Temat: [Galaxy 2000-2006] Diagnostyka VAG
View Single Post
Stary 06-01-2010, 21:19   #298
Easy-rider
ford::beginner

Imię: Robert
Model: Ford Galaxy Style
Silnik: 2,8 V6
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Diagnostyka VAG

Witam wszystkich
Jestem świeżym, bo od października ubiegłego roku, posiadaczem galaxy wersja style 1,9 TDI z 99 roku. Poprzedni właściciel wymienił rozrząd, świece żarowe w silniku i w dogrzewaczu (podobno jakiś warsztat mu to robił). Na temat świecy w dogrzewaczu nawet nie wiedziałem, o czym mówił, ale jak wymienione to dobrze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Teraz nastała zima i spore przymrozki. W moim aucie też.
Cytat:
Napisał Easy-rider Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oj kolego takiej „plaży” w samochodzie tylko pozazdrościć. Wczoraj po 22 wracałem z pracy, na zewnątrz -19 stopni. Po przejechaniu 50 km nawet kurtki nie rozpiąłem, szyby nie odmarzły (oprócz przedniej). Wskazówka temperatury lekko drgnęła ku górze. Jestem świeżym posiadaczem Galaxy Style 1,9 TDI 90 KM 1999 rok i nie znalazłem jeszcze książki serwisowej do tego auta, więc nawet nie wiem gdzie ten dogrzewacz, czy go mam w ogóle. Jak koledzy w postach pisali zacznę od sprawdzenia termostatu i może jakąś dyktę przed chłodnicę postawię, a potem zobaczymy.
Ciepełka życzę i pozdrawiam.
Cytat:
Napisał Easy-rider Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zgadzam się z tobą RafałB. Właśnie otrzepałem się ze śniegu. Na allegro znalazłem jak taki dogrzewacz wygląda i na tym forum gdzie go mam szukać. Opaliłem silnik, temperatura zewnętrzna -4 stopnie, więc powinien się załączyć. A tu cisza. Pompka paliwa nie "tyka" a z rurki wylotowej dogrzewacza żaden dymek. Więc muszę poszukać jakiś warsztat w obrębie Skierniewic, który mi to naprawi. Silnik chodził jakieś 10 minut, w komorze zrobiło się ciepło a chłodnica była nadal zimna, więc termostat chyba sprawny. Tak sądzę. Poczytam o dogrzewaczu. Pozdrawiam i ciepełka życzę.
Pomału zaczynam ogarniać to forum, ale tematy o dogrzewaczach (już kończę czytać) i o tej diagnostyce są kolosalnej wielkości. Wcześniej miałem eskorta i nie było takich problemów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Ale do tematu. Sam postaram się uporać z tym problemem i nie dam mechanikom zarobić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., chyba !!.
Na 100 % już wiem że dogrzewacz u mnie nie chodzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i dlatego tak jest w aucie zimno. Postanowiłem więc, od zakupienia przewodu do diagnostyki. Praktycznie już wszystkie programy ściągnąłem typu vag o których była mowa na forum, ale nie wiem jaki kabel mam kupić. W tym temacie forumowicze pisali o różnych kabelkach ale jaki będzie odpowiedni do mojej galaktyki ??. Stefano pisał że ta wtyczka w przypadku MK1 jest gdzieś za popielniczką. Zdemontuję wszystko i znajdę. Ale czy pewne jest to że Vag połączy się z moim autem ??, gdyż na forum o dogrzewaczach ktoś pisał że MK1 się nie łączy i nie znajdę tam informacji o dogrzewaczu, tylko profesjonalny serwis pomoże. Jeśli to prawda to z diagnostyką dam sobie spokój i od razu biorę się za wykręcanie piecyka.
Pozdrawiam i ciepełka życzę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Easy-rider jest offline   Odpowiedź z Cytatem