Cytat:
(...)U mnie również jak u poprzednika w lewej części kokpitu słychac jakieś brzęczenie. Dlatego jak coś sie dowiesz na ten temat to proszę o info Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Martwi na razie mnie tylko spalanie :/ Mam 9,3l/100 km i nie spada juz od jakichś 100km. Mam nadzieje że jak silnik sie dotrze to spalanie się zmniejszy.
Pozdrawiam
|
Dam znać, w poniedziałek mam dostać auto zastepcze a fiesta zostanie w serwisie. Mają ściągnąć jakieś elementy i sprtawdzić co to może być. Trochę głupio, że tyle zachodu z powodu jakiegoś kabelka, ale widzę, że Panowie w serwisie poważnie podeszli do sprawy. Mam tylko nadzieję, że połowy auta nie rozbiorą. Jak na moje odczucie to brzęczy w module wskaźników lub tuż obok, no i tak jak pisałem tylko podczas mocnego przyspieszania, ale też nie zawsze. Zdarza się, że czasem po prostu jest cisza...
Co do spalania to mnie wyszło 7.9 litra po pierwszym tankowaniu (silnik 1.4). Jazda mieszana lecz z przewagą miejskiej. Autem jeżdżę dynamicznie choć nie żyłuję obrotów. Tak czy owak spalanie wydało mi się bardzo duże i też mam nadzieję, że spadnie. Komputer "pokładowy" pokazał mi 7.0l/100km także będzie trzeba go ustawić, ale z tym pojadę jak rzeczywiście silnik się dotrze.
Swoją drogą, mówi się, że silniki w nowych samochodach są już dotarte i że od razu mozna w pełni z nich korzystać. W przypadku fiesty tak nie jest na pewno. Mam zrobione 1100 km i tak przy 600km silnik zaczął pracować tak jak powinien. Zrobił się dynamiczniejszy, chetniej wkręca się na obroty, jest wyraźnie "przyjemniejszy". Także jeśli kupujecie nową fiestę to radzę dotrzeć silnik wg. zaleceń podanych w instrukcji.
Cytat:
|
Prawdopodobnie to dzienne się świecą.
|
Tak to są "dzienne", ale myślałem, że dzienne będą świecić w postaci przygaszonych świateł drogowych, a u mnie świecą normalnie światła mijania. Mam nie-soczewkowe reflektory. Ale ogólnie nie jest to problem. Auto spisuje się bardzo dobrze i cieszy mnie to.
Pozdrawiam!