View Single Post
Stary 03-03-2009, 18:52   #22
danielp
ford::advanced

Model: Sharan MK2
Silnik: 1,9 TDI AUY
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: MK II , KOŁO DWUMASOWE

Cytat:
Napisał torgi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam, gdybym przeczytał cały ten artykuł to bym porównał sobie co jest nie tak , ale nie moge otworzyc reszty stron tylko pierwszą, a tak w ogole to nerwa mam bo kase utopiłem a nie jestem zadowolony do konca . te drgania ....jedyne co jest lepiej to sprzegło -chodzi duzo lepiej po wymianie , ale nie to miałem naprawiac tylko dwumaseGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a tak w ogóle czemu nie moge przeczytac tego artykułu całego tylko pierwszą strone? bo dalej wywala jakis błąd
Faktycznie jest problem z kolejnymi stronami, ja zdążylem jeszcze przeczytać jak było OK. W zasadzie i tak najwazniejsze jest na pierwszej stronie oraz w linku który prowadzi do tego wątku > http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic...er=asc&start=0 , tam z kolei jest "FILMIK ZRYPANEGO KOŁA", ktory to pokazuje koło zachowujące się trochę jak Twoje. Jeśli nie będziesz mógł ściągnąć to daj znać, mam na swoim dysku. Jest tam też opisane "spec narzędzie" do centrowania i wywarcia wstepnego napięcia na sprężynę docisku. Zastanawia mnie czy w naszym silniku konieczne są takie zabiegi, może tu tkwi problem. Jeszcze odnośnie drgan, pewne jest, że jest to jedną z oznak krańcowego zuzycia dwumasy, niegdyś duzo sie o tym naczytalem na forum mondeo, tam potrafi drgać cała buda przy padniętym kole.
Może spróbuj zagadać do piszącego tam Bogumiła, po jego wypowiedziach widać, że doskonale się na tym zna.
Odpowiedz jeszcze prosze czy ustało przynajmniej terkotanie na półsprzęgle i czy silnik już nie talepie przy rozruchu i gaszeniu.

Ostatnio edytowane przez danielp ; 03-03-2009 o 18:55
danielp jest offline   Odpowiedź z Cytatem