Temat: [Galaxy 2000-2006] Przyspieszanie i wibracje
View Single Post
Stary 07-08-2010, 11:33   #11
kk3
ford::beginner

Model: Galaxy
Silnik: 1,9 TDI 90 ANU
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Przyspieszanie i wibracje

Cytat:
Napisał le-mar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Celowo pisze odpowiedź zamiast edycjiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowiedź to : przegub wewnętrzny po prawej stronie na szczęście do kupienia za 230 pln NOWY Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wymieniłem sam (kolega udostępnił podnośnik) 30 minut roboty
p.s przegub miał luz niewielki po rozłożeniu jedno "kółko" sie wysypało =- spadł (uległ zniszczeniu) pierscień zabezpieczajacy łożysko igiełkowe i temu sie rozsypało)
Teraz cisza i spokój aha i padło NAGLE bez "ostrzeżeń ..."
Ja miałem to samo , telepotanie poprzeczne budy przy przyspieszaniu ,raz się pojawiało raz nie ,. Jeździłem tak kilka miesięcy do czasu aż przy dużych prędkościach gdy buda zaczynała pływać na nierównościach coś po prawej stronie mocno stukało . Początkowo też myślałem że to koła , ale gdy pojawiły się stuki - auto na podnośnik. Diagnoza: luz na przegubie wewnętrznym po prawej stronie. Kupiłem na allegro za taką samą kwotę jak kolega , godzinka roboty i autko sunie jak po szynach , zero telepotania. Widać z powyższych postów że to kolejny słaby punkt w naszych autkach.
kk3 jest offline   Odpowiedź z Cytatem