Temat: [Galaxy 2000-2006] Wymiana uszczelki pokrywy zaworów
View Single Post
Stary 03-12-2009, 14:18   #6
amocox
ford::average

Model: Galaxy
Silnik: 1.9 TDI
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Wymiana uszczelki pokrywy zaworów

Cytat:
Napisał j_olkowski Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Byłem w Intercarsie i serwisie forda, porównałem obie uszczelki i wydają się być identyczne.
Jutro próba ognia więc sprawdzimy czy zamiennik zs 40 zeta z intercars podejdzie i dam znać.

Pozdro Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ta uszczelka prawdopodobnie jest zła.Wiem bo też chciałem wymienić i są dwa rodzaje: wyższa i niższa. Wyższej nie ma jako zamiennik, a niższa jest dostępna. Ja mam silnik AUY i mam wyższą co okazało się po rozebraniu, a że zamontowana była niższa to własnie się pocił i chlapał. Wymieniłem na wyższą - oryginalną i jest cacy. Ta co jest w Intercarsie jest na pewno niższa. No chyba ,że u Ciebie jest już taka przewidziana to masz kłopot z głowy.
Wyższa powinna wchodzić w kanał pokrywy ok. 8-9 mm.
Troszke zagmatwałem ale chyba do ogarnięciaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdro,

Ostatnio edytowane przez amocox ; 03-12-2009 o 14:21
amocox jest offline   Odpowiedź z Cytatem