Temat: [Fiesta 2008-2012] Nowy Ford Fiesta,co sadzicie
View Single Post
Stary 17-03-2010, 19:44   #540
mancat
ford::advanced

Model: Fiesta
Silnik: 1.4 PB
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Nowy Ford Fiesta,co sadzicie

Cytat:
Napisał jwyszo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki za wyjaśnienie - kupując Fiestę byłem przekonany że nie będę miał tej funkcji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak sobie teraz myślę, że chyba też mam 3-liniowy wyświetlacz, ale na jednej z linii są wskazania temperatury zewnętrznej, a reszta jest tak jak opisałem... Problem w tym, że nie chce mi się iść do auta sprawdzić... ;-)

Cytat:
Napisał Ford-fan Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
(...)A tak w ogóle, to do dupy z tymi wskaźnikami - prędkościomierze zawyżają realną prędkość, a teraz jeszcze piszesz, że komp zaniża spalanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I to ma być technika XXI wieku ???!!! Proste przyrządy, a takie odchyły Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pzdr.
No właśnie dlatego, że sposób pomiaru jest prosty powstają odchyły. Z tego co wiem to komputer liczy spalanie opierając się na czasie otwarcia zaworów podających paliwo. Pytanie na ile wskazania są dokładne.

Cytat:
Napisał Ford-fan Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
(...) natomiast słyszałem od kumpla, co ma nowego Mondeo, że teraz już silniki w nówkach są dotarte w fabryce i nie wymagają już docierania(...)
Pzdr.
Silniki nie są "docierane" w fabryce. Chodzi o to, że w większości samochodów silniki są produkowane z taką dokładnością, że nie potrzeba typowego docierania. Czyli ograniczania obrotów, dolewania oleju itp. Aczkolwiek instrukcja obsługi wyjaśnia tę kwestię w następujący sposób: "Unikaj zbyt szybkiej jazdy przez pierwsze 1 500 km. Zmieniaj często prędkość i wcześnie włączaj wyższy bieg. Nie przeciążaj silnika." Ja po prostu na początku korzystałem z bardzo wysokich obrotów tylko gdy było to konieczne. Ale nie było też tak, że zmieniałem bieg na wyższy przy 2500 obr/min. Po prostu spokojna, zrównoważona jazda.

Ostatnio edytowane przez mancat ; 17-03-2010 o 19:50
mancat jest offline   Odpowiedź z Cytatem