No to czegoś tu nie rozumiem. Powiem co wiem na ten temat.
Ta kontrolka jest wspólna dla ABS i zaciągniętego hamulca ręcznego (tak jest u mnie).
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W momencie włączenia zapłonu sprawdzany jest system poprawności działania układu ABS. Kontrolka zapala się na parę sekund i gaśnie. Znaczy to że system jest sprawny. Jeżeli nie zgaśnie (lub zapali się w czasie jazdy) oznacza to że system ABS jest niesprawny. Układ hamulcowy będzie działał poprawnie ale bez wspomagania. Jednocześnie jest sygnalizacją zaciągnięcia dźwigni hamulca ręcznego. Jeżeli dźwignia hamulca ręczne nie jest zaciągnięta to kontrolka nie ma prawa świecić.
Jeżeli nie masz ABS nie ma czego testować. Wtedy ta kontrolka jest tylko sygnalizacją zaciągnięcia dźwigni hamulca ręcznego.
A może masz ABS i o tym nie wiesz. Sprawdzić można czy jest podwieszony przy maglownicy. Powinieneś też to wyczuć w czacie nagłego hamowania. W czasie nagłego hamowania, szczególnie na nawierzchni o złej przyczepności, pedał hamulca drga pod nogą nierównomiernie. ABS działa dopiero po osiągnięciu szybkości ok. 30 km/godz. Poniżej tej szybkości drgań raczej nie odczujesz.
Przykro mi ale chyba już więcej nie pomogę. Ja zacząłbym jednak o kontroli przełącznika pod dźwignią hamulca ręcznego. A jeżeli nie to, to trzeba będzie się ?wgryźć? głębiej.