View Single Post
Stary 23-06-2010, 13:36   #54
konrad_b
ford::advanced

Model: C-max
Silnik: 1.8 120KM by LPG BRC SQ24
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Instalacja lpg

Cytat:
Napisał jaco67 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam
Fakt Twój silnik jest większy i ma większą moc, ale jak patrzyłem na katalogowe zużycie paliwa to są one bardzo zbliżone - tylko 0,5L twój pali więcej w mieście, reszta podobna.
Więc uważasz, że spalanie w jeździe mieszanej na poziomie od 9L do 9,5L/100km w moim C-max jest do zaakceptowania?
nie wiem, u siebie przyjąłem że tak ma być
niestety nie znam spalania noPB, bo praktycznie od razy założyłem LPG
ale skoro przejechałem już 12kkm i nie zapala się czek od ubogiej/bogatej mieszanki, dynamika jest taka sama jak na noPB
to chyba nie ma co szukać oszczędności ?

u mnie jest "na bogato" tzn jest wzbogacone ręcznie w stosunku do tego co wyszło z programowania
ale wcześniej spalanie było podobne, po regulacji udało się zejść poniżej 10L, ale kończyło się błędem "uboga mieszanka"
teraz jest spokój

ja się i tak cieszę, bo spalanie mam lepsze, jak w o połowę słabszej astrze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
np c-max z przyczepą i klimą spala o 2L mniej, jak astra z połowę lżejszą przyczepą