Odp: Wolne schodzenie z obrotów
Witam serdecznie, mam także problem z obrotami, właściwie wszystko tu pisze ale jednak chciałbym się upewnić. Mój silnik to z całą pewnością monowtrysk 1.4. Obroty u mnie spadają bardzo ciężko, a więc jest to możliwość albo regulatora biegu jałowego, albo nieszczelności na przewodach i dostawania się lewego powietrza do układów. Dlatego też chciałbym o porady za co najpierw powinienem się zabrać aby problem zniknął? problemy mam jak kilka osób wymieniło - przy każdorazowym odpaleniu jakby ssanie, zawsze wchodzi na wysokie, po dodaniu gazu i rozgrzaniu silnika spadają do 1100-1200, czasem po dodaniu gazu najpierw się dusi a potem przyspiesza. Obroty nie falują, są stabilne. Po dojeżdżaniu do skrzyżowań ''na luzie'' czasem trzyma obroty przy około 2-2,5tys. Czasem przy zmianie biegu obroty sporadycznie spadają poniżej 900. Mało tego, są chwile kiedy jest wszystko wporządku, i dobrze przyśpiesza i się nie dusi, ale nigdy przy odpaleniu nie zostawał na niskich obrotach, od kiedy go mam to zawsze wskakuje na wysokie, nawet przy ciepłym silniku. Odbija się to na spalaniu, co dla mnie jest bardzo odczuwalne. Proszę o porady za co się zabrać najpierw, pozdrawiam.