Cytat:
wyciagnij podkladke regulacyjna z pod kola pasowego sprezarki klimatyzacji i bedzie smigac jak nowa. Zajmie Ci to jakas godzine i zaoszcedzisz 200 zl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Właśnie rozebrałem wszystko, niestety podkłądki już nie ma, chyba niemiaszki wyciągnęli bo już tak przyjechał, nic nie robiłem przy klimie. Teraz teoretycznie nie ma chyba wyboru - dokupić to kółko dociskowe aby było mniej starte, czy po prostu delikatnie podciąć filc ???
EDIT
Już po testach, wyciągnąłem na chwilę filc i odpaliłem, niestety sprężarka lekko zaczyna kręcić, słuchać tyrkotanie myślę że elektromagnesu, ale z tak bliskiej odleglosci mogłem słyszeć sprężarkę jak zaczynała pracować. Niestety nie załącza się do końca, nie ma tego mocnego uderzenia elektromagnesu.
Chyba czeka zmiana sprężarki, bo nic innego nie pozostało , sprawdzałem nawet na krótko zwierając styki prądowe głowne przekażnika sprężarki. No chyba że czujnik wysokiego ciśnienia jest uszkodzony - ale czy miałby coś do rzeczy gdy na krótko zwierałem przekaźnik ? No chyba że ten czujnik jest za przekaźnikiem i jest walnięty - sprężarka nie ma sygnału że zaczyna pracować i się rozłącza - co nie zmienia faktu że nie załącza się tak jak kiedyś głośnym strzałem elektromagnesu.