Cytat:
|
hmmm, antyreklamę ?? a udowodnisz że to zrobił dealer ( a jak wogóle wygląda poprawna polska pisownia słowa dealer ? ) jeżeli nie ,to będzie to zwykłe oczernianie, i nawet sam diler mógłby Tobie wytoczyć proces o oszczerstwo ........... tak sądzę .
|
hej,
antyreklama?
zwyczajnie, wystarczy, że nie polecę moim klientom, salonu, który wykonuje takie..."dodatkowe usługi" np.
jeden z moich klientów posiada aktywne 33 umowy leasingu na samochody osobowe. w tym roku będzie je wymieniał i zastanawia się nad fokami dla przedstawicieli handlowych i mondkami dla kadry kierowniczej.
wspomniałem mu kiedyś, że mam dobrego dealera forda nie mówiąc jeszcze, który to jest. zawsze można polecić innego dostawcę przed podpisaniem umowy, jeśli nie ten salon to inny. jest ich trochę w całej Polsce. wystarczy???
licząc, że jakaś tam foka kosztuje, no nie wiem.... 54 000 x 27 sztk mamy 1 mln 458 tys zł, 6 x mondeo- 85 000 zł-510 000 zł, razem= 1 956 000zł tys zł. nie wiem dokładnie jaką dealer ma marże, ale przyjmując-np choćby 3%-daje nam ponad 58 000 zł brutto dochodu. a to już całkiem nie mało, prawda???? jeśli jeszcze przyjmiemy klientów moich kolegów i koleżanek, którzy znają moją sprawę....aż strach pomyśleć.... i to wszystko bez jakiegokolwiek złego słowa na dealera.... dostanie jedynie e-maila ode mnie z odpowiednim info jak sprawa będzie sfinalizowana w innym salonie, żeby go szlag trafił!!!!!
nie myślcie sobie, że jestem mściwy. chcę zwyczajnie otrzymać produkt, za który zapłaciłem. nic więcej.
niestety nic na to nie poradzę, że dealer nie potrafi myśleć perspektywicznie i nie chce, nawet po cichu przyznać się do swojego delikatnie mówiąc....zaniedbania.
i pomyśleć, że tylu klientów już tam wysłałem.... nie do wiary!!!!!
pozdrawiam