Napisałem, że się mylisz w sensie, że do sprawdzenia tego nie musi się prędkość zmieniać. A +0V napisałem dlatego, żeby potomni wiedzieli, że chodzi o kabel sygnałowy, bo nie każdy zrozumie, że 0V to nie to samo, co masa (przypominam, że wg niektórych szkół masę oznacza się właśnie przez '0').
A odróżnię je w ten sposób (oczywiście na wyłączonym silniku tylko można to sprawdzić): mam miernik, który wykrywa zwarcia. Np. jak zetknę ze sobą dwa przewody miernika, to zrobi piiiip. Miasa, to masa, więc jeden przewód z miernika daję w dowolne miejsce do masy, a drugim dotykam do poszczególnych przewodów. Jak zrobi biiiip to znaczy, że ten przewód jest masą. Wtedy zostają nam już tylko dwa przewody do sprawdzenia. Przestawiasz miernik na mierzenie prądu stałego (DC 20V) i jeden przewód łączysz z masą, a drugi z jednym z dwóch pozostałych przewodów wychodzących z czujnika. Odpalasz auto i jeśli pojawi się +12V, to znaczy, że jest to przewód zasilający, a jeśli nie, to jest to przewód sygnałowy.
Proste?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.