View Single Post
Stary 12-03-2010, 22:20   #1206
Stefano
ford::expert

Imię: Janusz
Model: VW Sharan
Silnik: 1,9 TDI, AUY, 115 PS
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Dogrzewacz

Cytat:
Napisał wojteksz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
witam .dzwoniłem dzis do motomarketu za czesciami do dogrzewacza ,ale niestety nie maja .czy ktos sie orientuje ile kosztuje czujnik temperatury do dogrzewacza D5WSC i gdzie go moge kupić poza aso.wywala bład 60 na wyswietlaczu.czyli czujnik temperatury serwis twierdzi ze całkiem padniety.pozdrawiam
A co masz dogrzewacz wyjęty i jestes pewen, ze ten czujnik jest walniety? Bo jak chcesz to mogę jutro zmierzyć jaka jest własciwa rezystancja takiego dobrego czyjnika, przy np, 0 stopni i ci podam, abys sobie mógł porównać ze swoim, OK?

Cytat:
Napisał krzyspvfr Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Panowie, takiej jazdy jak ja teraz to chyba nie miał nikt Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
............
Ktoś ma jakiś pomysł, czemu do cholery to ****o startuje przy wyłączonym silniku? i czemu nie działa jak podam mu na stałe +12V? Przyznam, że już mi wszystko opada i mam powoli tego ustrojstwa serdecznie dosyć :/
Wydaje się, żer masz problem ze swoim przełacznikiem I-0-II.
Wypnij wtyczkę od pieca i sprawdź w gnieżdzie tym co wychodzi zprogu auta jakie masz napęcia na pinie 6, czy 7, a nie ten idzie do zegara, bo to D5WS, przełączająć twój przełącznik, bo moze tu coś jest poknocone.
1 - na czujnik temperatury /zewn./
2 - na pin nr 6, kostki dogrzewacza / srodkowy /
3 - zasilanie z zewnatrz +12, /zewn. /,......ale po stacyjce, a ty masz moze z pinu nr 1 dogrzewacza, gdzie jest + 12 V /na stale /????

Może ci startować na postoju własnie dlatego , ze ma może przypatkiem to podłaczenie z przełacznika idzie ci na pim nr 7, gdzie zegar???? Miernik i do dzieła !
Cytat:
Napisał sp4jkk Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No właśnie ja mam problem bo nie mogę się podłączyć do dogrzewacza moim kabelkiem. Miałem wymianę sterownika i po wymianie już nie mogę. Serwisant powiedział, że tak może być.
Natomiast miałem już dwa razy sytuację, że piecyk chodził i nagle cisza się zrobiła i chmura białego dymu. Podejrzewam, że przerwanie płomienia (bo było słychać tylko wentylator jak chodził na pełnych obrotach i nie miał zamiaru zwolnić, jakby nie wiedział, że jest usterka) i ta chmura to niespalona ropa. Na dniach podjadę do mechanika niech patrzy, bo przecież jest gwarancja i zapytam jeszcze raz o VAG.
Spróbuj się połaczyć przy właczonym silniku.

Cytat:
Napisał Grzechu21 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam wszystkich
Mam wielki problem. w Moim Fordzie Galaxy 1.9TDi nie działa dogrzewacz, prawdopodobnie czujnik temp. i teraz wielka prośba czy mógł by ktoś zrobić zdjęcie czujnika dogrzewacza, gdzie on się znajduje, bo szukałem już wszędzie i nie mogę znaleść. :/

a i jeśli nie ma podłączonego pina chyba 5 od diagnostyki do dogrzewacza to nic nie da podłączenie interfejsu żeby sprawdziać co jest nie tak.
Pozdr.
Masz nizej czujniki, a pin 5 musi byc podpięty do diagnozy, to oczywiste !
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg czujniki D5Wxx.JPG (41.1 KB, 157 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez Stefano ; 12-03-2010 o 23:15
Stefano jest offline   Odpowiedź z Cytatem