Jak rozumiem masz na myśli problem ze złączem ciśnieniowym na pompie?
Na obrazku śruba "16"
Nie wiem jak to wygląda w środku. Podejrzewam, że dociągając śrubę powoduje ona zaciskanie rurki na jakimś kołnierzu. Albo jakiegoś kołnierza na rurce. Jeżeli tak jest to ja osobiście poszukałbym nowej śruby (masz jej numer FINIS na obrazku: 6742740, wg numeracji Forda: F33C 3F656 BA) a rurkę obciął o centymetr, żeby nie była nadgnieciona. Oczywiście będziesz musiał poprawić troszkę mocowanie przy śrubie 13 ale to już mniejszy problem. Po zmontowaniu sprawdź, żeby o nic nie ocierało. Bo będą za kilkadziesiąt tys km problemy z tego. Wiem coś o tym ze swojego poprzedniego Mondeo Mk2
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .
Ale wcześniej dokładnie obejrzyj to, bo nie widziałem więc nie biorę odpowiedzialności za mój pomysł
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .
I następnym razem zastanów się jaki nadajesz temat w wątku. Zastosuj się do zasad panujących na forum, poprawiłem tym razem. Następnym cały temat zniknie.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.