Cytat:
|
Witam czy tylko wylanie oleju z poduszki tej pod serwem oznacza jej niesprawnosc ??
|
nie, może być uszkodzona wewnetrzna mebrana i cały układ olejowy.
Cytat:
|
Pierwsze słysze żeby w tej poduszcze pod serwer był olej,
|
Twój post jest nie na temat. Wprowadzasz zamet i mętlik. Musisz jeszcze trochę po-usłuchać ale najpierw musisz sie nauczyć odróżniać silniki i ich zawieszenia.
Jesli masz cos do napisania to najpierw sie zastanów o czym jest mowa, później troche o tym poczytać i nauczyć się.
Przepraszam, że tak piszę, ale to już nie pierwszy raz , że zabierasz głos nie mając o czymś pojęcia.
Cytat:
|
Tam nie ma zadnego oleju, a przynajmniej tak mi sie wydaje.
|
na szczęście lub raczej nieszczęscie tylko Ci sie wydaje. Patrz tekst wyżej w tym poście, bo Ciebie też dotyczy.
@darek1712, ta poduszka ma jakąś dziwną konstrukcję. Kiedyś tez ja wymieniałem, bo podobno była uszkodzona. Faktycznie po wymianie zrobiło sie lepiej.
Rozbierałem ją z ciekawości. Olej jest jakis taki rzadki, jakby silikonowy, ale miał zapach. Ona najbardziej tłumi drgania jak silnik "wykręca" sie w ta stronę jak przy cofaniu, albo gwałtownym puszczeniu pedału gazu jadąc na biegu i przy wyzszych obrotach. szczerze powiem, ze nie kumam zasady jej działania. Wiem tylko tyle, że wbrew pozorom cieżko wymienić i jest cholernie droga.