Cytat:
|
Panowie u mnie dogrzewacz działa ale cały czas jadę 30km i cały czas pracuje. Wolniej cyka paliwo ale pracuje.
Dzisiaj sprawdziłem rano temperatury jak pisał Stefano.
I tak
W dogrzewaczu
-10 stopni
-7 na żółto wskaźnik chyba powietrza
-8 na niebiesko wskaźnik chyba silnika
W bloku danych silnika
-6,3st. temp. powietrza
-7,2st. temp. silnika
-6,3st. temp. paliwa
w bloku licznika
licznik temper. +50 st
rozumiem że
1.czujnik temperatury od licznika do wymiany??
2. Jeśli nie mogę zagrzać silnika do temp. pow 85st i cały czas dogrzewacz chodzi mam walnięty termostat.?? ( na postoju przy załączonym dogrzewaczu ja właczę dmuchawy to temperatura spada gwałtownie nawet do 68st. To samo jak jadę)
|
Dogrzewacz jest zaprojektowany tak by do temp ok 75 stopni pracować na pełnych obrotach, po przekroczeniu jej do temp ok 87 stopni pracuje na wolniejszych obrotach, a ponad 87 stopni powinien się wyłączyć. Podałeś pomiary przy zimnym silniku poda również pomiary przy rozgrzanym szczególnie z silnika -->08 wpisz tam grupę 007 i odczytaj pomiar z 4 okienka po czym porównaj go z odczytem z bloku Instruments (017)--> 08 wpisz grupę 03 i okienko pierwsze. Powinny być one w miarę równe. Co zaś do włączenia dmuchawy na postoju i spadku temp jest to normalneprzecierz nagrzewnica to taka mniejsza chłodnica.
Teraz napisze jak było u mnie dodam że jestem właśnie po wymianie termostatu. Samochód użytkowałem i nie wyglądało nic na to by termostat był uszkodzony (przecież TDi ciężko się nagrzewają
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) . Po przeczytaniu sposobu Stefano na sprawdzenie termostatu pomyślałem że to przecież chwilka i zrobiłem to. Pierwsze na zimnym i tu wskazania różniły sie ok 0,5 stopnia, a później na ciepłym. Przejechałem samochodem ok 15 km z włączonym piecykiem temp na liczniku 90 stopni i jakie było moje zdziwienie gdy czujniki pokazały 72 stopnie ;> Wyłączyłem dmuchawy a temp wzrosła zaledwie do 76 stopni. Dzisiaj by się jeszcze upewnić zadzwoniłem do Janusza (czytaj Stefano) i telefonicznie doszliśmy do tego że termostat do wymiany. Pojechałem więc do mojego kolegi który jest mechanikiem i przedstawiłem mu sytuację. Dodam że to dobry kolega i użycza mi kluczy, kanału i nawet swojej pomocy gdy jest potrzebna, ale gdy powiedziałem że chce wymienić termostat odradził mi. Znów niepewność i znów pomiary dodatkowo oprócz pomiarów vagiem ściągłem górną osłone silnika i okazało się że termostat otwierał sie przy ok 74 stopniach co potwierdził ciepły przewód ten od termostatu. Pojechałem do sklepu by kupić termostat i znów odradzanie wymiany, ale postawiłem na swoim kupiłem Wahlera za 32 zł wymieniłem iii...... Teraz otwiera się on przy 87.6 stopniach
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. więc wniosek jeden stary był zepsuty. Silnik szybciej łapie temp piecyk wyłącza sie a nie chodzi na zmniejszonych obrotach.
Koszt:
32 zł termostat
9 zł litr płynu chłodzącego ( niestety troszkę mi się wylało)
Czas pracy ok 3 godzin że sprawdzeniem nowego termostatu w wodzie i sprawdzenie termostatu po wymianie.