Zobacz pełną wersję : [Focus 2011-2014] Montaż podswietlanych osłon przeciwsłonecznych
kubaw20055 16-06-2019, 09:26 Nie wiem, czy był już taki temat, ale może jednak nie Powiśle tego, co już było...
Niestety mam zwykle daszki przeciwsłoneczne, które oczywiście mają pęknięcia obramowan wokół wkładów lusterek. Chciałbym zamontować takie z podświetleniem. Czy orientuje się ktoś skąd ze skrzynki bezpiecznikow należy wyprowadzić przewody, żeby było to tak jak przewidziała fabryka? Co myślicie o czarnych odsłonach do jasnej podsufitki?
pankrakus 16-06-2019, 09:47 [...]
Co myślicie o czarnych odsłonach do jasnej podsufitki?
Witam
Jednym - dziurawy tłumik, kojarzy się ze sportowym samochodem,
drugim - czarna podsufitka kojarzy się z wersją ST
Jak dla mnie:
- czarna podsufitka
- czarne elementy w podsufitce
wyglądają paskudnie
Czarne daszki do jasnej podsufitki pasują jak pięść do nosa
Kolega zapewne założy czarne daszki, bo na takie się "napalił"
allegro
https://allegro.pl/oferta/sloneczka-daszek-ford-focus-mk3-5716338173
pozdrawiam
pankrakus
dzwiedziu 16-06-2019, 10:00 Na słupku A pasażera jest wtyk/gniazdo (kwadratowe), sprawdź czy od strony wiązki kokpitu jest przewód brązowy z zielonym paskiem, pin4. To jest + do słoneczników, minusem gdzieś się wepniesz w okolicach tej wtyczki lub podsufitce.
Czarne raczej nie będą pasować, mam czarne usa, z jedną lampką jak byś chciał, o tyle są dobre bo od przodu można wymienić żarówkę, w europejskich z dwoma lampkami, żarówki bez "zniszczenia" nie są wyjmowalne.
Ja u siebie wymieniałem podsufitkę na tą z dużym panelikiem, a dwa tygodnie później na czarną.
kubaw20055 17-06-2019, 08:47 Niestety nie napaliłem się na czarne, a jedynie potrzebowałem obiektywnej opinii. Zostanę przy jasnych osłonach. Swoją drogą, z czego Ford wykonuje te osłony, skoro samoistnie pękają wokół lusterka? To samo było w Fusionie:/ Najlepsze jest to, że nikt tego nie używa, a i tak pękają...
Witam
Ja mam Focusa mk3 z podświetlanymi daszkami / 2014 i wszystko jest OK
- daszki fabryczne
Może w wersji bez podświetlenia jest to inaczej wykończone i to stanowi problem
pozdrawiam
Arturek
dzwiedziu 17-06-2019, 13:38 Tem sam materiał, te same tanie wykonanie.
Czy to białe, czarne, eu, usa, bida.
kubaw20055 26-03-2021, 07:35 dzwiedziu podpowiesz jak wymienić żarówki w daszkach z 2 lampkami? Zwykłe żarówki jakoś tak nie pasują do reszty oświetlenia;)
dzwiedziu 26-03-2021, 07:40 Rozbierz zobaczysz. Cały plastik siedzi w osłonie na czterech wciskach, uważaj bo mi raz szkło pękło. Odbłyśnik jest zgrzany czterema kołkami, musisz je ścisnąć, odbłyśnik podważyć a póżniej z powrotem wsadzić na kołki i "rozcisnąć". Nie polecam żarówek ledowych bo nic nie dadzą, ja dawałem odcinek paska ledowego i rezystor szeregowo bo raziło zbyt mocno.
kubaw20055 26-03-2021, 07:52 Ok, dzięki;) Swoją drogą, dlaczego nie dali tam ledów o barwie ciepłej tak jak w lampkach sufitowych?
Właśnie w osłonach przeciwsłonecznych są żarówki ciepłe?
Myślałem na początku że to wada, ale są lusterka i lepiej jak człowiek w lusterku jest oświetlony ciepłym światłem niż zimnym że wygląda jak zombie.
dzwiedziu 26-03-2021, 16:55 Są żarówki na włóknie o barwie zimnej?
A ledy można dać w/g własnego widzi misię, plus taki że na pewno będzie więcej lumenów.
slawomirro 04-10-2022, 19:55 Focus mk3 z 2013 roku. Jest sobie daszek przeciwsłoneczny z oświetleniem. Jak się dostać do żarówki? Próbowałem podważać szybkę nożykiem tapicerskim i cienkim śrubokrętem, ale tylko sobie rysę zrobiłem.
Od dołu włożyłem też śrubokręt, ale bałem się że szybkę połamię prędzej. To wogóle jest zdejmowalne?
slawomirro 07-10-2022, 20:02 kubaw20055
Zaadoptowałem z Focusa mk3 do Fiesty daszki :) Wszystko pasuje p&p.
https://forum.fordclubpolska.org/attachment.php?attachmentid=126410&stc=1&d=1665169074
krzys1968 09-10-2022, 05:58 To wogóle jest zdejmowalne?
Tak
|
|