodzianka w postaci komunikatu o błędzie. Czy ktoś może pomóc? Czytałem wcześniejsze posty i paczkę ściągałem 2x że strony Forda z tym samym rezultatem. Paczka nazywa się SYNC3_2938367228_UPDATE. Znajdują się w niej następujące pliki jak na zdjęciach. Moja wersja systemu to 3.3 (również zdjęcia).
Prośba o pomoc co z tym fantem zrobić. 110756https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200229/737a9a8ec489cbce824522042f196de0.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20200229/0ed68cd92e2903a9a037a788aac6d23c.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20200229/35945a85350a96e68bd868f68da722d0.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20200229/09248860a46e5c23273dbf22ee28f92f.jpg
Wysłane z mojego JSN-L21 przy użyciu Tapatalka
Same mapy "nie gadają"... Brak jest pakietów językowych mapy.A można użyć głosu z F8 ?
Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
sabaciontko 29-02-2020, 18:03 Czyli wystarczy dorzucić do pakietu
- VOICE - 5U5T-14G391-AB
- VOICE_ NAV - 4U5T-14G422-BCC
i będzie śmigało ?
Brak jest pakietów językowych mapy.
dokładnie :D
Czyli wystarczy dorzucić do pakietu
- VOICE - 5U5T-14G391-AB
- VOICE_ NAV - 4U5T-14G422-BCC
i będzie śmigało ?
próbujcie
...
próbujcie
Myślę, że nie ma sensu się "krygować".
Za chwilę i tak jak nie Niemcy to Włosi wrzucą wszystkie linki - w końcu nie są one "nasze". Warto więc czasem nieco pomniejszyć narzekania na "zakon", "klan" czy jak tam jeszcze ludzie nie mruczą pod nosem...;)
Pakiet głosowy navi z językiem polskim do F9 to 4U5T-14G422-BCE_1580861916000.TAR.GZ
Natomiast pakiet językowy do wersji systemu 3.4 20021 to 5U5T-14G391-AL_1580843150000.TAR.GZ
sabaciontko 29-02-2020, 18:53 I za to szanuję Tadeusza :)
Dziękuję za info. Jutro testuję.
I za to szanuję Tadeusza :)
Dziękuję za info. Jutro testuję.
Znalazłeś link do pliku 5U5T-14G391-AL_1580843150000.TAR.GZ ?
Znalazłeś link do pliku
Wszystko masz podane.Początek ten co zawsze ;)
Myślę, że nie ma sensu się "krygować".
Za chwilę i tak jak nie Niemcy to Włosi wrzucą wszystkie linki - w końcu nie są one "nasze". Warto więc czasem nieco pomniejszyć narzekania na "zakon", "klan" czy jak tam jeszcze ludzie nie mruczą pod nosem..
wiesz dlaczego tak napisałem ? Na FB pojawiło się "milion" ekspertów , mistrzów itd . Wielu z nich obraża ludzi z tego forum i nabija się z wielu rzeczy a jednocześnie publikuje posty z poradami , rozwiązaniami których autorami nie są a korzystają z "tutejszych" porad :D
Coś bym jeszcze napisał ... porównaliśmy soft pewien i jest kopią 1:1 a "cwaniaczek który pozuje do zdjęć z palcem fakerem" opisuje ,że napisał ten soft od podstaw :lol: jest autorem a zamknięta grupa na FB mu wierzy w każde pisane słowo .
sabaciontko 29-02-2020, 19:48 Znalazłeś link do pliku 5U5T-14G391-AL_1580843150000.TAR.GZ ?
Proszę link http://ivsubinaries.azureedge.net/swparts/5U5T-14G391-AL_1580843150000.TAR.GZ
oraz http://ivsubinaries.azureedge.net/swparts/4U5T-14G422-BCE_1580861916000.TAR.GZ
Pakiet głosowy do navi i pakiet polski do aktualizacji.
...Na FB pojawiło się "milion" ekspertów , mistrzów itd . ...
Niewiele na to da się zrobić. Taki urok czasów "globalnej wioski"...:568:
Zawsze były "sekty" wierzące w swego"guru" czy "mesjasza".
Dzisiaj "guru" potrafi mówić otwartym tekstem "...nie wiem dlaczego tak jest..." a i tak zbiera "łapki do góry" i ma liczne grono wielbicieli i propagatorów.
Proszę powyższego nie personifikować. To ogólny opis pewnych powszechnych postaw.
Moja recepta na to jest nieskuteczna, ale prosta - czasem warto pokazać jak jest naprawdę.
Mnie jest prościej - meta jakoś tak niewyraźnie, ale jednak już 'majaczy"...8)
Wszystko masz podane.Początek ten co zawsze ;)
Dziękuję za poradę, nie pomyślałem że to takie proste :)
Bump: Proszę link http://ivsubinaries.azureedge.net/swparts/5U5T-14G391-AL_1580843150000.TAR.GZ
oraz http://ivsubinaries.azureedge.net/swparts/4U5T-14G422-BCE_1580861916000.TAR.GZ
Dziękuję za linki
komarkutno 01-03-2020, 13:08 Proszę link http://ivsubinaries.azureedge.net/swparts/5U5T-14G391-AL_1580843150000.TAR.GZ
Zaktualizowałem aplikację i mapy wcześniej bez tych pakietów głosowych i wszystko działa poprawnie ( przynajmniej tak mi się wydaje po krótkich testach) komendy w navi są , wybieranie głosowe też działa , podejrzewam , że z poprzednich wersji navi i mapy pliki głosowe się zachowały , czy jest sens wgrywać te nowe pliki głosowe skoro poprzednie działają czy coś tracę nie mając wgranych nowych plików lub co zyskam jak wgram nowe pliki głosowe?
Zaktualizowałem aplikację i mapy wcześniej bez tych pakietów głosowych i wszystko działa poprawnie ( przynajmniej tak mi się wydaje po krótkich testach) komendy w navi są , wybieranie głosowe też działa , podejrzewam , że z poprzednich wersji navi i mapy się zachowały , czy jest sens wgrywać te nowe pliki głosowe skoro poprzednie działają czy coś tracę nie mając wgranych nowych plików lub co zyskam jak wgram nowe pliki głosowe?
U mnie po aktualizacji softu i wgraniu map F9 nie miałem komend głosowych, zainstalowałem te 2 pakiety i dalej nie było wybierania głosowego, zrobiłem reset Synca i wszystko jest tak więc nie wiem czy po aktualizacji nie powinienem zrobić resetu i może komendy głosowe by były.
Dziękuję wszystkim którzy pomogli w rozwiązaniu problemu.
Mam jeszcze pytanie dotyczące wyświetlania logo stacji radiowych. U mnie logo jest wyświetlane tylko z DAB a z FM nie ma. Dostępny jest plik do aktualizacji logo na rosyjskim forum, nie wiem czy instalacja tego pliku pomoże. Czytałem w innym wątku wypowiedzi bardziej kumatych forumowiczów że to nie jest takie proste.
nie jest takie proste.
nie jest to takie proste jak zauważyłeś i ta aktualizacja o której wspominasz nic Ci nie da
lukkii899 01-03-2020, 21:41 Witam wszystkich.
Jestem nowym posiadaczem Mondeo (kupione msc temu z salonu). Jako że lubię być na bieżąco sprawdziłem aktualizacje i do mojego autka była paczka która pobrałem. Zgodnie z instrukcja przygotowałem pendrive i następnie udałem się do auta gdzie czekała mnie nie miła niespodzianka w postaci komunikatu o błędzie. Czy ktoś może pomóc? Czytałem wcześniejsze posty i paczkę ściągałem 2x że strony Forda z tym samym rezultatem. Paczka nazywa się SYNC3_2938367228_UPDATE. Znajdują się w niej następujące pliki jak na zdjęciach. Moja wersja systemu to 3.3 (również zdjęcia).
Prośba o pomoc co z tym fantem zrobić. 110756https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200229/737a9a8ec489cbce824522042f196de0.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20200229/0ed68cd92e2903a9a037a788aac6d23c.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20200229/35945a85350a96e68bd868f68da722d0.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20200229/09248860a46e5c23273dbf22ee28f92f.jpg
Wysłane z mojego JSN-L21 przy użyciu TapatalkaCzy ktoś jest w stanie mi pomóc? Walczę z tym już kolejny dzień i zaczyna mnie to frustrować. W poprzednim aucie (Kadjar 2018) aktualizacja była bezproblemowa. Teraz czytam że może pendrive, że serwery Forda generują jakieś badziewa itd. Trochę tego jest. Mniejsza z tym. Co jeszcze probowalem:
-ustawienia fabryczne, wył wifi oraz BT nie pomogly
-ściągnięcie ponownie plików z serwera nie daje żadnego efektu
-próbowałem na 2 pendrive, ustawiałem jako MBR bez skutku
Zastanawiam się nad zakupem markowego pendrive z USB 3.1 i prędkością 150/200 Mb/s aczkolwiek nie wiem czy jest sens i pożyczę w pracy od kogoś na testy...
Ściągnąłem z cynlabs S3.4 aczkolwiek archiwum jest uszkodzone (wtf! ). Z serwerów Forda ściągnąłem chyba już 5x i też są jakieś błędy! Paranoja normalnie.
Wypakowuje za pomocą winrar albo winzip...
Już nie wiem co z tym fantem robić bo ciągle tylko tracę czas. Do tego zastanawiam się czemu ford daje mi wersję 3.3 zamiast np 3.4 skoro taka wlasnie mam tylko inna kompilacje. Do tego na stronie Forda jest info "gratulacje twoje mapy są aktualne" a przecież mam F8 (czytałem już o F9).
Naprawdę będę wdzięczny za poratowanie.
Wysłane z mojego JSN-L21 przy użyciu Tapatalka
....czemu ford daje mi wersję 3.3 zamiast np 3.4 ...
Do auta Kolegi "należy się" wersja 3.3 i NIGDY od Forda ono wersji 3.4 nie dostanie.
Na problemy z instalacją potrafi pomóc "reset system" albo "przywrócenie ustawień fabrycznych" jak kto woli... Dostępne z menu "ustawienia"->"ogóle" na samym dole listy w tym menusie.
Stosowanie pendrive USB 3 w Sync3 nie ma żadnego uzasadnienia, bo ma on porty USB 2.0 jedynie.
Dobry pendrive USB 2.0 w zupełności wystrczy.
miniupiniu 01-03-2020, 22:58 3.4.20021 z mapami F9 już pobrane na pendraka. Jutro instalka i zobaczymy czy wszystko działa.
Pytanie. Mam już na pokładzie 3.4.20021 wystarczy nainstalować tą wersję czy wcześniej plik reformat?
Mam już na pokładzie 3.4.20021 wystarczy nainstalować tą wersję czy wcześniej plik reformat?
A jak robisz aktualizacje windowsa to tez najpierw robisz format?
miniupiniu 02-03-2020, 12:02 Pytam bo jak wkładam pendriva to nic się nie dzieje. Jest tylko komunikat wykryto dysk usb1.
Problem rozwiązany dzięki kolegom z zagranicznego forum.
No i niestety po raz kolejny przekonałem się o tym że więcej dowiesz się od ludzi z zagranicznych for. Są bardziej przyjaźni. Więcej wytłumaczą. Nie wywyższają się.
Draculescu 02-03-2020, 15:07 Skoro rozwiązałeś problem to dlaczego tego nie opiszesz?
Nawet nie napisales czy masz problem.
Moja odpowiedz przynajmniej pomoglaby ci zrozumiec idee aktualizacji. A tak bedziesz przy kazdej aktualizacji nowej pytal sie czy uzyc reformata.
Greg Poznań 02-03-2020, 15:57 Wszyscy ochoczo robiący upgrade do 20021 niech wezmą pod uwagę błąd jaki jest w tym systemie.
Dotyczy poruszonej w innym temacie kwestii odtwarzania z USB i wznowienia po przerwie.
Pozostawiając odtwarzaną muzykę w źródłach na USB, po ponownym uruchomieniu mamy odtwarzaną
muzykę z tego USB ale na wyświetlaczu widać panel Radia i nie da się nic z tym zrobić, zmienić źródła
działa jedynie klawisz zapamiętanej stacji i dopiero jak ją zmienimy, to zacznie nam grać radio i możemy
wybierać źródła i się*poruszać po tym menu. Jak komuś to wisi i nie używa np. USB, to nie ma znaczenia,
ale dla niektórych może to być spory kłopot więc rozważnie.
...A tak bedziesz przy kazdej aktualizacji nowej pytal sie czy uzyc reformata.
Żadna "nowa" aktualizacja nie pozwoli użyć reformatera, bo będzie generowała PKG-ERR04 (pakiet reformatera znalażł się na "czarnej liście" pakietów zabronionych).
Natomiast tematyka 'downgread'ów' wydaje się stanowczo przekraczać poziom kompetencji zdecydowanej większości 'czytaczy' poradników CyonLabs... Takie mam nieodparte wrażenie...8)
Reformater został już zablokowany w 3.4_19274
A co jak pakiety z aktualizacjami starszymi niz aktualna będą na zakazanej liscie? wtedy tez downgrade odpadnie?
Wszyscy ochoczo robiący upgrade do 20021 niech wezmą pod uwagę błąd jaki jest w tym systemie.
Dotyczy poruszonej w innym temacie kwestii odtwarzania z USB i wznowienia po przerwie.
Pozostawiając odtwarzaną muzykę w źródłach na USB, po ponownym uruchomieniu mamy odtwarzaną
muzykę z tego USB ale na wyświetlaczu widać panel Radia i nie da się nic z tym zrobić, zmienić źródła
działa jedynie klawisz zapamiętanej stacji i dopiero jak ją zmienimy, to zacznie nam grać radio i możemy
wybierać źródła i się*poruszać po tym menu. Jak komuś to wisi i nie używa np. USB, to nie ma znaczenia,
ale dla niektórych może to być spory kłopot więc rozważnie.
A czy aktualizacja systemu do wersji 20021, żeby zainstalować mapy F9? Czy może można zostać przy jakiejś starszej wersji 3.4 lub 3.3?
.... żeby zainstalować mapy F9? ...
Nie trzeba nic robić dodatkowo. Zainstalują się na każdym 3.2, 3.3, 3.4.
A co jak pakiety z aktualizacjami starszymi niz aktualna będą na zakazanej liscie? ...
Będzie duży problem, bo nie ma opcji "szpilek" do "nowych" Sync3.
Będzie trzeba korzystać z usług "wgrywaczy zrootowanych pakietów" (jeśli Ford nie zablokuje luki pozwalającej na dodanie własnego certyfikatu cyfrowego do Sync3) i prosić o skasowanie pliku ivsu_revoke...
jeśli Ford nie zablokuje luki pozwalającej na dodanie własnego certyfikatu cyfrowego do Sync3
Chetnie dowiedzialbym sie cos o tym.
Jak bardzo tajemna wiedza to jest? ;)
...Jak bardzo tajemna wiedza to jest? ;)
Bardzo.
Gamratickowany 06-03-2020, 14:27 Świerzy temat,post 1934 w tym wątku :
https://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?p=3153077#post3153077
Z czerwca 2019 ale zrobilem termin w servisie forda bo mnie to wnerwia niebede sam siedzial nad tym niech to zrobia wkoncu od tego sa ;-)
Krzysiek 1974 06-03-2020, 14:58 Witajcie ... wiem pomyślicie kolejny ale mam pytanie po sciągnięciu z strony Ford pliku aktualizacji i próbie instalacji mam coś takiego ..... Instalacja nieudana kod błędu MEM_ERR03 .... Jakieś podpowiedzi sugestie linki Escape 2017
Za mało pamięci na to co chcesz wgrać.
Krzysiek 1974 06-03-2020, 15:18 Za mało pamięci na to co chcesz wgrać.
to cóż mam czynić jakaś podpowiedz może ktoś ma okrojony jakiś
Bump: chyba że jest opcja wgrania samej mapy mam sunc 3 wersja 3.0 ...
Gdzieś jest wątek. Musisz zrobić reformat. Wgrać 3.3 (albo 3.4) i mapy tylko wybranych krajów. Chyba :)
Cześć, z racji tego że mi nie działają komunikaty głosowe w nawigacji chciałem dzisiaj wgrać ponownie pakiet NAV_VOICE do wersji Sync 3.4.19101, ale niestety dostaję błąd INSTL_ERR06 - IMAGE_MOVING_ERROR
Mój autoinstall.lst wygląda tak:
[SYNCGen3.0_3.4.19101_PRODUCT]
Item1 = 4U5T-14G422-BCC
Open1 = SyncMyRide\4U5T-14G422-BCC.tar.gz
Ktoś ma pomysł co robię źle ?
Nie trzeba nic robić dodatkowo. Zainstalują się na każdym 3.2, 3.3, 3.4..
A na 3.0 też zainstalują się mapy F9?
Nie.
Do 3.0 jeszcze nie mam map F9.
kaczor99 09-03-2020, 10:03 Cześć, z racji tego że mi nie działają komunikaty głosowe w nawigacji chciałem dzisiaj wgrać ponownie pakiet NAV_VOICE do wersji Sync 3.4.19101, ale niestety dostaję błąd INSTL_ERR06 - IMAGE_MOVING_ERROR
Mój autoinstall.lst wygląda tak:
Item1 = 4U5T-14G422-BCC
Ktoś ma pomysł co robię źle ?
Item1 = 4U5T-14G422-BCC.tar.gz
Options = AutoInstall
Cześć, ze względu na to że w najnowszej wersji 3.4 występuje błąd z odtwarzaniem z USB a korzystam z tego często mam pytanie czy jeśli mam wersję 3.3 w Escape to taki plik reformat będzie odpowiedni żeby tylko mapy do F9 wraz z lektorem PL dla nich zaktualizować:
VOICE=5U5T-14G391-AK.TAR.gz
VOICE_NAV=4U5T-14G422-BCE.TAR.gz
GRACENOTES=4U5T-14G423-AA.TAR.gz
MAP_LICENSE=1U5T-14G424-BH.TAR.gz
MAP=1U5T-14G421-BAF.TAR.gz
MAP=1U5T-14G421-BBF.TAR.gz
MAP=1U5T-14G421-BCF.TAR.gz
MAP=1U5T-14G421-BEF.TAR.gz
MAP=1U5T-14G421-BFF.TAR.gz
MAP=1U5T-14G421-BGF.TAR.gz
MAP=1U5T-14G421-BHF.TAR.gz
ENH_DAB=1U5T-14G658-AE.TAR.gz
.... taki plik reformat będzie odpowiedni żeby tylko mapy do F9 wraz z lektorem PL dla nich zaktualizować:
...
"Czy jak sformatuję dysk systemowy w moim pececie, to do tego Windowsa co go teraz mam będę mógł sobie 3 filmy dokopiować?"
Warto popróbować...;):one:
Z tym problemem z odtwarzaniem USB po aktualizacji da się żyć.
Wszystko działa, odtwarzanie działa. Trzeba tylko wybrać ponownie źródło dźwięku z AM na USB jeżeli chce się zatrzymać/przewinąć/zmienić utwór
mam pytanie
Jak masz 3.3 to nie musisz robic reformata. Tylko aktualizujesz mapy.
W tym reformat co podales nie masz systemu operacyjnego. Wiec nie podniesie sie sync po sformatowaniu
Greg Poznań 10-03-2020, 08:03 Sprawdziłem kilka opcji i tak przy okazji, kwestia problemu pozostawionego odtwarzania muzyki z USB dotyczy wyłącznie mp3 z pamięci USB. Pozostawiając przy wyłączeniu ustawienie odtwarzania ze źródła np. telefonu czy CD, po powrocie do auta ten problem nie występuje. Upierdliwość jest wyłącznie powyżej ok. 30 min od wyłączenia auta, z pozostawionym źródłem odtwarzania muzyki z pamięci USB.
sabaciontko 10-03-2020, 11:17 Zrobiłem downgrade z Sync_3.4.20021 do Sync_3.4.19200 i problem z USB znikł. Poczekam na coś bardziej stabilnego w przyszłości.
Cześć, mam Focusa z 2018 roku z Sync 3.3 z mapami F7. Na pytanie kiedy otrzymam aktualizację map skierowane na email Forda otrzymałem odpowiedź "W różnych pojazdach, są różne urządzenia z system SYNC III. Wersje map F7, F8 i F9 są przeznaczone do różnych urządzeń". To numer F nie świadczy o wersji map? Jaką wersję powinienem dostać oficjalnie ze strony Forda?
Jak masz 3.3 to nie musisz robic reformata. Tylko aktualizujesz mapy.
W tym reformat co podales nie masz systemu operacyjnego. Wiec nie podniesie sie sync po sformatowaniu
Faktycznie mój błąd powinno to być jeśli dobrze rozumiem w pliku autoinstall.lst i wyglądać tak?:
; SYNC3 F9 map update 3.2 up
[SYNCGen3.0_ALL]
Item1 = License
Open1 = SyncMyRide\1U5T-14G424-BH.TAR.gz
Item2 = European Map Data application - Common
Open2 = SyncMyRide\1U5T-14G421-BAF.TAR.gz
Item3 = European Map Data application - Extension
Open3 = SyncMyRide\1U5T-14G421-BBF.TAR.gz
Item4 = European Map Data application - North UK
Open4 = SyncMyRide\1U5T-14G421-BCF.TAR.gz
Item5 = European Map Data application - France
Open5 = SyncMyRide\1U5T-14G421-BEF.TAR.gz
Item6 = European Map Data application - Central EU
Open6 = SyncMyRide\1U5T-14G421-BFF.TAR.gz
Item7 = European Map Data application - South EU
Open7 = SyncMyRide\1U5T-14G421-BGF.TAR.gz
Item8 = European Map Data application - East EU
Open8 = SyncMyRide\1U5T-14G421-BHF.TAR.gz
Item9 = Gracenote
Open9 = SyncMyRide\4U5T-14G423-AA.TAR.gz
Item10 = Voice
Open10 = SyncMyRide\5U5T-14G391-AK.TAR.gz
Item11 = Nav Data 1
Open11 = SyncMyRide\4U5T-14G422-BCE.TAR.gz
Item12 = SXM/DAB/FM Application Logo
Open12 = SyncMyRide\1U5T-14G658-AE.TAR.gz
Options = Delay,AutoInstall
Faktycznie mój błąd powinno to być jeśli dobrze rozumiem w pliku autoinstall.lst i wyglądać tak?:
; SYNC3 F9 map update 3.2 up
[SYNCGen3.0_ALL]
Item1 = License
Item9 = Gracenote
Item10 = Voice
Open10 = SyncMyRide\5U5T-14G391-AK.TAR.gz
Item11 = Nav Data 1
Open11 = SyncMyRide\4U5T-14G422-BCE.TAR.gz
Item12 = SXM/DAB/FM Application Logo
Open12 = SyncMyRide\1U5T-14G658-AE.TAR.gz
Nie jest ok, bo w autoinstall.lst może być maksymalnie 10 rzeczy, więc pierwsze co dostaniesz po włożeniu pendive z takim plikiem to LST_ERR08.
Ja mam taki autoinstall, do samych map
Item1 = 1U5T-14G424-BH
Item2 = 1U5T-14G421-BAF
Item3 = 1U5T-14G421-BBF
Item4 = 1U5T-14G421-BCF
Item5 = 1U5T-14G421-BDF
Item6 = 1U5T-14G421-BEF
Item7 = 1U5T-14G421-BFF
Item8 = 1U5T-14G421-BGF
Item9 = 1U5T-14G421-BHF
Item10 = 1U5T-14G421-BJF
Nie jest ok, bo w autoinstall.lst może być maksymalnie 10 rzeczy, więc pierwsze co dostaniesz po włożeniu pendive z takim plikiem to LST_ERR08.
Ja mam taki autoinstall, do samych map
Item1 = 1U5T-14G424-BH
Item2 = 1U5T-14G421-BAF
Item3 = 1U5T-14G421-BBF
Item4 = 1U5T-14G421-BCF
Item5 = 1U5T-14G421-BDF
Item6 = 1U5T-14G421-BEF
Item7 = 1U5T-14G421-BFF
Item8 = 1U5T-14G421-BGF
Item9 = 1U5T-14G421-BHF
Item10 = 1U5T-14G421-BJF
Czyli trzeba to zrobić np. na dwóch pendrivach z takimi autoinstallami?: Czy może do tego drugiego trzeba jeszcze coś dodać?
[SYNCGen3.0_ALL]
Item1 = License
Item9 = Gracenote
[SYNCGen3.0_ALL]
Item1 = Voice
Open1 = SyncMyRide\5U5T-14G391-AK.TAR.gz
Item2 = Nav Data 1
Open2 = SyncMyRide\4U5T-14G422-BCE.TAR.gz
Item3 = SXM/DAB/FM Application Logo
Open3 = SyncMyRide\1U5T-14G658-AE.TAR.gz
sabaciontko 12-03-2020, 12:53 Tak. Ja tak wgrywałem i było OKI
Mam Escape (USA) z Navi z wersją 3.3 i wgranymi mapami F8 (bez paczki z Cyprem i bez paczek z lektorami innymi niż polski). Próbowałem dzisiaj aktualizacji samych map do F9 ale dostaje taki błąd: MEM_ERR01 . Słyszałem że F9 się rozrosły więc wywaliłem pakiet z Hiszpanią. Czy możliwe że taka jest aż różnica że np pakiet z Francją też trzeba wywalić, żeby poszło i później można było też dosinatalować z drugiego pendrive Gracenote, lektory i loga stacji czy robię coś źle?
Takiego autoinstall używałem:
[SYNCGen3.0_ALL]
Item1 = 1U5T-14G424-BH
Item2 = 1U5T-14G421-BAF
Item3 = 1U5T-14G421-BBF
Item4 = 1U5T-14G421-BCF
Item5 = 1U5T-14G421-BEF
Item6 = 1U5T-14G421-BFF
Item7 = 1U5T-14G421-BGF
Item8 = 1U5T-14G421-BHF
Item9 = 4U5T-14G422-BCE
Open9 = SyncMyRide\4U5T-14G422-BCE.TAR.gz
Mam Escape (USA) z Navi z wersją 3.3 i wgranymi mapami F8 ...
Na wersji USA 32GB "zreformatowanej" na EU nie pójdzie żadna, nawet najmniejsza aktualizacja "standardowa". Tylko kolejny reformat. Aż do czasu, gdy Ford to doszczętnie zablokuje...
Na wersji USA 32GB "zreformatowanej" na EU nie pójdzie żadna, nawet najmniejsza aktualizacja "standardowa". Tylko kolejny reformat. Aż do czasu, gdy Ford to doszczętnie zablokuje...
Dzięki, za konkretną odpowiedź :)
Czyli jeśli podmienię pliki z map F8 na F9 oraz plik lektora map na nowszy od F9 to powinno pójść bez problemu z wersją 3.3?
Czyli jeśli podmienię pliki z map F8 na F9 oraz plik lektora map na nowszy od F9 to powinno pójść bez problemu z wersją 3.3?
Jeśli mówisz o reformacie tak jak wspomniał tedi_k to nie. Musisz wgrać komplet pakietów od nowa.
Jeśli mówisz o reformacie tak jak wspomniał tedi_k to nie. Musisz wgrać komplet pakietów od nowa.
No mam na myśli kompletne wgranie jeszcze raz wersji 3.3 z wykorzystaniem reformat tylko bym podmienił w nim pliki map i lektora polskiego z F8 na F9
FormulaOne 19-03-2020, 08:07 Witam Was :)
Na wstępie chciałbym przeprosić jeśli temat pojawiał się tu ale mam zagwostke.
Auto Kuga, salon PL, rok produkcji 04.2019, mapy F7
Byłem wczoraj na pierwszym przeglądzie i powiedziano mi, że aktualizacje map mam przeprowadzić sobie sam przez WiFi lub USB. No więc wlazłem na stronę Forda, wpisałem VIN i wyszła tylko aktualizacja SYNC3_2938377228_Update oraz komunikat "Miło nam poinformować, że korzystasz z najnowszej wersji oprogramowania „Mapy”
Czy to możliwe, że nie ma nowszych map niż te zainstalowane firmowo przed 04.2019 ?
W tej wersji map nie mam nawet nowych autostrad/dróg szybkiego ruchu które oddane były w listopadzie 2018 :(
A może jednak są nowsze mapy tylko co powinienem zrobić aby je zainstalować ?
Pozdrawiam
Piotr
04.2019, mapy F7
to coś nie tak bo powinny być F8 dla Ciebie dostępne
FormulaOne 19-03-2020, 08:17 to coś nie tak bo powinny być F8 dla Ciebie dostępne
Dzięki za info. Więc zainstaluję najpierw ten Update i później jeszcze raz sprawdzę pod kompem czy są nowe mapy
Dzięki za info
kurka jaka masz wersje systemu ? 3.3 xxxxx ? czy 3.0.xxx ?
... 3.3 xxxxx ? czy 3.0.xxx ?
Tomku - przecież powinieneś wiedzieć, że "przed 04.2019" w Kudze fabrycznie NIE MIAŁO PRAWA być systemu 3.3.
A że serwery Forda działają jak opisuje kolega - to truizm i oczywistość...
BTW - wystarczy popatrzeć na forum włoskie by widzieć, ze we włoskim Fordzie jest jeszcze gorzej bo tam wisi ciągle info, że "trzeba przez WiFi"...
przecież powinieneś wiedzieć,
nie zawracałem sobie głowy datami w "półśnie" ;)
FormulaOne 19-03-2020, 09:19 kurka jaka masz wersje systemu ? 3.3 xxxxx ? czy 3.0.xxx ?
SYNC 3, wersja oprogramowania: 3.3
Kompilacja 19052
Wersja map nawigacji: F7
xMaraSSx 19-03-2020, 09:45 przed 04.2019" w Kudze fabrycznie NIE MIAŁO PRAWA być systemu 3.3.
Fiestę odbierałem w lutym 2019 i był Sync 3.3
Fiestę odbierałem ...
W Fieście MK8 oraz w Focusie MK4 - tak. W Kudze poliftowej nie.
FormulaOne - poproszę o VIN auta. Coś tu się nie zgadza.
Tomku - przecież powinieneś wiedzieć, że "przed 04.2019" w Kudze fabrycznie NIE MIAŁO PRAWA być systemu 3.3.
SYNC 3, wersja oprogramowania: 3.3
Kompilacja 19052
Wersja map nawigacji: F7
hmm . Jednak słuszne pytanie zadałem
FormulaOne 19-03-2020, 15:55 Dzięki za info. Więc zainstaluję najpierw ten Update i później jeszcze raz sprawdzę pod kompem czy są nowe mapy
Zainstalowałem nowe oprogramowanie. Tu OK.
Wszedłem ponownie na stronę Forda ale nadal mam info, że mapy są aktualne ...
Czyli F7 , które były zainstalowane od początku (04.2019)
Co robić ?
Dzwonić do Forda ? Jakiś specjalny dział zajmuje się nawigacjami ?
FormulaOne 19-03-2020, 17:07 W Fieście MK8 oraz w Focusie MK4 - tak. W Kudze poliftowej nie.
FormulaOne - poproszę o VIN auta. Coś tu się nie zgadza.
wysłałem VIN na Priv
....
hmm . Jednak słuszne pytanie zadałem
FormulaOne Tym razem mój błąd..;) Gdybym jak niegdyś chodził pod krawatem, to musiał bym ten krawat zjeść...:D
A tak to tylko powiem "sorki" - tym razem "wiedza i doświadczenie" na ten raz mnie zwiodły :oops:... Przyznam, że próbowałem na szybko przed porannym napisaniem sprawdzić z posiadanych zasobów jakąś kugę z marca/kwietnia 2019 ale VINu nie miałem...
A Amerykanie w Escape w ogóle wersji 3.3 nie stosowali, więc na pamięć i wiedzę z kupionego dla córki Escape dokładnie z tego samego okresu "trochę pojechałem".
Ad rem - rzeczona Kuga ma jak najbardziej z fabryki wersję 3.3 z mapą F7.
Dzisiaj o 15:44 serwery Forda (przez WiFi) utwierdziły się w wiedzy, że zamontowany jest Sync3 z softem 4U5T-14G381-AN (3.3 19052) oraz, że na pokładzie jest mapa F7 (1U5T-14G421-BxD).
Tak więc serwery mają dokładną i aktualną informację.
Co z nią zrobią - na pewno nijak nie zależy od Ford Polska...:wink:
tym razem "wiedza i doświadczenie" na ten raz mnie zwiodły
nie przesadzajmy ;) jest dobrze . Nawet o tym nie myślałem :one:
No mam na myśli kompletne wgranie jeszcze raz wersji 3.3 z wykorzystaniem reformat tylko bym podmienił w nim pliki map i lektora polskiego z F8 na F9
Cześć, jak rozwiązałeś aktualizację Apim? Czy zaktualizowałeś APIM?
Cześć, jak rozwiązałeś aktualizację Apim? Czy zaktualizowałeś APIM?
nigdy nie aktualizowałem APIM bo jakoś szczególnie na logach w radiu mi nie zależy a nawet nie mam do końca pewności czy w Escape takie loga by były
skomor22 04-04-2020, 16:34 Witam, szukałem ale nie znalazłem rozwiązania problemu, wiec piszę :)
Posiadam europejskiego Focusa mk3 FL 2017 z Sync3 na pokładzie. Zdecydowałem się na aktualizację systemu oraz map dostępnych na stronie FORDA zgodnie z instrukcją i okazało się że po zakończonej aktualizacji i wysunięciu pendrive pojawia się komunikat, że instalacja trwa dalej i żebym nie wyjmował pendrive z USB.
Po powtórnym wsunięciu pendrive wyskakuje komunikat o dostępnej aktualizacji i czy chcę rozpocząć, po zatwierdzeniu natychmiast wywala błąd MEM_ERR03.
Zauważyłem również że polecenia głosowe dotyczące nawigacji nie działąją prawidłowo, nie potrafi znaleźć adresu ani najbliższej stacji benzynowej.
Proszę o pomoc !
Mam podobnie. Po upgradzie do 3.0/ F8 w smax'17 (z plików z serwera forda) po podłączeniu dysku wyłącznie z muzyką daje info, że trwa instalacja :)
Tylko, że u mnie brak błędów. Restart nie pomógł.
Obsługa głosowa navi nie działa.
doubleube 05-04-2020, 07:32 Nie mogłem sobie przypomnieć jak mi to poszło, też wywalało błędy, kupiłem większy i szybszy pendrive i nic.
Przed aktualizacja zresetujcie radio do ustawień fabrycznych [emoji16][emoji16]
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Spróbuj może jeszcze raz sformatować pendrive upewniając się że masz format exFat. Reset sync do ustawień fabrycznych, odpal motor i próba.A jak nie to inny pendrive, tylko nie taki co do chipsów dorzucają.
Czy dostępne są (gdzieś w sieci) pliki do aktualizacji map F9 na Sync3 3.0?
lic
JR3T-14G424-BE
map
JR3T-14G421-BE
Nav-Voice
JR3T-14G422-BE
Niestety Ford nie ma map. Licencja jest, ale map nie ma. Ford usilnie nie chce ich upublicznić nawet w niejawny sposób.
Witam
Panie i Panowie - czytam ten wątek od kilku godzin, a że jestem osobą lekko a-technologiczną (ale pierwszą instalację map udało mi się zrobić ze strony forda :))
Czytam, czytam i nie rozumiem.
Sprawdziłem dzisiaj na stronie forda czy należą mi się aktualizacje - niestety nie :(
Jednak przeczytałem wątek i podobno jest możliwość instalacji aktualizacji do wersji 3.3 - obecnie mam 3.0
Pytanie czy można wygenerować "siłowo" plik który pokaże na stronie forda, że należy mi się aktualizacja - taki jak po zakończeniu poprzedniej aktualizacji. Chciałbym pokazać fordowi, że należy mi się aktualizacja i żebym mógł ją pobrać.
Jest bardzo dużo wątków ale jedne dotyczą map inne wersji 3.4 - mało rozumiem
krystianen 17-04-2020, 19:44 Sprawdziłem dzisiaj na stronie forda czy należą mi się aktualizacje - niestety nie
Skoro Ford tak pisze to oznacze ze on nie przewidział oficjalnej aktualziacji do twojego auta, jezeli dobrze widze to Focus3 lift. Softy od 3.2 są przewidziane dla auto z nowszym APIM takim jak Focus4. Jest metoda wgrywania "siłowego" do twojego auta innego softu lepsze po tym zabiegu FORD już nie będzie miał dlaciego żadnych aktualizcji, z racji że masz soft przeznaczony nie do twojego auta.
Dzięki za szybką odpowiedź.
Rozumiem, że ford już nie będzie mnie aktualizował :)
Wyczytałem, że ludzie na tym forum aktualizują nawet sync z wersji 2 do 3.4 więc jest to możliwe - i mam nadzieję, że szansa na "uwalenie" systemu jest niewielka.
Ja chciałbym wgrać wersje "siłową" 3.2 i do tego mapy F9 bo podobno można :)
Jednak wszyscy tutaj piszą o paczkach plikach itp - nie bardzo wiem jak mam z tym wystartować :(
Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
W tej chwili mam wersję gracenote: 1,1,1,1127 i mapy f8
Raczej aktualizację map do F9 dostaniesz od Forda dla swojego softu 3.0 tylko musisz na nią jeszcze poczekać gdyż Ford jeszcze jej nie wypuścił, więc osobiście wstrzymał bym się na Twoim miejscu z wgrywaniem wersji softu >=3.2 bo w sumie dużo ona u Ciebie nie zmieni (po za 3.4 która ma zmieniony motyw)
szansa na "uwalenie" systemu jest niewielka.
Ale istnieje jednak . Mimo tego można postawić taki uwalony SYNC3 na nogi ;)
Czy może ktoś potwierdzić, że istnieje soft 3.0.20045 - czy to fake?
... istnieje soft 3.0.20045...
Istnieje. Od paru dni.
Dziękuję.
#### JR3T-14G381-AT_1584381179000.TAR.GZ
Panie Tadeuszu - czy jest jakieś ryzyko przy aktualizacji (samego / tylko) tego pliku?
cattani75 18-04-2020, 09:35 Coś wnosi nowego czy "nieustanny rozwój oprogramowania"? ;-)
Wgrałem Sync 3.0_3.0.20045 - niestety każdorazowo po uruchomieniu samochodu system naprawdę wolno się uruchamiał i długo trwało wczytanie mapy.
Po jednym dniu testowania wróciłem do wersji 19205
Ja nie polecam nowego softu - może jak będzie cały pakiet z mapami F9 to razem to "zagra" - ale nie jestem fachowcem i mogę się mylić.
...system naprawdę wolno się uruchamiał i długo trwało wczytanie mapy....
Wersja mapy nie ma znaczeni. Jest jakiś problem ze startem systemu w wersji 20045 i albo trzeba się przyzwyczaić, albo czekać na kolejną wersję...
YANOOSH-69 22-04-2020, 06:46 Cześć. Mam Mondeo z 2017 sync3 (bez navi) ale na stronie Forda gdzie wpisuje VIN nadal nie widzę tej aktualizacji. Ktoś się czemu?
Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka
....Ktoś się czemu?
...
Nikt jej tam nie widzi.
YANOOSH-69 22-04-2020, 08:55 Zatem to jedna z tych nieoficjalnych wersji? Skoro tak czemu 3.02 a nie od razu 3.4?
Ponieważ 3.4 jest dla nowszy urządzeń...
Tak w skrócie, urządzenia (Sync 3) możemy podzielić na trzy wersje:
- 3.0
- 3.2
- 3.3
- 3.4
Dla każdej jest dedykowany inny soft.
Wysłane z mojego H8324 przy użyciu Tapatalka
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJE SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM
I dlatego też żeby przejść na nowszy soft (np. 3.4) pozostaje obecnie tylko specjalnie przygotowany jak Cyonlabs ;) albo opcja pozostanie przy starym i oczekiwania na oficjalne aktualizacje
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJE SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM
Albo wymiana hardware'u: APIM nowszy ;-)
Raczej nie będzie oficjalnej aktualizacji z 3.0 na 3.4...
YANOOSH-69 23-04-2020, 15:16 A jak to obecnie wygląda jeśli chodzi o bezprzewodową obsługe android auto? Niby mam telefon, który obsługuje tę funkcje, ale działać nie chce.
Niestety nijak wygląda - ponoć dopiero Sync 4 może to ogarnąć... Sync 3 niezależnie od wersji - AA tylko po kablu
lukaszooo 23-04-2020, 21:53 Jeśli poświęci się trochę czasu na rozgryzienie pakietów to można samemu zrobić sobie dowolna aktualizacje.
YANOOSH-69 23-04-2020, 22:35 Dzięki za info. Ale z tego co do tel pory widziałem to cudów nie wprowadza nawet wersja 3.4. jakieś mogą stacji radiowych i drobne zmiany wyglądu. Dla mnie akurat to mało imponujące zmiany. Gdyby było bezprzewodowo ... to co innego. Gdyby można było używać innych dobrych nawigacji - też byłoby warto. Nawet radia słucham przez internetowa aplikacje bo jakość lepsza (dąb nie mam). A właśnie - da się jakoś dorobić DAB do sync 3.0.?
da się jakoś dorobić DAB do sync 3.0.?
Da się, trzeba wymienić ACM i wymienić wzmacniacz antenowy.
Jest jakiś problem ze startem systemu w wersji 20045 Dobrze,że wszedłem na forum,miałem już pendrive przygotowany.Wstrzymam się z aktualizacją.
lukaszooo 24-04-2020, 14:57 Starsza wersja 19274 działa bez żadnych bledow, w porównaniu do 3.3 o wiele lepiej działa sterowanie mową.
Da się, trzeba wymienić ACM i wymienić wzmacniacz antenowy.A czy w Focusie też ten wzmacniacz występuje? Jeżeli tak to można by prosić o nr części... Ja mam DAB uruchomienie w FF3,5, działa, ale nie wymieniałem wzmacniacza (nawet go nie znalazłem, sądziłem że go nie ma). Tylko antenę dachową wymieniałem na taką z GPS (nie wiem czy jest dedykowana do DAB, a jak DAB mi działa założyłem że tak).
Cały czas sądziłem, że w Focusie wzmacniacz jest tylko w antenie dachowej - a teraz już przepraszam ale zwątpiłem/zgupiałem :-)
Czy wszyscy mają problem ze ściszaniem radia, po każdym odezwaniu się nawigacji w Android Auto? Jest na to jakiś sposób? Kiedyś występowało to raz na jakiś czas i byłem to w stanie przeżyć, ale teraz za każdym razem ;/
...Focusie wzmacniacz jest tylko w antenie dachowej ...
Antena DAB - jeśli jest - w FF3, FF3.5 jest w stopce.. Tamże też jest jej wzmacniacz (to on tak naprawdę decyduje czy a stopka/antena jest AM/FM czy AM/FM/DAB)...
Dziękuję tedi_k za rozwianie ostatecznie moich wątpliwości.
Dyskusje są o różnych modelach i już sam zwątpiłem jak jest u mnie...
Ja mam antenę GM5T-19G461-DB lub -CB, nie pamiętam, ale DAB działa, więc w takim razie wszystko jest ok :-)
byłem to w stanie przeżyć, ale
wyłącz podpowiedzi
marcinmrag 10-05-2020, 08:59 Witam,
Panowie zaktualizowałem mapy w Sync 3 i po zakonocznej aktualizacji nie utworzyło mi na pendrive pliku dziennika. Czy jest możliwość utworzenia w jakiś sposób pliku tego dziennika? Chciałbym go wrzucić na stronę Forda aby w przyszłości mieć info o nowej aktualizacji
Tak, jest możliwe utworzenie pliku xml za pomocą pakietu: GB5T-14G386-AA.tar.gz
Załączam do posta gdyby był potrzebny. Standardowo nagrać trzeba na pendrive`a i postępować tak jak z aktualizacją...
P.S. Sprawdzone dla wersji Sync 3.0. Nie wiem jeszcze czy pakiet działa w wersji (3.2/3.3/3.4)
Witam Mam pytanie
jak wgrać mapy F8 na karte fat 32? jeden z plików ma ponad 5gb jak sobie z tym poradziliścieTrzeba kupić pena o dużej pojemności, najlepiej 32gb
najlepiej 32gb
ile by nie było nic to nie da. Nie chodzi o wielkość pena tylko o to ze fat32 nie przyjmuje tak dużych plików, trzeba zmienić format.
Aaa, no tak, rano jest, oczka wodą nie przemyte ;)
Panowie szukam fachowca z warszawy lub okolic do aktualizacji sync 3.0 do 3.4, aktualizacji map z F8 do F9 do mondeo mk5 krajowego. Proszę o info. Darek
forttres 20-05-2020, 20:12 Panowie szukam fachowca z warszawy
Poszukaj na forum użytkownika mayak.
jacusslavus 21-05-2020, 06:47 Panowie, od kilku dni próbuje pobrać aktualizacje, chyba map f9, ale na stronie forda wywala mi komunikat: "Wystąpił błąd. Spróbuj ponownie za chwilę". Dla mnie to znak, ze cos jest do pobrania. Wiadomo cos o tym?
jacusslavus 21-05-2020, 08:01 To dobrze, i nie dobrze... :)
Na stronie angielskiej ten sam komunikat
Mam Focusa z końca 2018 i cały czas F7. Na stronie Forda info, że korzystam z najnowszej wersji mapy... dramat. Czy ktoś wie jak dostać aktualizację?
... dramat. Czy ktoś wie jak dostać aktualizację?
No to tu zgodzę się z Przedmówcą...:shock:
DRAMAT:568:
Rozumiem, ze z tytułu wątku Kolega wykoncypował, iż jest on "o dzierganiu na szydełku koronek koniakowskich" i w żadnym razie nie warto go przeglądać nawet "po łebkach" nie mówiąc o pełniejszym zapoznaniu się??? :shock:
Na stronie Forda info, że korzystam z najnowszej wersji mapy... dramat
na stronie tak a już u kolegów którzy wiedzą co i jak to można ogarnąć ;)
Strona z aktualizacjami już działa. Niestety, F9 nadal nie ma. F8 pojawiła się szybko a teraz zonk...
Dla czekających na aktualizacje F9 do "starego" Sync 3.0...
... coś się pojawia:
### JR3T-14G422-BE_1584381486000.TAR.GZ
### JR3T-14G422-CF_1579301823000.TAR.GZ
a wcześniej już było:
#### JR3T-14G381-AT_1584381179000.TAR.GZ
Czekamy na plik z mapami.
....#### JR3T-14G381-AT....
Startuje gorzej i dłużej niż chińczyk na Androidzie... Radzę więc skasować odnośnik bo kolejni nieszczęśnicy będą molestowali "jak można cofnąć wersję do poprzedniej"...
Pliki licencji map wiszą też już prawie półtora miesiąca, więc o niczym to dokładnie nie świadczy...8)
Krótko mówiąc - cały powyższy wpis sprowadza się do jednego zawartego w nim słowa - "czekamy...".
Zobaczymy jak długo jeszcze...
pablo_19 23-05-2020, 18:43 Panowie czy to możliwe że do smaxa z 2019 roku dalej nie mogę ściągnąć map F8? Na stronie forda wyskakuje że mam najnowsze.
Tak możliwe. Nic nie pozostaje tylko czekać aż w końcu się pojawiają...
tylko czekać aż w końcu się pojawiają...
F8 ? Raczej F9
No tak, racja - czytałem trochę wyżej o F9 i tu też tak pomyślałem - źle przeczytałem...
F8 powinni być normalnie dostępne ze strony Forda.... Zakładając, że nawigacja fabrycznie była w tym aucie...
....F8 powinni być normalnie ...
Ford uważa inaczej. I co mu zrobisz???
Cały wątek jest "jak wbrew poglądowi Forda zainstalować sobie aktualną mapę do S3".
Po co więc ciągle wracać do tematu czy aktualizacja udostępniona jest przez Forda czy nie???
Napisałem "powinna", no bo powinna być dostępna... A jak nie jest.. to fakt - nic nie zrobisz - można przejrzeć ten wątek i sobie zainstalować niezależnie...
Rozumiem, ze z tytułu wątku Kolega wykoncypował, iż jest on "o dzierganiu na szydełku koronek koniakowskich"
Ooo, polecam koniakowskie koronki :) i pozdrawiam Pana Tadeusza z mojej jakże pięknej górskiej miejscowości :)
Swoją drogą, od kiedy mam S3, ani razu nie korzystałem z jego nawigacji. Zwykle jak jadę w trasę to podpinam telefon - CarPlay i mapy google załatwiają sprawę „aktualności” fordowskich map.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
JR3T-14G421-BF_1584661176000.TAR.GZ
Czy ktoś testował?
Czy to faktycznie mapy F9 do Sync3 3.0?
Bump: JR3T-14G424-BF_1586976715000.TAR.GZ
to jest (podobno?) licencja do mapy powyżej
Podłączam się pod zapytanie.
Ponieważ ten plik jest dużo większy w stosunku do F8 o jakieś 7Gb - czy w nim są zaszyte voisy, czy jest to oddzielny plik?
Pytanie do Pana Tadeusza - czy to będzie poprawne (skoro nie mamy "głosów" BF a tylko BE)?
Item1 = HB5T-14G386-TJB
Open1 = SyncMyRide\HB5T-14G386-TJB.tar.gz
Item2 = JR3T-14G424-BF
Open2 = SyncMyRide\JR3T-14G424-BF.tar.gz
Item3 = JR3T-14G421-BF
Open3 = SyncMyRide\JR3T-14G421-BF.tar.gz
Options = Delay
[SYNCGen3.0_ALL]
Item1 = JR3T-14G421-BF
Open1 = SyncMyRide\JR3T-14G421-BF.tar.gz
Item2 = JR3T-14G422-BE
Open2 = SyncMyRide\JR3T-14G422-BE.tar.gz
Item3 = JR3T-14G423-AB
Pytanie ...
Looks good to me...8)
BTW - zapewne głosów navi -BF na razie nie będzie, bo mapa -BF pojawiła się niespodziewanie w miejsce spodziewanej -BE. Coś musiało się stać z "normalną" mapą -BE ("zaginęła w akcji"???;)), że niespodziewanie wydali mapę -BF...
Dziękuję - teraz stałem się bardziej odważny :)
cattani75 10-06-2020, 13:54 Przepraszam za infantylne pytanie bez patrzenia w to, co już mam zainstalowane w aucie...
Czemu mamy paczki dla [SYNCGen3.0_3.0.19205_PRODUCT] oraz dla [SYNCGen3.0_ALL]? Instalujemy obie za jednym razem, czy na dwa razy?
....Czemu mamy paczki ...
To nie są "paczki"...
To są dyrektywy "dla kogo instalacja"...
Dla instalacji II-fazowej pierwsza dyrektywa musi wskazywać dokładny soft zainstalowany w aucie a druga dyrektywa (dla drugiej fazy) może wskazywać ogólnie "dla Sync3 w dowolnej wersji"...
cattani75 10-06-2020, 15:47 Generalnie trzeba jednak wgrać i jedno i drugie?
...jedno i drugie?
To jest "jedno" - choć w dwóch fazach...;)
cattani75 12-06-2020, 15:52 I te "fazy" trwają odpowiednio 45 minut oraz 70 minut. Pomiędzy nimi oczywiście silnik musi zostać wyłączony, a pendrive'a nie wolno wyciągać.
wgrałem mapy F9 do sync3 3.0 (!!!)
dla chętnych podaję przepis:
plik: autoinstall.lst (Vielen Dank linza4)
; SYNC3 Consumer Application Upgrade - Release 3.0.13 - Only for Nav/EU assemblies.
Item1 = HB5T-14G386-TJB
Item2 = JR3T-14G424-BF
Open2 = SyncMyRide\JR3T-14G424-BF.tar.gz
Item3 = JR3T-14G421-BF
Open3 = SyncMyRide\JR3T-14G421-BF.tar.gz
Options = Delay
[SYNCGen3.0_ALL]
Item1 = JR3T-14G421-BF
Open1 = SyncMyRide\JR3T-14G421-BF.tar.gz
Item2 = JR3T-14G422-BE
Open2 = SyncMyRide\JR3T-14G422-BE.tar.gz
Item3 = JR3T-14G423-AB
pliki którym należy zmienić nazwę to:
(ivsubinaries.azureedge.net/swparts)
HB5T-14G386-TJB_133301.tar.gz
JR3T-14G422-BE_1584381486000.TAR.GZ
JR3T-14G423-AB_1548263258000.TAR.GZ
JR3T-14G424-BF_1586976715000.TAR.GZ
powodzenia :)
I faza - 40 minut
II faza 50 - minut
....ciekawe czy ktoś podziękuje :?:
Ja jeszcze nie próbowałem wgrać, ale za poświęcony czas i podzielenie się z innymi dziękuję :)
Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka
kurczakos00 13-06-2020, 11:25 Kto pomoże?
Zaktualizowałem Sync3 do wersji 3.0_3.4.19101 wraz z mapami wszystko było by ok, tylko że w radiu brak jest ikonki strojenia, ręcznego wprowadzania częstotliwości, stacje tylko w automacie
Ford Fusion USA 2017
...w radiu brak jest ikonki strojenia, ręcznego wprowadzania częstotliwości, stacje tylko w automacie
...
Dla tej wersji systemu Ford tak sobie wymyślił, że 'jest git'...
Nie da się nic zrobić w tej kwestii samemu.
Kilku kolegów ma poprawione formatki radia z przywróconymi funkcjami, ale takiej poprawionej formatki nie jest Kolega w stanie sobie wgrać nijak...:568:
kurczakos00 13-06-2020, 12:44 Jest ktoś z okolic Warszawy kto ogarnie to nie za miliony monet :D
Czy pozostaje cofnąć się do starej wersji?
....ciekawe czy ktoś podziękuje
zależy na podziękowaniach to dziękuje pomimo, że miałem tydzień wcześniej
...miałem tydzień wcześniej
:shock::shock::shock:
Na serwerach zdaje się 3 dni wcześniej to położyli...:568:
Wychodzi na to, że to kolega Tomek leszcz jest winien wszelkim opóźnieniom, bo najwyraźniej to On kładzie tamże...:one:
OOOOOooo widzę konkurs się zrobił kto szybszy ten lepszy :619:
Szkoda,że kolega Tomek jak był szybszy to nie zamieścił tutaj na forum autoinstall.lst g:P
bo najwyraźniej to On kładzie tamże.
ehh złośliwość mała :lol:
Czegoś nie rozumiem... Na serwerach Forda ani widu ani słychu o mapach F9, a na Cyanlabs od kilku miesięcy już są. Czary jakieś czy może Cyanlabs sami je produkują?
...może Cyanlabs sami je produkują?
Nie. Czyta nasze forum i z niego się dowiaduje, że już są i jak je pobrać.:568::569:
Jest już oficjalna aktualizacja F9 na stronach Forda (25Gb)
cezarg1410 16-06-2020, 13:37 Jest już oficjalna aktualizacja F9 na stronach Forda (25Gb)
Dla 3.0??
no tak
U mnie jeszcze nie :roll:
http://imgurl.pl/img2/maps_5ee8d0c6c365b.png
A mam 3.0.19205 i mapy F8.
:(
Ja również nie mam możliwości aktualizacji do F9, sync 3.0
cezarg1410 16-06-2020, 18:32 Ja pobrałem dosłownie tydzień temu update do F8 (auto świeżo kupione, poprzedni właściciel miał gdzieś updatowanie navi) i nie zdążyłem jeszcze wgrać i sprawdziłem teraz.
Faktycznie pakiet do pobrania ma inną (nowszą nazwę).
Z racji wiedzy o sync3 na poziomie ameby nie mam pojęcia czy to co jest w środku to F9, ale jest to inne niż tydzień temu więc może tak.
Instalowałeś nowszą wersję? Sprawdź jaką masz wersję map w menu sync3
cezarg1410 16-06-2020, 18:38 Jeszcze nie. Z tego co czytałem to muszę się wybrać w dwugodzinną podróż autem a to dopiero w weekend.
Chyba że da się zostawić pendrive i iść sobie?
Ja instalowałem na raty...
System instaluje się szybko. Mapy chyba mają możliwość wznawiania od jakiegoś punktu....
cezarg1410 16-06-2020, 19:12 System to mam zaktualizowany do 19205 czekam tylko na mapy ;)
W piątek wieczorem to puszczę, ale pewnie do tego czasu już ktoś wrzuci foto zaktualizowanego sync :)
U mnie też nie widać jeszcze F9...
cattani75 16-06-2020, 19:29 Pierwsza faza aktualizuje się 45 minut, druga 70. Można zostawić auto na dłużej wyłączone po pierwszej fazie - instalator zresztą pisze, że dalsza część instalacji przebiegnie po kolejnym uruchomieniu silnika.
Kurcze, nie pamiętam teraz czy wgrałem ostatniego loga po aktualizacji do F8. Ale skoro pokazuje mi że mam aktualne mapy, to chyba tak...
cezarg1410 16-06-2020, 19:37 Nie ma znaczenia.
Ja nie zdążyłem zrobić updatu do F8 i Ford zaproponował mi nową mapę.
Nie ma znaczenia.
Ja nie zdążyłem zrobić updatu do F8 i Ford zaproponował mi nową mapę.No nie wiem... Może miałeś potwierdzenie po F7.
Dla pewności ma ktoś ten plik, który podaję się na stronie żeby potwierdzić aktualizację? (F8)
W moim przypadku wygląda to tak (zamieszczona fotka)
cezarg1410 16-06-2020, 21:24 No nie wiem... Może miałeś potwierdzenie po F7.
Dla pewności ma ktoś ten plik, który podaję się na stronie żeby potwierdzić aktualizację? (F8)
Ja mam obecnie w nawigacji F6.1... :)
Znalazłem na stronie Forda pliczek potwierdzający aktualizację poprzednich map. Niestety nadal nie mam F9. Poczekam z dzień, dwa. Może serwery Forda "przetrawią" dane i uzyskam dostęp do F9
chyba w fordzie coś się zrypało. Wystawił stare mapy.
; SYNC3 Consumer Application Upgrade - Release 3.0.21 - Only for Nav/EU assemblies.
Item1 = HB5T-14G386-TJB
Item2 = JR3T-14G424-BD
Open2 = SyncMyRide\JR3T-14G424-BD.tar.gz
Item3 = JR3T-14G421-BD
Open3 = SyncMyRide\JR3T-14G421-BD.tar.gz
Options = AutoInstall
[SYNCGen3.0_3.0.19205]
Item1 = JR3T-14G421-BD
Open1 = SyncMyRide\JR3T-14G421-BD.tar.gz
Item2 = JR3T-14G422-BD
Open2 = SyncMyRide\JR3T-14G422-BD.tar.gz
Item3 = JR3T-14G423-AB
[SYNCGen3.0_ALL]
Item1 = GB5T-14G386-AB
Open1 = SyncMyRide\GB5T-14G386-AB.tar.gz
Dopiero co zassane z serwera forda
Zainstalowałeś już?
Skąd wiesz, że stare?
Wystarczy poszukać jakie były wcześniej pliki dla poszczególnych map. To są mapy F8. Właśnie sprawdziłem pliki z poprzednich map
Po zainstalowaniu map F9 - strona forda zaproponowała mi stare F8 mapy.
jak ktoś nie chce instalować wg sposobu podanego wcześniej niech poczeka
https://syncnavigation.com/ford/home
disaster3 17-06-2020, 20:46 Sorki za może lamerskie pytanie. Od paru dni ujeżdżam Mondeo z Sync3 (w Focusie mam Sync2 więc za bardzo mam doświadczenie) a przechodzić przez 123 strony aby znaleźć to czego szukam to "masakra"
Ok do meritum, mam sync 3 z navi. Wszedłem na stronę forda, wpisałem nr VIN i wyskoczyła mi paczka do pobrania
SYNC3_2938367228_Update.zip
z taką zawartością:
[SYNCGen3.0_3.3.19052]
Item1 = HB5T-14G386-VEA
Open1 = SyncMyRide\HB5T-14G386-VEA.tar.gz
Item2 = HB5T-14G386-VCA
Open2 = SyncMyRide\HB5T-14G386-VCA.tar.gz
Item3 = 4U5T-14G381-AN
Open3 = SyncMyRide\4U5T-14G381-AN.tar.gz
Item4 = 4U5T-14G391-AJ
Open4 = SyncMyRide\4U5T-14G391-AJ.tar.gz
Item5 = 4U5T-14G423-AA
Open5 = SyncMyRide\4U5T-14G423-AA.tar.gz
Item6 = 1U5T-14G658-AD
Open6 = SyncMyRide\1U5T-14G658-AD.tar.gz
Item7 = GB5T-14G386-AB
Open7 = SyncMyRide\GB5T-14G386-AB.tar.gz
Oczywiście pobiegłem do auta, zgodnie z instrukcją wrzuciłem pendrive'a, poczekałem trochę aż się zaktualizowało, no i pojawiła się strzałka w prawym górnym rogu. Ok. system zaktualizowany do 19052.
Natomiast nie mam pojęcia jak zaktualizować mapy? Mam F7, czy one też są na tym samym pendrive i mam jeszcze raz go włożyć i teraz pójdą mapy? Czy mam wczytać na kompie dziennik z instalacji (wg. instrukcji) z pendrive'a i jeszcze raz sprawdzić co server ma dla mnie i teraz pojawią się mapy?
Będę wdzięczny za instrukcję :)
Widziałem kilka postów wyżej o jakieś instalacji dwufazowej itp...
Ok, wszedłem jeszcze raz na stronę i system jest już aktualny natomiast wskazuje ze mapy mam nowe? Ciekawe bo mam F7, ok jesli nie ma jeszcze F9 to nie powinna być dostępna F8, chociaż?
xMaraSSx 18-06-2020, 08:26 Co być powinno, a co jest, to 2 różne sprawy. Gdyby nie forum to też w Fieście miałbym Sync 3.3 i F7. Ford się leni.
disaster3 18-06-2020, 11:44 Możesz rozwinąć? Czy jest inne miejsce skąd do siebie mógłbym ściągnąć mapy F9 na pendrive?
Czy to tajne przez poufne?
Mam wersje oprogramowania 3.3 kompilacja 19052
...Czy to tajne przez poufne?
...
"Rozwinięte" to już jest aż nadto... Wątek o niczym innym, tylko "jak sobie samemu ściągnąć mapy"... Wystarczy cofnąć się ze 20 stron w tył i wszystko uważnie i ze zrozumieniem przeczytać.
A jak się nie ma czasu lub chęci - to pozostanie "tajne przez poufne"...:?
disaster3 18-06-2020, 17:57 No widzisz, ok 20 stron to już coś [emoji6] to nie to samo co 123 [emoji106]
miniupiniu 18-06-2020, 18:57 Możesz rozwinąć? Czy jest inne miejsce skąd do siebie mógłbym ściągnąć mapy F9 na pendrive?
Czy to tajne przez poufne?
Mam wersje oprogramowania 3.3 kompilacja 19052Ludzie jak zwykle pomocni na tym forum. Szkoda słów.
https://cyonlabs.net/tutoriials/update-ford-sync-3-2-2-3-0-to-version-3-4-all-years-3-4-19200/
doubleube 18-06-2020, 20:55 Mam takie coś w Focus MK 3.5 2016
Wszystko działa, polskie języki, wszystko po polsku, czy jak wgram wersję 3.4 z linku podawanego wyżej cyanlabs.net to nic mi nie zniknie?
I która wersję, bo ściągam tym windowsowym programem 3.4 19274
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200618/136444d1a6a0d14aaea780593f30631e.jpg
... czy jak wgram wersję 3.4 z linku podawanego wyżej cyanlabs.net to nic mi nie zniknie?...
Ludzie jak zwykle pomocni na tym forum. Szkoda słów...
Wszystko jest opisane na tych kilkudziesięciu ostatnich stronach, ale ponieważ kolega miniupiniu uważa, że nie warto czytać - to wszelkie pytania proszę kierować wprost do niego. Można na PW.:568::569:
disaster3 18-06-2020, 21:30 Ludzie jak zwykle pomocni na tym forum. Szkoda słów.
https://cyonlabs.net/tutoriials/update-ford-sync-3-2-2-3-0-to-version-3-4-all-years-3-4-19200/
Dzięki! ;)
Dzięki! ;)
Jak wyżej - ewentualne pytania NIE TU NA FORUM tylko wprost do kol miniupiniu:568::569:
disaster3 18-06-2020, 21:35 Nie bądź złośliwy bo to naprawdę niepotrzebnie, chyba ze to Ciebie bawi to ok. Nic mi do tego.
Odnośnie Twojej rady to tez cofnąłem się te 25 stron wcześniej i zacząłem czytać w wolnych chwilach....
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Ktoś (ADMIN?) powinien wątki czyścić z takich popierdułek (jak moja chociażby) i nie było by 125 stron do czytania.
doubleube 19-06-2020, 16:19 Wszystko jest opisane na tych kilkudziesięciu ostatnich stronach, ale ponieważ kolega miniupiniu uważa, że nie warto czytać - to wszelkie pytania proszę kierować wprost do niego. Można na PW.:568::569:Niby tak, ale nie jednoznacznie i nie wiem co robić.
Ma wyjść coś oficjalnego i nie wiem czy nie pogorszę sobie.
cezarg1410 21-06-2020, 15:17 wgrałem mapy F9 do sync3 3.0 (!!!)
pliki którym należy zmienić nazwę to:
(ivsubinaries.azureedge.net/swparts)
HB5T-14G386-TJB_133301.tar.gz
JR3T-14G422-BE_1584381486000.TAR.GZ
JR3T-14G423-AB_1548263258000.TAR.GZ
JR3T-14G424-BF_1586976715000.TAR.GZ
powodzenia :)
I faza - 40 minut
II faza 50 - minut
....ciekawe czy ktoś podziękuje :?:
Jestem w temacie Sync3 jeszcze zielony więc mam pytanie...
Dlaczego brak tutaj pliku GB5T‑14G386‑AX ? Czy to prawda, że jest on odpowiedzialny tylko za wygenerowanie XMLa po instalacji i w związku z tym, że mapy gramy "na lewo" jest zbędny?
Leszek_M 24-06-2020, 09:21 Cześć.
Posiadam mondeo 2019 1.5b W niedzielę wybieram się do Puław i zamierzałem przeprowadzić
aktualizację(pendrive zrobiony tak jak piszecie,pliki pobrane ze strony forda po podaniu vin).
Jednak czytając ten wątek od początku widać że mnóstwo ludzi ma z tym różne problemy.
Nie chciałem pisać nowego wątku,więc przepraszam jeżeli ktoś uzna że zaśmiecam ten,lecz teraz mam dylemat-czy męczyć się samemu czy podjechać do specjalisty?
W razie czego mój vin - WF0EXXWPCEKK39500
A wer. SYNC to 3.3;komp.18201;mapy F7.
Dodam tylko że zależy mi najbardziej na aktualnych mapach.
Próbuję od kilku dni aktualizacji przez WiFi ale nic z tego-mieli i mieli.
Leszek_M 25-06-2020, 21:02 Cześć.
Posiadam mondeo 2019 1.5b W niedzielę wybieram się do Puław i zamierzałem przeprowadzić
aktualizację(pendrive zrobiony tak jak piszecie,pliki pobrane ze strony forda po podaniu vin).
Jednak czytając ten wątek od początku widać że mnóstwo ludzi ma z tym różne problemy.
Nie chciałem pisać nowego wątku,więc przepraszam jeżeli ktoś uzna że zaśmiecam ten,lecz teraz mam dylemat-czy męczyć się samemu czy podjechać do specjalisty?
W razie czego mój vin - WF0EXXWPCEKK39500
A wer. SYNC to 3.3;komp.18201;mapy F7.
Dodam tylko że zależy mi najbardziej na aktualnych mapach.
Próbuję od kilku dni aktualizacji przez WiFi ale nic z tego-mieli i mieli.
Panowie-czy jest ktoś kto może służyć radą?
A jakiej rady oczekujesz? Jeśli pliki ściągnąłeś ze strony Forda, przygotowałeś jak trzeba, to jedź i postępuj tak jak opisane na stronie Forda. Żadnej filozofii tu nie ma.
Leszek_M 25-06-2020, 21:33 Ach.Liczyłem na zwykłą uprzejmość.Jak widać z wątku wielu użytkowników także pobrało pliki ze strony forda,postępowało jak ford sobie to wymyślił, a mimo to
nie poszło tak jak powinno.Zamiast tego godziny/dni zmarnowane,paliwo wypalone-a tak gdyby ktoś im podpowiedział,każdy byłby zadowolony.
Ale cóż przede mną 5 godzin tam i 5 z powrotem-więc mogę się pobawić,zobaczymy co z tego wyjdzie.
Po pierwsze-jak wszystko przygotowane dobrze nie powinno być problemów z aktualizacją.
Po drugie-jak chcesz zapłacić, to na forum ktoś się znajdzie i to zrobi. Więc kasę i tak wydasz.
To, że ktoś miał problemy, nie znaczy, że Ty będziesz je mieć. Trochę wiary w siebie
Jak pierwszy raz robiłem aktualizację, też miałem problemy, ale się zawziolem i teraz robię bez problemowo. A jak nawet są problemy, to próbuję do skutku aż się uda
Leszek_M 25-06-2020, 21:44 Wiarę to mam,bardziej nie lubię zmarnowanego czasu.
Mam 5h w tą i tyle samo z powrotem:),więc coś powinno wyjść.
Dziękuję za zainteresowanie.
ps.
po niedzieli napiszę co z tego wyszło,może komuś się przyda doświadczenie laika
Z innej beczki- instalowałem F8 z oficjalnych serwerów Forda.
Tutaj jest optymistyczny komunikat dotyczący F9: https://syncnavigation.com/ford/home
Ciekawi mnie dlaczego Ford te aktualizacje daje za darmo? Każdy inny producent (No nie wiem czy każdy ale chyba większość) każe sobie za to płacić a my mamy szast prast, pendrive i gotowe.
Czy jest może jakaś określona pula darmowych aktualizacji map?
Nie no, tylko się cieszyć, że daje. Kiedyś chciałem kupić Nissana i tam za aktualizację chcieli kilka stów. U Forda nie ma ograniczeń w tym zakresie. A raczej ograniczenia powstaną gdy Ford przestanie wydawać mapy np. do Sync 3. 0, a wtedy podłącze komórkę i będę miał mapy googla lub sygic
Leszek_M 26-06-2020, 15:06 Jest jedno ale:Sygic nie działa na sync tak dobrze jak na telefonie.Zakupiłem
w appstore wersję premium for carplay i mimo to jest okrojone w porównaniu do
telefonu.No i nie ma wskazówek na desce rozdzielczej-tak wiem to tylko niewielki
ekranik,ale jak już jest to fajnie jak wyświetla coś więcej niż tylko kompas.
mariusza 27-06-2020, 19:08 Ach.Liczyłem na zwykłą uprzejmość.Jak widać z wątku wielu użytkowników także pobrało pliki ze strony forda,postępowało jak ford sobie to wymyślił, a mimo to
nie poszło tak jak powinno.Zamiast tego godziny/dni zmarnowane,paliwo wypalone-a tak gdyby ktoś im podpowiedział,każdy byłby zadowolony.
Ale cóż przede mną 5 godzin tam i 5 z powrotem-więc mogę się pobawić,zobaczymy co z tego wyjdzie.
Część APIMów lub HUBów nie lubi pendrive SanDisc. Miałem Sync 3.0 i HUBa odpowiedniego do niego, aktualizacje robiłem pendrive SanDisc. Wymieniłem APIM na 3,3 i odpowiedniego HUBa i system przestał widzieć aktualizacje na SanDisc. Kupiłem pendrive ADATA i nie ma problemów z aktualizacją. Nie wiem czy to jest wina innego HUBa, czy APIMa, bo wymieniłem równocześnie.
No, miały być niby dzisiaj oficjalnie F9, ale na razie nie ma... Pożyjemy, zobaczymy...
MarcinUj 29-06-2020, 10:40 Coś jest pod tym linkiem ale ten update jest chyba tylko na rynek USA.
https://syncnavigation.com/ford/home
Pewnie tak, tylko USA - mojego VINu nie akceptuje - "Invalid VIN."
Edit: ja mojego sync-a zaktualizowałem przy pomocy https://cyanlabs.net/applications/ford-sync-downloader/ do 3.4 i map F9.
Edit: ja mojego sync-a zaktualizowałem przy pomocy https://cyanlabs.net/applications/ford-sync-downloader/ do 3.4 i map F9.
Masz Synca 3.0? Wszystko działa bez problemu?
|