View Single Post
Stary 16-10-2009, 23:24   #642
grzesh
ford::beginner

Model: Galaxy
Silnik: 1.9 TDI 110KM AFN
Rocznik: 1998
Domyślnie Odp: Dogrzewacz

Cytat:
Napisał radzioradzio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
witam

Czy dogrzewacz D5WZ zapamiętuje błędne starty i je zlicza czy jak normalnie odpali
to się resetują na zero?

Oryginalnie mam D3WZ ale nie działa. Zakupiłem komplet z pompką ale D5WZ założę dodatkowo pompkę wody z opóźnionym wyłączaniem przez przekaźnik zwłoczny.
Mam jeszcze pytanko.
W instalacji oryginalnej mojego forda mam na pin 5 podprowadzony kabelek. Czy możliwe że będę mógł go testować Vagiem z gniazda diagnostycznego.??
Witam
Nie wiem jak dokładnie działa D5WZ, ale przy D3WZ prawdopodobnie się kasują po normalnym odpaleniu przynajmniej ja u siebie zaobserwowałem takie zjawisko ale na programatorze, aktualne błędy mi pokazuje (tzn. kody błędów). Ale po normalnym odpaleniu tych błędów nie mam w pamięci (możliwe że mam źle podłączony programator i dlatego nie pamięta).

jeśli chodzi o odczyt z gniazda diagnostycznego to też nie sprawdzałem czy dochodzi tam przewód diagnostyczny dogrzewacza (bo to w MK1 coś nie działa), ale jak się podepniesz bezpośrednio pod wtykę pieca to powinieneś odczytać błędy Vagiem(też jeszcze tego nie sprawdzałem bo już mi programator pokazuje błędy).

Mogę się mylić ponieważ dopiero się uczę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i pewnie inni wiedzą lepiej, więc także chętnie poczytam innych opinie.

Ostatnio edytowane przez grzesh ; 17-10-2009 o 08:49
grzesh jest offline   Odpowiedź z Cytatem