View Single Post
Stary 16-07-2010, 23:46   #16
davidcie
ford::average

Imię: Dawid
Model: Mondeo Mk2
Silnik: 1.8 TD ENDURA-DE
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: 1,8TD Montaż alternatora - gdzie te kabelki?

Cytat:
Napisał sumo75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mnie niepokoją te pierscienie które wymieniałes... [...] ale jak mowie jezel nie pochrzaniles tych kabli to sprawdz te pierscienie. miedzy jednym a drugim powinien być opór powiedzmy kolo 30 ohm to mowie na oko troche. ale na stówę w ohmach. jezeli masz przerwe bądz zwarcide nie bedzie go wzbudzać i nie bedzie działać. no to chyba tyle co wiedzialem to przelałem. a ten zielony kabel to jakiś kosmos... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wyciągnąłem, pomierzyłem. Nie odlutowywałem na razie pierścieni od uzwojenia - i przy tej strategii mam 2.7 Ohma między oba pierścieniami (oczywiście bez diod etc).

Żielony kabel - hmm, zdjąłem aż do źródła izolację (mam kilo zużytej taśmy izolacyjnej jeśli ktoś potrzebuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i wychodzi toto od dużego przekaźnika oznaczonego symbolem "PBT", do którego dochodzi też gruby czerwony kabel od puszki z przekaźnikami. Co ciekawe, przekaźnik ten (zapewne od świec) nie był nigdzie przykręcony (a ma taki metalowy języczek do przykręcenia do masy pewnie) - dyndał sobie pod aku. A gdzie jest u Was? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Czerwony kabel natomiast znika we wiązce doczepionej do skrzyni biegów, i idzie dalej w stronę kierowcy - gdzie jeszcze nie wiem. Co jest tu grane?
davidcie jest offline   Odpowiedź z Cytatem