Cytat:
|
witam .dzwoniłem dzis do motomarketu za czesciami do dogrzewacza ,ale niestety nie maja .czy ktos sie orientuje ile kosztuje czujnik temperatury do dogrzewacza D5WSC i gdzie go moge kupić poza aso.wywala bład 60 na wyswietlaczu.czyli czujnik temperatury serwis twierdzi ze całkiem padniety.pozdrawiam
|
A co masz dogrzewacz wyjęty i jestes pewen, ze ten czujnik jest walniety? Bo jak chcesz to mogę jutro zmierzyć jaka jest własciwa rezystancja takiego dobrego czyjnika, przy np, 0 stopni i ci podam, abys sobie mógł porównać ze swoim, OK?
Cytat:
Panowie, takiej jazdy jak ja teraz to chyba nie miał nikt Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
............
Ktoś ma jakiś pomysł, czemu do cholery to ****o startuje przy wyłączonym silniku? i czemu nie działa jak podam mu na stałe +12V? Przyznam, że już mi wszystko opada i mam powoli tego ustrojstwa serdecznie dosyć :/
|
Wydaje się, żer masz problem ze swoim przełacznikiem I-0-II.
Wypnij wtyczkę od pieca i sprawdź w gnieżdzie tym co wychodzi zprogu auta jakie masz napęcia na pinie 6, czy 7, a nie ten idzie do zegara, bo to D5WS, przełączająć twój przełącznik, bo moze tu coś jest poknocone.
1 - na czujnik temperatury /zewn./
2 - na pin nr 6, kostki dogrzewacza / srodkowy /
3 - zasilanie z zewnatrz +12, /zewn. /,......ale po stacyjce, a ty masz moze z pinu nr 1 dogrzewacza, gdzie jest + 12 V /na stale /????
Może ci startować na postoju własnie dlatego , ze ma może przypatkiem to podłaczenie z przełacznika idzie ci na pim nr 7, gdzie zegar???? Miernik i do dzieła !
Cytat:
|
No właśnie ja mam problem bo nie mogę się podłączyć do dogrzewacza moim kabelkiem. Miałem wymianę sterownika i po wymianie już nie mogę. Serwisant powiedział, że tak może być.
Natomiast miałem już dwa razy sytuację, że piecyk chodził i nagle cisza się zrobiła i chmura białego dymu. Podejrzewam, że przerwanie płomienia (bo było słychać tylko wentylator jak chodził na pełnych obrotach i nie miał zamiaru zwolnić, jakby nie wiedział, że jest usterka) i ta chmura to niespalona ropa. Na dniach podjadę do mechanika niech patrzy, bo przecież jest gwarancja i zapytam jeszcze raz o VAG.
|
Spróbuj się połaczyć przy właczonym silniku.
Cytat:
|
Witam wszystkich
Mam wielki problem. w Moim Fordzie Galaxy 1.9TDi nie działa dogrzewacz, prawdopodobnie czujnik temp. i teraz wielka prośba czy mógł by ktoś zrobić zdjęcie czujnika dogrzewacza, gdzie on się znajduje, bo szukałem już wszędzie i nie mogę znaleść. :/
a i jeśli nie ma podłączonego pina chyba 5 od diagnostyki do dogrzewacza to nic nie da podłączenie interfejsu żeby sprawdziać co jest nie tak.
Pozdr.
|
Masz nizej czujniki, a pin 5 musi byc podpięty do diagnozy, to oczywiste !