Maćku, więc tak:
byłem, zobaczyłem, pozytywnie się zaskoczyłem i wróciłem. Rocznik '99 szoferka zadbana, paka również, ognisk korozji nie zauważyłem, stan podłużnic od tyłu aż do samego przodu bez pęknięć, pompa mechaniczna. Koników 76, silnik 2,5D (nie TD :fcp2 ). Po tygodniu stania odpalił o dziwo bez problemu, obroty jałowe zdrowe bez żadnych wahań, po przegazowaniu zero dymka, elektryka (światła, lampa na pace, przeciwmgielne itp) bez zarzutu. Zderzak hmmm raczej wykluczam dzwona, z drzwiami faktycznie rygiel, ale wszystko do zrobienia. To tyle co do spostrzeżeń.
Odpowiadam Maćku na Twojego posta:
1. Kupuję go z uwagi na jego rocznik (7 lat młodszy od mojego), wymiary paki (szczególnie wysokość jest istotna), nie posiada EPICa toteż i potencjalnych awarii pod tym względem powinno być mniej. Silnik bez turbo co w sumie mnie cieszy, ponieważ części tańsze.
2. Po oględzinach stwierdzam, że rozwiązuje moje problemy, jako że mój 2,5TD jest już sprawny chcę go odmłodzić (szczególnie blacharka) i sprzedać za przyzwoite pieniążki. Jak pisałem w pkt 1 istotne są wymiary, ale stan techniczny nowego jest lepszy niż u mnie.
3. Faktycznie niezawodność jest tutaj istotna, jednak postanowiłem pozostać przy Transicie, troszkę to sentyment, ociupinka wiedzy (po szkole jaką dał mi 2,5TD nie jestem już taki ciemny :fcp1 ).
Dziękuję Ci za PW. Prawdopodobnie, a raczej na 98% kupię tego JUMBO (chyba że w międzyczasie wskoczy coś fajniejszego). Będę Ci wtedy wdzięczny za rady odnośnie LEDów w zegarach :fcp2 , ale najpierw muszę go kupić i zarejestrować.
A oto mój poczciwy "dziadek" po myjni :fcp2
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.