Cytat:
|
No to pojechales po bandzie.Praw fizyki nie oszukasz.Opona jest jedynym lacznikiem ponad tony blachy z asfaltem. i nechodzi tu tylko o sama szerokosc.Wysokosci opony ma tak samo kolosalne znaczenie.
|
Praw fizyki nikt nie oszuka, ale twierdzenie, ze szersza i niższa opona będzie lepsza w każdych warunkach to po prostu bzdura. Widać to nawet w sporcie. Po suchym asfaltowym torze jeździ się na szerokich slickach, a w zimowych rajdach na bardzo wąskich oponach z kolcami.
Cytat:
|
Przyklad?Zakret ktory przejezdzalem "normalnie" po wymianie na 16"-tki raptownie zrobil sie za waski.A opony jedne i drugie mam tej samej firmy.Stan opon tez jest podobny(okolo 6mm)Wiec kto tu dorabia teorie?
|
No oczywiście Ty dorabiasz... Napisałem przecież, że 225/40/R18 będą lepsze na suchym równym asfalcie co ma znaczenie szczególnie przy dużych prędkościach. To oczywiste. Jednak w innych warunkach będą zazwyczaj gorsze, a te inne warunki w Polsce zdecydowanie przeważają. Dlaczego skupiasz się na lepszej przyczepności na suchym równym asfalcie, a pomijasz przyczepność w koleinach wypełnionych wodą?
Poza tym zastanawiam się jak Wy robicie te testy w których na 16" prawie wypadacie z zakrętów, bo mi się to jakoś nie zdarza, chyba prędzej wypadłbym przez okno z powodu bocznego przeciążenia niż z zakrętu na suchym asfalcie...
Kolejna sprawa to idiotyczne zalecenia dotyczące ciśnienia w instrukcji, w mojej wyczytałem, że powinien pompować bodaj 2,2. Przy takim ciśnieniu nie da się jeździć, opony piszczą na co drugim zakręcie. Sensowne ciśnienie to 2,5-2,7.
Cytat:
|
Na bezpieczenstwie swoim i swojej rodziny nigdy nie oszczedzalem i oszczedzac nie bede.
|
Jakie masz opony?
Cytat:
|
Juz kiedys pisalem,jak kogos nie stac na utrzymanie auta to po jasna cholere go kupil?Bo sasiad mia?
|
Zauważyłem, że tyczy się to raczej przewymiarowanych felg. Czasem z ciekawości patrzę jakie gumy mają ludzie ponaciągane na te błyszczące 18". Zwykle jakieś kiepskie...