View Single Post
Stary 18-05-2010, 21:26   #1
Makubo

Question Montaż radia 1din w ramce-przejściówce firmy BARTEX

Postanowiłem wymienić radio 2din sony 5000 EON (bez kodu i rozkodowane, ktoś chce kupić? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) na następujący zestaw:

1. Radio Pioneer DEH-2220UB (zielone podświetlenie)
2. Ramka z dolnym schowkiem zakupiona w firmie BARTEX http://www.bartex-caraudio.com.pl/pr...oducts_id=4093
3. klucze do odblokowania zaczepów radia fabrycznego
4. złącza-przejściówki kablowe
5. przejściówka antenowa

Zamontowałem wszystko z punktów 2-5 i pojawiają się moje wątpliwości związane z montażem radia. Jak widać na zdjęciu z linka radio wsuwane jest do ramki i "leży" na tej dolnej pułeczce-schowku. Problem polega na tym, że ta pułka jest słaba i radio ją połamie pod swoim ciężarem jak najadę na wyboje.

Czy potrzebuję jeszcze jakiś zestaw montażowy samego radia do ramy samochodu, dodatkowe śruby, folder usztywniające radio? Bo sama ramka wydaje mi sie raczej dekoracyjna i zasłaniająca otwór po radiu 2 din a nie jako rama nośna dla ciężkiego radia 1din. W zestawie do radia były jakieś blaszki i nakrętki ale ni jak nie wiem do czego to i gdzie to przywiercić. Czy lepiej zrobić to w jakimś serwisie?

Ostatnio edytowane przez Makubo ; 18-05-2010 o 21:33
  Odpowiedź z Cytatem