View Single Post
Stary 22-04-2010, 13:17   #23
Leonzaw
ford::advanced

Model: Mondziak MKIV Titek
Silnik: 2,0 DURATEC
Rocznik: 06.2008
Domyślnie Odp: "przełącznik" pod gazem po pierwszym uruchomieniu

Cytat:
Napisał Quasi123 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A przy okazji małe pytanko do Leonzaw jeśli można, jako że ja podobnie jak Ty śmigam po Wrocku, to byłbym Tobie wdzięczny gdybyś pochwalił się ile po mieście spala Twoje cudo. Ja nie mogę zejść teraz poniżej 12,5l (w zimie 13,5l) na 100 km. Fakt, że robię krótkie 10 km przeloty często w korkach, ale mimo wszystko trochę dużo i to bez żyłowania silnika. Pozdr.
.
Wiesz co ja sporo śmigam w trasach ale jeżeli mam tylko po mieście, to faktycznie tyle mi pali ... już jakiś czas temu w innym poscie pisałem z jednym z usserów, który pisał że spalanie ma coś poniżej 8l (jeżeli dobrze pamiętam), że wg mnie to niemożliwe ... pamiętaj to jest wielkie ciężkie auto, no ruszając je co chwilę silnik musi trochę spalić no nie ma siły ... u mnie mniej więcej wygląda to tak:

miasto (korki, światła) - 12-13l - w zimie grzeje sie dłużej, ale latem znowu klima

trasa (bardzo spokojna jazda, ale nie zawalidroga Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) - 9-10l
trasa (autostrada 160-180km) - 12-14l w zależności ile aut jest na drodze

Cytat:
Napisał Kipa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie ma szans na niskie spalanie w takich warunkach .... Mnie w mieście pali 10 l/100km (teraz nie miałem dalszych tras i prawie pół baku wypaliłem z taką średnią), choć całą moja średnia jest dość niska, ale większość to dalsze trasy.
wg mnie Bytom jest bardzo podobny do Wrocka, nie wiem jak Ci sie udaje w mieście do 10l zejść ... a już ze średnią to mnie powalasz bo to oznacza że jeżeli w mieście nawet masz 10 to na trasie musisz schodzić poniżej 7l ... taki wynik to chyba diesle nie mają

Cytat:
Napisał Kipa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jazda na odcinku 10 km to się dopiero silnik zagrzeje - czyli prawie cały czas na ssaniu, jak do tego dołożymy miasto, czyli ciągle na niskich biegach - dużo spalisz, mało ujedziesz.
no bez przesady, mi dosłownie po chwili pokazuje 90st nie wiem może ujadę 2-3 km max
http://lh3.ggpht.com/_mXbuixnOU84/S7...eonzaw%202.JPG

Ostatnio edytowane przez Leonzaw ; 22-04-2010 o 13:25
Leonzaw jest offline   Odpowiedź z Cytatem