Temat: [Mondeo 2000-2007] Mondeo - rozstanie poczytajcie !
View Single Post
Stary 03-05-2010, 17:38   #185
Tjara
ford::average

Model: Mondeo Ghia/Mondeo ST220/ Mondeo MKIV Wszystkie kombi
Silnik: 2,5 benzynka V6/3,0 220KM/ 2,5T
Rocznik: 2004/2007/2009
Domyślnie Odp: Mondeo - rozstanie poczytajcie !

Cytat:
Napisał Deryll Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolega chyba przepisów nie kuma. Akcyza jest opłaca przy przemieszczaniu wyrobów wewnątrz wspólnoty (deklaracja AKC-U bodajże), Wysokość akcyzy do 2000 cm to ok 8 % a powyżej 2000 cm to już prawie 20 %. Do tego dolicz 22% Vatu a przy aucie za około 30 tyś to jest spora różnica w wysokości opłat. Więc o jakich standardowych opłatach piszesz.
Możliwe, że nie kumam. Rok temu rejestrowałem w Polsce MKII, po kolei: Urząd celny coś tam płaciłem, ale nie pamiętam co i ile. Potem Urząd skarbowy, to jakiś podatek , 500 zł opłata recyklingowa i za rejestrację. Chyba wszystko wymieniłem. Więc ta akcyza to chyba w Urzędzie celnym? Nie ma to znaczenia, bo za wózek w super stanie musi kosztować i kumpel jest na to przygotowany. Gwarancje 6 miesięcy też jest świetną sprawą. Kiedy kupiłem sobie mondka, 4 paski w tylnej szybie nie grzały, wymienili mi szybę na nową. Warto i już, tym berdziej, że kumpel chce pojeździć sprzętem dłuższy czas, dziecko w drodze, więc sporo wydatków. Pozdro
Tjara jest offline   Odpowiedź z Cytatem