Temat: [Fiesta 2008-2012] Nowy Ford Fiesta,co sadzicie
View Single Post
Stary 06-04-2010, 23:31   #702
Ford-fan
ford::average

Model: Fiesta 7. generacji :)
Silnik: 1.6 non-diesel ;)
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Nowy Ford Fiesta,co sadzicie

Cytat:
Napisał caligator Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chwilowego spalania mi nie pokazuje (pewnie wynik tego że mam dwuliniowy wyświetlacz komputera)... co do spalania to może liczy się dobre dotarcie auta?? ja przyznam szczerze, jeździłem bardzo spokojnie do 1500km od czasu do czasu gazując lekko...

ojciec ma golfa V 1.6 105km benzynę i spala mu średnio o 1 litr więcej ode mnie przy takiej samej jeździe... potwierdzone tankowaniem...

co do moich odczuć to gdy się chce jechać mega oszczędnie to jest możliwe osiągnięcie 5l/100km (wyłączamy klimę oszykurnawiścieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)... gdy się ciśnie (jak ja dzisiaj na a4) to i 10,5l/100 komputer pokaże (160 - 200 km/h)... wszystko zależy od kierowcy, zmiany biegów, hamowaniu na biegu itd... dlatego każdy będzie miał troche inne spalanieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

dodam jeszcze tylko że w mieście spala mi więcej niż wartości podane przez producentaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

P.S. Wiecie może coś więcej o rzekomych podłokietnikach do nowych fiest w salonach? bo ktoś tam coś wcześniej o tym wspominał...
Dzięki, tak uparcie pytałem o te wysokie prędkości z ciekawości, ale w podróżnej i tak nie zamierzam przekraczać max.150-155 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A w mieście, jak widać, poniżej 8l/100 się raczej nie da zejść, no chyba że latem bez klimy i korków Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A podłokietnik faktycznie by się przydał, ale nawet w pakiecie Platinium lub individual go nie dają Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A mają jednak dawać w nowych Fi ?
Pzdr.

Ostatnio edytowane przez Ford-fan ; 06-04-2010 o 23:46
Ford-fan jest offline   Odpowiedź z Cytatem