View Single Post
Stary 23-10-2008, 21:37   #9
Iwo
ford::professional

Model: ex Ka
Silnik: 1,3
Rocznik: 1998
Domyślnie Re: Audio Fiesta mk4

Cytat:
Napisał adrian2307
musze teraz wygłuszyc dzwi tylko nie bardzo wiem czym...chce żeby efekt był słyszalny ale nie chce za duzo na to wydac pieniędzy-Proszę o jakieś propozycje.
Kupujesz w Castoramie/OBI/Praktikerze taśmę dekarską/bitumiczną i tym wyklejasz drzwi od środka oraz na zewnątrz (poradników w necie nie brakuje - sam napisałem jeden do Ka :fcp4 ). Wygląda to tak:

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Są różne szerokości - ja używałem 15cm x 10m i wystarczyło na parę drzwi oraz klapę bagażnika.
Koszt takiej rolki to ok 50-60zł (zależy od szerokości). Nie daj się nabrać na maty bitumiczne na allegro - to jest właśnie ta taśma (często najszersza) tylko pocięta na kawałki i sprzedawana z dwukrotnym przebiciem.

Cytat:
Napisał adrian2307
Chce też wsadzic jakąs tube do bagażniki lecz nie wiem jak dobrac wzmacniacz pod tubę-bardzo bym prosił żeby ktoś mi wytłumaczył w jaki sposób to zrobic.
PozdrawiamGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie chcesz tuby - chcesz skrzynię. Chyba, że lubisz jak bas jest w promieniu 20m od auta a wewnątrz bliżej nieokreślony łomot.
Napisz jakiej muzyki słuchasz to postaram się pomóc w doborze typu skrzyni (zamknięta, bass-reflex, band-pass) i ile chcesz na to przeznaczyć.