![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#241 |
FCP member
![]() Imię: Krzysiek
Model: KUGA Mk3 ; VW Golf Mk8.5; Focus Mk3 RS
Silnik: 2.5 PHEV ; 2.0 TDI 150ps; 2.3 EB 350ps
Rocznik: 2022 ; 2025 ; 2017
|
![]()
tak to jest silnik z PSA.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 11-09-2006
Model: S-MAX
Silnik: 1,6 EcoBoost
Rocznik: 2011
|
![]()
Pytanie do tych, którzy już są szczęśliwymi posiadaczami fiesty...
Czy możecie podać ile kosztowało was ubezpieczenie i gdzie je nabyliście oraz o jakiej wartości auto ubezpieczaliście i w jakim mieście? Jeśli macie jakieś zniżki i to było istotne dla polisy to bardzo proszę o info (jeśli są inne istotne dla polisy fakty i nie sprawi to kłopotu również poproszę o info). Chciałbym spróbować znaleźć najlepszą i rozsądna polisę (AC+OC) dla Fiesty. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam PRo.
Logar 4. / Wawa Fiesta 2009, 1.6L Duratec-16V Ti-VCT Ford S-MAX 1,6 EcoBoost 2011 Ostatnio edytowane przez logar4 ; 16-06-2009 o 15:46 |
![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
![]() Zarejestrowany: 20-02-2007
Model: Honda Accord Tourer
Silnik: 2.0
Rocznik: 2009
|
![]()
4.25% za pakiet Ford Alianz (współwłaściciel - 50% znizki u drugiego ubezpieczyciela)
![]() |
#244 |
![]() Zarejestrowany: 28-02-2007
Model: Fiesta
Silnik: 1.4 PB
|
![]()
Witam!
Byłem dziś odebrać dokumenty do rejestracji nowej fiesty, obejrzałem sobie zamówiony przeze mnie eglemplarz i jedna rzecz wzbudziła mój niepokój. Mianowicie, miałem mieć zamontowane kurtyny powietrzne wraz z poduszkami bocznymi i kolanową. Naszywki na fotelach są, ale nie zauważyłem żadnych napisów na słupkach A i słupkach środkowych świadczących i montażu kurtyn. Czy ktoś Was ma fiestę z kurtynami, czy na środkowych słupkach powinna być jakaś informacja o kurtynach? Sprzedawca twierdzi, że są... gdzie mogę jeszcze sprawdzić czy kurtyny są zamontowane? Pozdrawiam, Marek |
![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
![]() Zarejestrowany: 20-02-2007
Model: Honda Accord Tourer
Silnik: 2.0
|
![]()
sprawdź VIN
![]() |
#246 |
|
![]()
Tylko jak go rozszyfrować? Jutro mam odebrać auto... wpadło mi do głowy jeszcze jedno rozwiązanie. W Focusie w lewym-dolnym rogu przedniej szyby był podany numer VIN wraz z liczbą poduszek zamontowanych w aucie. Zapomniałem tego sprwdzić, o ile jest taka tabliczka w Fieście.
Ostatnio edytowane przez mancat ; 25-06-2009 o 22:51 |
![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
FCP member
![]() Imię: Krzysiek
Model: KUGA Mk3 ; VW Golf Mk8.5; Focus Mk3 RS
Silnik: 2.5 PHEV ; 2.0 TDI 150ps; 2.3 EB 350ps
Rocznik: 2022 ; 2025 ; 2017
|
![]()
w mondziaku sa oznakowane, nie wiem niestety jak to wygląda we fieście ale wydaje mi sie ze tez powinny byc, ja bym sie wstrzymał z odbiorem i dowiedział jak sprawdzić czy sa bo jeszcze sie okaże ze nie ma i potem same problemy
|
![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
|
![]()
Kurcze, szczerze mówiąc nie mogę sobie pozwolić na dłuższe bycie bez auta. Jeśli okaże się, że tych kurtyn nie ma to trudno, będą musieli zwrócić dopłatę do kurtyn i tyle...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
|
![]()
Auto odebrałem. Kurtyny powietrzne oznaczone są napisem "airbag" na wieszakach na ubrania w tylnej części, za słupkiem środkowym, ponadto montaż kurtyn wiąże się z brakiem rączek nad drzwiami.
Generalnie auto jeździ świetnie, choc silnik (1.4) nabiera wigoru powyżej 3000 obr/min. Fajne siedzenia, dobre wykończenie i wyciszenie wnętrza. Podstawowe audio z czterema głośnikami to nie najlepszy wybór.... Jedynymi wadami jakie zauważyłem są: brzęczący dźwięk pojawiający się przy mocnym dodaniu gazu, dochodzący z okolic lewej kratki wentylacyjnej. Dźwięk jest na tyle wkurzający, że jutro koniecznie musze umówić wizytę w serwisie... Brzmi to jak poluzowany kabelek.. Pozatym co do samego wykonania auta nie mam żadnych zastrzeżeń. Skrzynia i sprzęglo działają cicho, żadnych wibracji z okollic wydechu, elementy nadwozia spasowane są co do milimetra. A druga sprawa/zastrzeżenie to fakt, że nie działają światła "dzienne", czyli światła drogowe świecące z mniejszą mocą. Zawsze palą się światła mijania. Wyjaśnię to ze sprzedawcą. Mimo tych dwóch niezgodności jestem z auta bardzo zadowolony. :-) Pozdrawiam! |
![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 16-07-2009
Silnik: 1.25 Benzyna
|
![]()
W związku z tym, że to mój pierwszy post witam wszstkich bardzo serdecznie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W zeszłym tygodniu odebrałam swoja wymarzoną Fiestę. Jako że szukalam autka prawie tylko do jazdy po mieście zdecydowałam się na silnik 1.25 82 KM, benzyna. Mam przejechane na razie 300 km po mieście i myślę, że taka moc w zupełności wystarcza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Służbowo jezdżę Mondeo 155 KM więc trudno się przyzwyczaić bo Fiesta niestety sie tak nie zbiera Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. U mnie również jak u poprzednika w lewej części kokpitu słychac jakieś brzęczenie. Dlatego jak coś sie dowiesz na ten temat to proszę o info Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Martwi na razie mnie tylko spalanie :/ Mam 9,3l/100 km i nie spada juz od jakichś 100km. Mam nadzieje że jak silnik sie dotrze to spalanie się zmniejszy. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
2012 , benzyna , fiesta , fiesta mk7 , info , nowa fiesta , użytkowanie |
|
|