View Single Post
Stary 01-07-2010, 11:53   #24
xqs
ford::advanced

Imię: Dominik
Model: Focus MK4 ST
Silnik: 2.3 ecoboost 280
Rocznik: 2019.75
Domyślnie Odp: Czy samochody Forda są zbyt zaawansowane technicznie dla ASO Forda??

Cytat:
Napisał PAFFCIO Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po pierwsze, piszesz o foce, a powyższe wątpliwości dotyczyły mondeo mk.4
Po drugie, mam u siebie ustawienie świateł dziennych tzw. tryb skandynawski, mam również czujnik zmierzchowy i:
1. w trybie dziennym, światła poziomują się w momencie ich zapalenia
2. w trybie dziennym, świecą się światła tylne
3. wydaje mi się, że ryglowanie drzwi w mk.4 jest możliwe z poziomu komputera i nie słyszałem by ktokolwiek ustawił tę funkcję w opisany przez Ciebie sposób, być może jednak trzeba spróbować. Mam jednak olbrzymie wątpliwości, chociażby z faktu, że w mondziakach jest także przycisk a nie kluczyk i co wtedy?!?!
opis zmiany ryglowania na podwójne wziąłem z oryginalnej istrukcji obługi forda mondeo mk4, nie opisałem jako swój sposób.
ryglowanie drzewi po ruszeniu to inna sprawa i nie jest możliwa

sa rożne tryby dzienne świateł!
skandynawski kiedy wszystko dział jak w nocy przez cały czas,
oraz tryb parkingowy (dozwolony w polsce ), wtedy świeca sie tylko światła przednie, bez pozycyjnych i tylnych wtenczas nie działa poziomowanie!
ty w swoim mondeo masz włlaczone dzienne w trybie skandynwskim, a ja w swojej foce mam włłaczony tryb dzinnych parkingowych.
modele inne ale zasady te same, sprawdzone w etisie!
xqs jest offline   Odpowiedź z Cytatem