View Single Post
Stary 08-03-2010, 23:20   #64
1olek
FORD|ZAWODOWIEC

Model: MKII Ghia / MKIII ZETEC
Silnik: 2.5 V6 / 1.8
Rocznik: 1997 / 2002
Domyślnie Odp: Instalacja tempomatu w TDCI - opis {mondeo}

Cytat:
Napisał frey66 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
na schemacie od ,,bluebob'' z czujnika zielonego (152) -2 jest połaczona z 3 czujnika czarnego (49) ( w tym miejscu był i jest juz jeden przewód) , 1 z czujnika zielonego(152) jest połaczona z 9 oznaczenie (150) ( co to jest ??RYSUNEK), 1 czarnego czujnika(49) jest połaczona z 3 czerwonego czujnika(153) , 1 czerwonego (153) połaczona jest z 4 oznaczenie 150 ( co to jest przekażnik ? gniazdo ?)
Mam nadzieję że dobrze kombinuje i taka wiązka powinna być do czujników chciaciaz nie bardzo wiem gdzie podłączyć te przewody 4,9 z (150) i 9 ( )?
1 czarny- 3 czerwony
3 czarny - 2 zielony i 9 co to jest 9 (150)?
1 czerwony - 4 co to jest - ? (150)
1 zielony - 9 co to jest ( )
Dobrze , dobrze ? - bluebob zerknij
Widze ze moj schemat zyje na forum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. dotyczy on benzyny nie Diesla, 150 o ktore pytasz jest to serwo tempomatu montowane tylko i wylacznie w benzynie, ono ciagnie za linke i steruje przepustnica, w dieslu to nie wystepuje bo tam wtryskiem paliwa steruje komputer i w dieslu serwa tempomatu nie ma (oznaczenie na schemacie 150). Co do czesci schematu z kierownicy do skrzynki bezpiecznikowej w dieslu i benzynie pewnie jest tak samo ale reszta juz raczej nie. Co do tej kontrolki na zegarach mam inny schemacik, i tam pisze ze w dieslu jest podpieta do engine control module.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez 1olek ; 08-03-2010 o 23:27
1olek jest offline   Odpowiedź z Cytatem