View Single Post
Stary 27-07-2010, 14:24   #15
Jadruso
ford::beginner

Imię: Andrzej
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Centralny zamek - po zamknięciu automatycznie się otwiera

I to jest brak precyzyjności języka polskiego. Proponuję wprowadzić nowe słowo "zakluczać".
Na parkingu otwierałem i zamykałem (trzaskałem) i próbowałem zakluczyć pilotem. Na początku zakluczanie się nie udawało - zamek samoczynnie się odkluczał. Siedząc w samochodzie zakluczałem drzwi z pilota i pomagałem zamkowi się zamknąć. Następnie wysiadałem i zamykałem od zewnątrz (straszny był upał).
Podsumowując otwierałem, zamykałem i zakluczałem od środka i z zewnątrz.
Ciekawostka - kluczykiem mogłem zakluczyć drzwi tylko od kierowcy. Od pasażera zakluczanie nie działało. Nie wiem jak to jest teraz. Nie sprawdziłem.
Po kilkunastu minutach (może i po 20) zamek zaczął niepewnie zakluczać z pilota.
Od tamtej pory staram się otworzyć drzwi pasażera od środka, z zewnątrz tak, żeby nie pozostawały bez użycia.
Teraz wszystko chodzi jak nowe.

Mam nadzieję, że teraz jest jaśniej. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Właśnie sprawdziłem czy działa zakluczanie od strony pasażera kluczykiem. Melduję, że działa! Zakluczają się wszystkie drzwi jak przekręcę kluczyk w drzwiach od strony kierowcy lub od strony pasażera.

Ostatnio edytowane przez Jadruso ; 29-07-2010 o 22:30
Jadruso jest offline   Odpowiedź z Cytatem