View Single Post
Stary 02-07-2010, 22:14   #26
slawq
ford::advanced

Model: MKI
Silnik: 2.0 16V STAG
Rocznik: 1994
Domyślnie Odp: Mondeo Mk2 Klimatyzacja (półautomat) - dziwny problem

Cytat:
Napisał 1olek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wyciagnij podkladke regulacyjna z pod kola pasowego sprezarki klimatyzacji i bedzie smigac jak nowa. Zajmie Ci to jakas godzine i zaoszcedzisz 200 zl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Właśnie rozebrałem wszystko, niestety podkłądki już nie ma, chyba niemiaszki wyciągnęli bo już tak przyjechał, nic nie robiłem przy klimie. Teraz teoretycznie nie ma chyba wyboru - dokupić to kółko dociskowe aby było mniej starte, czy po prostu delikatnie podciąć filc ???

EDIT
Już po testach, wyciągnąłem na chwilę filc i odpaliłem, niestety sprężarka lekko zaczyna kręcić, słuchać tyrkotanie myślę że elektromagnesu, ale z tak bliskiej odleglosci mogłem słyszeć sprężarkę jak zaczynała pracować. Niestety nie załącza się do końca, nie ma tego mocnego uderzenia elektromagnesu.
Chyba czeka zmiana sprężarki, bo nic innego nie pozostało , sprawdzałem nawet na krótko zwierając styki prądowe głowne przekażnika sprężarki. No chyba że czujnik wysokiego ciśnienia jest uszkodzony - ale czy miałby coś do rzeczy gdy na krótko zwierałem przekaźnik ? No chyba że ten czujnik jest za przekaźnikiem i jest walnięty - sprężarka nie ma sygnału że zaczyna pracować i się rozłącza - co nie zmienia faktu że nie załącza się tak jak kiedyś głośnym strzałem elektromagnesu.

Ostatnio edytowane przez slawq ; 02-07-2010 o 22:56
slawq jest offline   Odpowiedź z Cytatem