sebnow24
19-04-2021, 16:14
Witam . Podczas jazdy wyskoczył komunikat z czerwoną lampką alladyna "niskie ciśnienie oleju" po czym auto działało na najniższych obrotach ale nie było reakcji gaz . Potem wcale już nie odpalał. Następnego dnia odpalił ale jest tak jak wcześniej opisałem
Mondeo MK5 2015 2.0 tdci 150 km
To super, a jakie jest pytanie?
sebnow24
19-04-2021, 16:33
Chyba jak to naprawić i co jest grane ?
MIREKTERAZPOLSKA
19-04-2021, 16:39
Sprawdzić poziom oleju
Sprawdzić ciśnienie oleju
sylwesterz
19-04-2021, 16:40
Sprawdziłeś, czy jest olej? Napisz jaką diagnostykę już zrobiłeś.
sebnow24
19-04-2021, 16:46
Olej jest . Komp wypluł błędy: P0266 , P0170 , P0251 (tylko nie wiem czy to jest z tym związane) . Obstawiam czujnik ciśnienia oleju lub zawór ciśnienia oleju ale nie jestem pewny może ktoś zna bardziej temat .
Chyba jak to naprawić
..a sam naprawisz?
i co jest grane ?
Są dwie opcje:
1) czujnik ciśnienia oleju jest uszkodzony i sterownik myśli, że ciśnienie jest za niskie, a co za tym idzie uruchamia tryb awaryjny, żeby co niektórzy mniej inteligentni kierowcy nie zajechali sobie silnika
2) faktycznie ciśnienie oleju jest zbyt niskie(problem z pompą oleju, rozrządem, etc)
sebnow24
19-04-2021, 16:53
..a sam naprawisz?
Są dwie opcje:
1) czujnik ciśnienia oleju jest uszkodzony i sterownik myśli, że ciśnienie jest za niskie, a co za tym idzie uruchamia tryb awaryjny, żeby co niektórzy mniej inteligentni kierowcy nie zajechali sobie silnika
2) faktycznie ciśnienie oleju jest zbyt niskie(problem z pompą oleju, rozrządem, etc)
a do czujnika jest ciężki dostęp czy samemu można to ogarnąć ?
Witam. Pojawił mi się błąd jak w temacie. Auto odpala normalnie, ale silnikiem zaczyna "trząść" za chwile obroty wzrastają do ok. 1200 i pojawia się błąd skrzyni automatycznej.
Czy ktoś może pomóc?
W 2 cylindrze jest problem z wtryskiwaczem albo jest zatkany albo pada albo ma uszkodzone zasilanie.
W 2 cylindrze jest problem z wtryskiwaczem albo jest zatkany albo pada albo ma uszkodzone zasilanie.
Dzięki za pomoc.
Może to głupie, ale forscan pokazuje mi dziwną kolejność cylindrów. Nr 1 jest od skrzyni biegów, a nie tak jak się uczyłem, od rozrządu.
Czy to możliwe, że gdzieś w elektronice jest naj......, czy tak ma program?
I jak sprawdzić zasilanie? Konieczny jest multimetr lub coś innego?
Taką kolejność cylindrów pokazuje mi forscan:
121148