Zobacz pełną wersję : [S-MAX 2006-2015] Brak komunikacji z ecu i resztą

arkjef
09-11-2017, 20:44
witam wszystkich serdecznie i proszę o pomoc a mianowicie walczę juz kilka dni z smaxem 2.0 tdci 2010 rok system bez kluczykowy a problem mam taki:
jakiś czas temu auto nie chciało odpalić był napis kluczyk nie rozpoznany i był brak komunikacji z komputerem silnika czyli nie można było sie połączyć zadnym uządzeniem diagnostycznym delphi bosch cdif2
odłączyłem ecu wszystkie kostki i nie było zasilania ale nic nie zrobiłem i zasilanie wróciło i było wszystko ok i nagle po miesiącu ten sam problem ten sam napis ale tym razem jest napięcie na ecu i masa a nie ma diagnozy,w innych modułach wyskakują błędy komunikacji z komputerem silnika w imo ,abs i skrzynia itd..
jak napisałem zasilania sprawdzone dzisiaj sprawdziłem can-y miedzy ecu silnika a abs i wspomaganiem wszystko ok a auto dalej nie pali kluczyk nie rozpoznany z dodam ze z pilota mozna auto otwierac a nie mozna zamykac smax z systemem bez kluczykowym próbowałem wkładać kluczyk w obudowe kierownicy pod zaślepkę i nic stało sie to nagle auto jezdziło bez zazutów
pomocy prosze o jakie kolwiek porady :(:(:(

totek2
09-11-2017, 20:58
A to jest przedlift czy polift?
Jutro będę w baninie to mogę zerknąć do niego.

arkjef
09-11-2017, 21:13
Super by było auto stoi u nas w warsztacie a wiec jak najbardziej zapraszam od 9-18 mój nr telefonu prosze o info przed przyjazdem smsem lub dzwoniąc
pozdrawiam arek

Bump: a auto to przedlift

totek2
10-11-2017, 11:41
Byłem dzisiaj u arkjef i niestety lipa.
UCDS widzi IPC, PAM, ACM itd, nie widzi natomiast PCM i BCM.
Próbowałem tez zrobić programowanie nowego modułu PCM i nie ma szans, nie wykrywa go.
Prąd z BCM’a idzie na inne moduły.
Auto to miedzylift.

M-S POWER
13-11-2017, 16:08
Mi to wygląda na problem z BCM. Zamontować inny i dopisać klucze bo nie widzę innego wyjscia
Byłem dzisiaj u arkjef i niestety lipa.
UCDS widzi IPC, PAM, ACM itd, nie widzi natomiast PCM i BCM.
Próbowałem tez zrobić programowanie nowego modułu PCM i nie ma szans, nie wykrywa go.
Prąd z BCM’a idzie na inne moduły.
Auto to miedzylift.

totek2
13-11-2017, 16:14
Dokładnie to samo zasugerowałem, mieli poszukać BCM’a na podmianę.

M-S POWER
14-11-2017, 04:51
Tylko żeby od międzylifty kupili bo będą jaja

Dokładnie to samo zasugerowałem, mieli poszukać BCM’a na podmianę.

Parch
14-11-2017, 10:11
Na al... jest do kupienia za 500 PLN nawet z obsługą TPMS, więc nie jest tak źle z dostępnością.