![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 22-04-2010
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2005
|
Witam, prawdopodobnie ten temat to nie pierwszyzna, ale jakoś nie udało mi się znaleźć idealnie takiego z dobrymi i uspokajająco-pomagającymi radami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Model : Mam Focusa MK2 1.8 TDCI 115km, rocznik 2005, przebieg 75tysi.. SEDNO : zdarza się, zwłaszcza przy powolnej "jeździe" w korku, że podczas postoju silnik zaczyna nierówno pracować, tj wskazówka obrotomierza lekko skacze tuż poniżej 1 tysiąca. Problemem jest również to, że jak tak trochę popracuje , to ciężko jest spokojnie wystartować, bo obroty przy dodaniu gazu automatycznie podbijają się powyżej 2 tysięcy... to jest mniejszy z 2 problemów. Drugi, prawdopodobnie łączący się z 1-szym, to kontrolka : USTERKA UKŁADU SILNIKA , która pojawia mi sie czasem przy odpalaniu samochodu.. ostatnio miałem sytuację, że podjeżdżając na skrzyżowanie, obroty z powiedzmy 3 tysi po daniu na luz spadły poniżej tysiąca, a potem gwałtowanie poniżej 700 i samochód zgasł... próba odpalenia i ... USTERKA UKŁADU SILNIKA. Oczywiście chwila odczekania, włącz-wyłącz, i usterka znika a samochód pędzi dalej.... PYTANIE : jakie mogą być tego przyczyny i co zrobić , żeby je usunąć. Ewentualnie gdzie warto podjechać we Wrocławiu . PLZZZ, nie przenoście posta w jakieś czarne odmęty , po otrzymaniu odpowiedzi ( mam nadzieję, że niedrogiej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) , nie powtórzę więcej tego postu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dzięki z góry za pomoc !!! |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 26-08-2009
Silnik: Diesel
Rocznik: 2006
|
Cytat:
Sprawdź u jakiegoś mechanika kod błędu i będziesz wiedział czy jest to DPF |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 08-05-2007
Silnik: 1,8 TDCi
Rocznik: 2004
|
W 1,8 TDCi nie ma filtra cząstek stałych.
Sprawdź EGR.
|
|
|
#4 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 05-08-2009
Model: ford fokus
Silnik: tdci 2li
Rocznik: 2004
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 03-03-2009
Model: S-Max MK II
Silnik: 2.0 TDCI 150KM
Rocznik: 2017
|
po pierwsze primo - jedź na odczytanie kodów błędów
po drugie primo - jedź na odczytanie kodów błędów Ewentualnie po odczycie skasuj i jak tylko znów się powtórzą problemy, to odczytaj ponownie. Odczyt możesz nawet przeprowadzić sam korzystając z trybu serwisowego kompa pokładowego. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 30-11-2009
Model: Ford Focus MKII
Silnik: 1.6 TDCi
Rocznik: 2005
|
...
Microsoft: Where do you want to go today? Linus: Where do you want to go tommorow? FreeBSD: Are you guys coming, or what? Ostatnio edytowane przez Broodaa ; 23-01-2011 o 21:14 Powód: Już sobie znalazłem:) |
|
|
|