Re: 1.8TD - 15 koni za darmo!
Cytat:
|
Napisał Fordon
T2 pod moja noga jezdzila 1,5 roku na 1.5bara przy ustawieniu street i 1.2 bara na ustawieniu dayli, ostatnio od jakis 3 miesiecy smiga na 1.65, 1.7 bara przy ustawieniu street i 1.45- 1.5 bara przy dayli,przy 1.8 bara skrzynia chrobotac zaczyna, a znajomy z chorwacji ukrecil 4 skrzynie w rok czasu jezdzac na prawie 1.9bara...
Jak dla mnie 1.6-1.7 bara jest spoko bo suszarka dziala i nic sie z nia nie dzieje a nie ma lekkiego zycia to auto (obecnie u kumpla), fakt ze wymiana oliwy i filtrow co 5k km.
Po rozgrzaniu auto lata prawie caly czas na pelnym ogniu, z predkosciami od 90 do 140km/h :fcp18
Czesto tez uczestniczy w streetach wiec, wg mojej opini warunki pracy tego silnika sa dosc hmmm trudne, ale nie wystepuja zadne usterki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdro
|
No właśnie. Co ukręcania, to Ty w fieście masz układ napędowy z fiesty zapewne. A ten z mondeo, w mondeo powinien wytrzymać większe obciążenie... Powiedz mi tylko, co na takie doładowanie mówią tłoki, korby, wał, uszczelka pod głowicą i sama głowica? Nie wylatuje coś w powietrze? Albo jak mój ojciec mówi, nie wychodzi czasem korba bokiem silnika? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Apropo, to słyszałem o pewnym ciągniku ze zdjętym ogranicznikiem obrotów, w którym właśnie korbowód wyleciał bokiem i rozpruł silnik na pół Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.