View Single Post
Stary 17-08-2010, 01:16   #14
Slartibartfast
ford::professional

Imię: Piotr
Model: S-Max FL +Mondeo5Vig
Silnik: 2.0TDCi 140KM +180KM
Rocznik: 09.2010 +08.2017
Domyślnie Odp: Czy były 2,0 TDCi bez filtra cząstek stałych?Jeśli tak,to jak rozpoznać taką wer

Cytat:
Napisał basil Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Norma emisji spalin: Wymóg poziomu 4-lekk. sam. dostaw.
Oczywiste, jak mogłem tego nie zauważyć... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Taki sam zamówiłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pytanie do tych z Was co mają DPF na pewno - czy Etis wyświetla info o nim?
Cytat:
Napisał basil Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wydaje mi się (zaznaczam - wydaje mi się) że 2.0 TDCi 140KM z ręczną skrzynią na rynku polskim nie mają filtra DPF. Dlatego mają normę emisji spalin 4. Ten sam silnik na automacie 140KM ma DPF.
W cenniku 2.0TDCi 140KM ze skrzynią M6 nie ma w opisie DPF tylko "Stage IV", jest więc najprawdopodobniej tak jak piszesz - albo pomyłka w druku. Ten sam silnik z automatami A6 i MPS6 ma już dopisek "Stage IV +DPF"
Slartibartfast jest offline   Odpowiedź z Cytatem