View Single Post
Stary 25-04-2010, 17:55   #10
radek84
ford::beginner

Imię: Radek
Model: focus
Silnik: 1.8 TDDi
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: Kopci na czarno po przegazowaniu 1.8 TDDI 2000r

Cytat:
Napisał Jarek31 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
poza Tym kolego diesla sie nie gazuje do oporu jak benzyne jak go bedziesz gazowac do oporu zawsze bedzie kopcić

Dzieki za taką sugestie. Tak jak już wcześniej wspomniałem, nigdy go nie gazowałem na postoju do tego stopnia i nigdy nie było to dla mnie zastanawiające. Przegazowałem go jakieś 2 tygodnie temu i od tego czasu miałem zagadkę. Czyli gazowanie mocniejsze niż zwykle prowadzi własnie do tego, że auto zaczyna kopcić na czarno. Rozumiem, że to potwierdzasz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak na postoju spokojnie i nie gwałtownie podkręciłem mu obroty nawet do 3000 i tak przytrzymałem przez chwile, to nic nie kopcił. Gwałtowne przygazowanie powoduje chyba to, że silnik nie jest w stanie tak szybko przepalic tego paliwa i dlatego go wyrzuca na zewnątrz w postaci dymu. Tak mi sie wydaje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
radek84 jest offline   Odpowiedź z Cytatem