Temat: [Focus 2004-2008] Usterka Układu Silnika
View Single Post
Stary 23-04-2010, 11:50   #2
chalabala
ford::amateur

Model: Focus
Silnik: Diesel
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Usterka Układu Silnika

Cytat:
Napisał Garath Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam, prawdopodobnie ten temat to nie pierwszyzna, ale jakoś nie udało mi się znaleźć idealnie takiego z dobrymi i uspokajająco-pomagającymi radami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Model : Mam Focusa MK2 1.8 TDCI 115km, rocznik 2005, przebieg 75tysi..

SEDNO : zdarza się, zwłaszcza przy powolnej "jeździe" w korku, że podczas postoju silnik zaczyna nierówno pracować, tj wskazówka obrotomierza lekko skacze tuż poniżej 1 tysiąca. Problemem jest również to, że jak tak trochę popracuje , to ciężko jest spokojnie wystartować, bo obroty przy dodaniu gazu automatycznie podbijają się powyżej 2 tysięcy... to jest mniejszy z 2 problemów.

Drugi, prawdopodobnie łączący się z 1-szym, to kontrolka : USTERKA UKŁADU SILNIKA , która pojawia mi sie czasem przy odpalaniu samochodu.. ostatnio miałem sytuację, że podjeżdżając na skrzyżowanie, obroty z powiedzmy 3 tysi po daniu na luz spadły poniżej tysiąca, a potem gwałtowanie poniżej 700 i samochód zgasł... próba odpalenia i ... USTERKA UKŁADU SILNIKA. Oczywiście chwila odczekania, włącz-wyłącz, i usterka znika a samochód pędzi dalej....

PYTANIE : jakie mogą być tego przyczyny i co zrobić , żeby je usunąć. Ewentualnie gdzie warto podjechać we Wrocławiu .

PLZZZ, nie przenoście posta w jakieś czarne odmęty , po otrzymaniu odpowiedzi ( mam nadzieję, że niedrogiej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) , nie powtórzę więcej tego postu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dzięki z góry za pomoc !!!
Miałem podobnie i skończyło się na początku wizytą w aso i uzupełnieniu płynów do filtra cząstek stałych, nie pomogło na długo. Stwierdzili, że nowy to ponad 3tyś więc wymontowano mi go(VTech) i nie ma problemów teraz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Sprawdź u jakiegoś mechanika kod błędu i będziesz wiedział czy jest to DPF
chalabala jest offline   Odpowiedź z Cytatem